U bent hier

RONALD McDONALD KINDERFONDS

McDonald’s betrokken partner van het Ronald McDonald Kinderfonds

Als familierestaurant weet McDonald’s als geen ander hoe belangrijk het is dat ouders en kinderen speciale momenten met elkaar delen. Daarom is McDonald’s sinds 1982 nauw verbonden met het Ronald McDonald Kinderfonds.

Dankzij het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds kunnen ouders in een Ronald McDonald Huis verblijven als hun kind is opgenomen in het ziekenhuis. Zo kunnen zij vaker op bezoek gaan bij hun kind en - net als thuis - nog een verhaaltje voorlezen voor het slapen gaan.

 

Steun op allerlei manieren
McDonald’s zet zich als partner op vele manieren in voor het Ronald McDonald Kinderfonds:

 • In elk McDonald’s restaurant staat op de counter een collectebox, zodat gasten gemakkelijk een donatie kunnen doen. Veel restaurants hebben ook in de McDrive een collectebox.
 • McDonald’s Nederland doneert jaarlijks een vaste bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds.
 • Franchisenemers staan een vast percentage van hun omzet af en organiseren gedurende het jaar op eigen initiatief fondsenwervende acties.
 • Jaarlijks organiseert McDonald’s in de decembermaand een landelijke donatiecampagne, waarin McDonald’s gasten aanspoort een extra donatie te doen.

 

Maar McDonald’s steunt het Ronald McDonald Kinderfonds niet alleen financieel:

 • In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds hebben vertegenwoordigers van McDonald’s zitting.
 • In elk bestuur van de 13 Ronald McDonald Huizen zit een Franchisenemer van McDonald’s. Zij staan de Huizen bij met hun lokale kennis en ondernemerschap.
 • Meerdere McDonald’s medewerkers zijn actief als vrijwilligers in de Ronald McDonald Huizen.

 

"Met meer dan 246 familierestaurants in Nederland weten wij hoe ontzettend belangrijk het voor families is om bij elkaar te zijn en speciale momenten met elkaar te delen. Juist ook bij ziekte, want het is ondenkbaar dat ouders niet bij hun kind kunnen zijn wanneer het erg ziek is. Daarom steunen wij meer dan dertig jaar het Ronald McDonald Kinderfonds en zorgen wij er nu en in de toekomst samen voor dat ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn om alle liefde te geven wanneer dit het hardste nodig is”, aldus Manu Steijaert, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

 

Feiten en cijfers Ronald McDonald Kinderfonds
Huizen
De Ronald McDonald Huizen staan in de buurt van een ziekenhuis. Hier kunnen ouders verblijven als hun kind is opgenomen in het ziekenhuis. Zo kunnen zij dicht bij hun kind zijn.

 • In Nederland zijn 13 Ronald McDonald Huizen.
 • In 2015 verbleven 5.099 gezinnen in de Huizen.
 • Dit waren 63.285 overnachtingen. 
   

Huiskamers
In de Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen in het ziekenhuis tot rust komen in een huiselijke omgeving en het ziek zijn even vergeten.

 • Er zijn 13 Ronald McDonald Huiskamers in ziekenhuizen in Nederland.
 • De Huiskamers ontvangen 150.000 bezoekers per jaar.
   

Vakantieverblijven
De vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn helemaal aangepast voor gehandicapte kinderen, zodat gezinnen met een gehandicapt kind gewoon op vakantie kunnen.

 • Er zijn 3 Ronald McDonald Vakantiehuizen in Nederland.
 • In 2015 realiseerde het Ronald McDonald Kinderfonds 3.270 vakantie-overnachtingen voor 654 gezinnen.
   

Vrijwilligers
Jaarlijks zijn circa 1.800 vrijwilligers actief in de Ronald McDonald Huizen. Zij zetten zich gemiddeld 3 uur per week in, dat komt neer op 280.000 uur vrijwilligerswerk per jaar.

 

Meer weten over de samenwerking tussen McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds? Ga naar www.mcdonalds.nl/meerweten

 

Download gratis het kinderboekje ‘Tim gaat logeren’!
Ieder kind wil voor het slapen gaan voorgelezen worden door zijn of haar vader en moeder. Ook als het kind in het ziekenhuis ligt. Dankzij het Ronald McDonald Kinderfonds kunnen ouders dicht bij hun zieke kind verblijven, zodat zij – net als thuis – voor het slapen gaan een verhaaltje kunnen voorlezen. Het kinderboekje ‘Tim gaat logeren’ is een gift van McDonald’s aan het Ronald McDonald Kinderfonds en alle gezinnen in de Ronald McDonald Huizen. Het vertelt op een begrijpelijke manier over het verblijf van een gezin in een Ronald McDonald Huis. Met het boekje vragen we aandacht voor het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds en het leent zich bij uitstek als een mooi welterustenverhaaltje!

 

Download hier nu jouw digitale versie van het boekje, print deze uit en maak er jouw eigen voorleesboek van!

 

 

Donateur worden van het Ronald McDonald Kinderfonds
Ook jij kunt het Ronald McDonald Kinderfonds steunen door een donatie te doen in de collecteboxen in de McDonald’s restaurants. Wil je structureel bijdragen aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie? Word dan donateur. Donateur ben je al vanaf € 5 per maand.

 

Ga naar kinderfonds.nl voor meer informatie of om je aan te melden als donateur.