U bent hier

362.181 euro voor Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 9 januari 2013 - Vandaag overhandigde Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, een cheque ter waarde van 362.181 euro aan Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het bedrag is het topresultaat van de jaarlijkse donatiecampagne van McDonald’s voor het Ronald McDonald Kinderfonds. De campagne heeft ruim 60% meer opgebracht dan de donatiecampagne in 2011/2012.

 

Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Ruim 1,2 miljoen van onze gasten heeft van hun bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling gemaakt met een donatie van minimaal 30 cent. Hiermee kunnen we 6.036 overnachtingen realiseren voor families die hierdoor dichtbij hun zieke kind kunnen verblijven. Ik bedank graag al onze gasten voor hun bijdrage. Het is hartverwarmend dat zoveel gasten samen met ons de waarde inzien van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ik bedank ook alle medewerkers van McDonald’s. Zij hebben er samen met onze gasten voor gezorgd dat deze donatiecampagne een succes is geworden. Daarnaast wil ik alle medewerkers van restaurant Apeldoorn Centrum en McDrive Alphen aan den Rijn van harte feliciteren. Zij hebben relatief de meeste Ronald McDonald Kinderfonds-bestellingen verkocht”.

Van 11 december tot en met 7 januari konden gasten met een donatie van 30 cent van elke McDonald’s bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken. De totale opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er voor zorgt dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn.

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds: ruim 30 jaar samen

In Philadelphia, Pennsylvania (VS) is in 1974 met steun van een lokale McDonald’s vestiging het eerste Ronald McDonald Huis geopend. In 1982 besloot McDonald’s Nederland, geïnspireerd door het Amerikaanse voorbeeld, tot de realisatie van een Ronald McDonald Huis in Nederland. Inmiddels heeft Nederland met vijftien Huizen de hoogste dichtheid van Ronald McDonald Huizen ter wereld. De relatie tussen McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds gaat verder dan de jaarlijkse donatiecampagne. Beide organisaties zijn nauw met elkaar verbonden. Vele McDonald’s medewerkers zijn actief als vrijwilliger en in elk Ronald McDonald Huis zit een Franchisenemer in het bestuur.

 

///////////

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 231 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 15 logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis, 8 huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen samen met hun ouders even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, en 4 vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers en donaties.