U bent hier

285 McDonald’s medewerkers halen erkend mbo-diploma aan de McDonald's Academy

Amsterdam, 22 oktober 2012 – Maar liefst 285 McDonald’s medewerkers ontvingen vanmiddag in Brothers in Bunnik hun officiële diploma van de McDonald’s Academy. Daarmee hebben zij vanaf vandaag een landelijk erkend mbo-diploma op zak. De McDonald’s Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald’s, waarbij medewerkers praktijkkennis opdoen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum. Het investeren in de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij McDonald’s al jaren centraal. Met de McDonald’s Academy streeft het bedrijf ernaar dat medewerkers voldoening uit hun werk halen en ze zich tegelijkertijd ontwikkelen. Zodat ze daar voor de rest van hun leven iets aan hebben. Sinds het bestaan van de opleiding ontvingen al 824 medewerkers van McDonald’s
een diploma.


285 McDonald’s medewerkers ontvingen vanmiddag het landelijk erkend MBO-diploma van de McDonald’s Academy

De deelnemers die dit jaar zijn afgestudeerd, werken bij McDonald’s restaurants verspreid door het hele land. De opleidingen en trainingen die de medewerkers van McDonald’s het afgelopen jaar hebben gevolgd, zijn speciaal afgestemd op hun werkactiviteiten. Door daarnaast extra vakken te volgen bij het Fastservice Opleidingscentrum op mbo-niveau 2, 3, of 4, konden de deelnemers met succes hun mbo-diploma behalen. McDonald’s streeft er dan ook naar om in tien jaar tijd tien procent van haar ruim 17.000 medewerkers deel te laten nemen aan een gecertificeerd opleidingstraject.

Ambassadeurs

Marjolein Reijs, Director Human Resources McDonald’s Nederland: “Wij zijn er zeer trots op dat zo veel deelnemers vandaag hun officiële mbo-diploma hebben ontvangen. Dit jaar hebben maar liefst 285 enthousiaste collega’s heel hard gewerkt om, naast hun baan in een van onze restaurants, dit diploma te behalen. Wij stimuleren onze medewerkers actief om een diploma te halen, door uitgebreide opleidings- en trainingstrajecten aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze zich bij McDonald’s verder ontwikkelen en intern kunnen doorgroeien. Dit is ook in het belang van het bedrijf. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn onze beste ambassadeurs voor de drie miljoen gasten die wij wekelijks ontvangen.” Sinds het bestaan van de opleiding hebben al 824 medewerkers van McDonald’s dit mbo-erkende diploma ontvangen.

Voor de deelnemers maakt de opleiding echt een verschil. “Door deze opleiding sta ik beter in het restaurant. Daardoor voel ik me zelfverzekerder. Ik vind het fijn dat McDonald’s me deze kans heeft geboden. Ik voel me daardoor echt gewaardeerd”, aldus Melissa Habing, één van de deelnemers.