U bent hier

Gasten McDonald's doneren ruim € 400.000 voor het Ronald McDonald Kinderfonds

 

Gasten van McDonald’s hebben in 2012 via de collecteboxen in de restaurants ruim € 400.000 aan kleingeld gedoneerd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Ze maken hiermee bijna zevenduizend overnachtingen mogelijk in 1 van de Huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds, voor ouders vlakbij hun zieke kind.

 

De totale opbrengst van alle collecteboxen, in ieder restaurant van McDonald’s staat er minimaal 1, was in 2012 € 414.886,71. “Het is geweldig dat onze gasten het Ronald McDonald Kinderfonds zo’n warm hart toedragen en zoveel geld hebben geschonken”, zegt algemeen directeur Jo Sempels van McDonald’s Nederland. “Iedere donatie helpt om gezinnen van zieke kinderen bij te staan als zij dit zo hard nodig hebben. Met dit bedrag maken we 6.914 overnachtingen mogelijk in 1 van de Huizen van het Ronald McDonald Kinderfonds’, aldus Jo Sempels.

 

Hoofdsponsor
McDonald’s is ruim 30 jaar partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de collecteboxen doet McDonald’s Nederland jaarlijks een vaste bijdrage aan het Kinderfonds, staan Franchisenemers een vast percentage van hun omzet af en organiseren Franchisenemers en restaurants op eigen initiatief fondsenwervende acties. Jaarlijks wordt een landelijke donatiecampagne gehouden om gasten om een extra donatie aan het Kinderfonds te vragen. In december 2012  leverde de zogeheten 30-cent-actie maar liefst € 362.181,- op.