U bent hier

QUALITY SCOUTS

Quality Scouts zijn consumenten uit heel Nederland, die nieuwsgierig zijn naar de ingrediënten en de bereiding van de producten van McDonald’s. Ze worden niet betaald en hebben geen banden met McDonald’s. Quality Scouts ontmoeten onze boeren en leveranciers en nemen een kijkje in de keuken van onze restaurants.

WAT IS EEN QUALITY SCOUT?

Elke week bedient McDonald’s gemiddeld drie miljoen gasten. We willen iedere gast de beste kwaliteit bieden. Daarom selecteren we onze ingrediënten met zorg. We werken nauw samen met onze leveranciers om ervoor te zorgen dat we elke dag opnieuw voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. En daarom bereiden we alle producten in onze restaurants volgens strenge regels en procedures. Wij staan achter de kwaliteit van onze producten. Zozeer zelfs, dat we vinden dat mensen de kans moeten krijgen om zelf eens te komen kijken. Daarom nodigden we onze gasten uit voor een bezoek achter de schermen bij McDonald’s. Als Quality Scout, zodat zij een oordeel kunnen vormen en hun ervaringen met anderen kunnen delen.

EEN TERUGBLIK: WAT ZAGEN ZIJ? 

Inmiddels zijn er al diverse Quality Scouts op pad geweest. Zo hebben Quality Scouts de weg van aardappel tot Franse Frietjes ontdekt. Bij een tweede bezoek namen andere Quality Scouts een kijkje achter de schermen bij de herkomst van onze hamburgers. Ook werd door een groep Scouts met eigen ogen de keten van melk tot Milk Shake bekeken. McDonald’s wil op deze manier de herkomst van de producten aan haar gasten laten zien en hen zelf laten ervaren hoeveel aandacht er wordt besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding van de producten.

 

Quality Scout Annelie Brummer (50) vertelt: ‘Ik hoorde allemaal verschillende verhalen over de herkomst van het vlees, daarom wilde ik graag weten welke ingrediënten er precies in het vlees zitten en wat er verder voor nodig is om een verse hamburger te serveren.’ Annelie concludeert: ‘Er worden van begin tot eind enorm hoge eisen aan alle producten gesteld.’  Wendy van Buren (35): 'Het percentage vet van de hamburger na bereiding valt me mee. Fijn om te weten dat hij zonder olie of vet wordt gegrild.'

 

   

   

 

Quality Scout Ineke Barnhoorn (38): ‘Ik was het meest verbaasd dat het echt alleen puur aardappel is en dat er geen conserveringsmiddelen en toevoegingen in zitten. Dat was echt de verrassing van de dag!’ Scout Patrick Aarsen (40) voegt hieraan toe: ‘En dat de frietjes zo kort na de productie al in het restaurant liggen!’

 

Quality Scout Anne-Marieke Boersen (28): “Als moeder van twee jonge kinderen was ik heel benieuwd naar de ingrediënten van de Milk Shakes van McDonald’s. Wat zit er precies in de Milk Shake, hoe wordt de Milk Shake gemaakt en hoeveel fruit wordt er nu daadwerkelijk toegevoegd? Het meest opvallende dat ik tijdens de tour heb ontdekt, is dat er geen conserveringsmiddelen in de Milk Shake verwerkt zitten.” Jolanda Jansen (44) vindt ook: “Ik heb er veel van opgestoken en kan echt zeggen: vers is vers.”