U bent hier

RONALD McDONALD KINDERFONDS

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds:
ruim 30 jaar partners

Sinds het ontstaan van McDonald’s staat de betrokkenheid bij de directe omgeving centraal in ons beleid. Dit laten we onder andere zien doordat we ruim 30 jaar partner zijn van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Ronald McDonald Kinderfonds draagt concreet bij aan het welzijn van gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. De steun van McDonald’s aan het Kinderfonds is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald Huizen hebben vertegenwoordigers van McDonald’s zitting.

 

‘Het is niet een kwestie van even een logo op een organisatie plakken. McDonald’s heeft het Kinderfonds echt omarmd en laten groeien. Zij maken deel uit van de McDonald’s familie’, aldus Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

 

Donatiecampagne 2012

Op 11 december 2012 hielpen Robert ten Brink, Gerard Joling, Ajouad El-Miloudi en Bobbie (van Ernst en de rest) als speciale McDonald’s medewerkers mee om in 30 minuten zoveel mogelijk Ronald McDonald Kinderfonds-bestellingen te verkopen voor het goede doel. Tot en met 7 januari 2013 kunnen gasten met een donatie van 30 cent van elke McDonald’s bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken. De totale opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er voor zorgt dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn.

 

Wil je meer weten over McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds lees hier het verhaal.

 

Steun op allerlei manieren

McDonald’s zet zich als partner op vele manieren in voor het Kinderfonds:

  • In elk McDonald’s restaurant staat op de counter en bij de McDrive een collectebox, zodat gasten gemakkelijk een donatie kunnen doen aan het Kinderfonds.
  • McDonald’s Nederland doet een vaste jaarlijkse bijdrage aan het Ronald McDonald Kinderfonds.
  • Franchisenemers staan een vast percentage van hun omzet af en organiseren op eigen initiatief fondsenwervende acties.
  • Jaarlijks wordt gasten tijdens een landelijke actie gevraagd om een extra donatie aan het Ronald McDonald Kinderfonds.

30 jaar samen: heel wat bereikt

In 1982 ... startten hoogleraar kinderoncologie Tom Voüte en McDonald’s manager marketing Gijs Kijlstra in stilte een onderzoek naar de haalbaarheid van ‘een huis voor gezinnen waarvan een kind in het ziekenhuis ligt’.

 

In 1985 ... is het eerste Ronald McDonald Kinderfonds Huis in Europa, bij het AMC in Amsterdam, een feit.

 

In 2012 ... heeft het Ronald McDonald Kinderfonds:

 

  • 15 Ronald McDonald Huizen, waarin familie kan logeren van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.
  • 8 Ronald McDonald Huiskamers, waar gezinnen met een ziek kind kunnen ontspannen ín het ziekenhuis.
  • 4 volledig aangepaste Ronald McDonald Vakantieverblijven voor gezinnen met een gehandicapt kind.
  • 1 Ronald McDonald Centre, een uniek sportcentrum voor kinderen en jongeren met een handicap of chronische ziekte.

 

 

Donateur worden van het Ronald McDonald Kinderfonds

Je kunt het Ronald McDonald Kinderfonds helpen door een donatie te doen in de collecteboxen in de McDonald’s restaurants. Wil je structureel bijdragen aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie? Word dan donateur. Dan maak je het onder meer mogelijk dat 4.600 gezinnen per jaar kunnen logeren in een Ronald McDonald Huis, dicht bij hun zieke kind.

 

Donateur ben je al vanaf € 5 per maand. Ga naar www.kinderfonds.nl om je aan te melden.