U bent hier

Gouden medaille winnaar Naomi van As bereidt McDonald’s medewerkers voor op Olympische Spelen

Nederlandse Daan en Linda klaar voor topprestatie in Londen

Amsterdam, 17 juli 2012 – Niet alleen topsporters van over de hele wereld bereiden zich voor op de Olympische Spelen, ook Daan den Uijl uit Barneveld en Linda Schoep uit Assen zijn volop in voorbereiding. De twee McDonald’s medewerkers vertrekken over anderhalve week naar Londen om daar in het Olympische Spelen restaurant van McDonald’s te werken. In hun voorbereiding kregen zij de unieke kans Naomi van As, hockeyster in het Nederlands Hockeyteam, te ontmoeten. In het Olympisch Stadion in Amsterdam gaf Naomi de twee tips en tricks om hen straks zo goed mogelijk in teamverband te laten presteren in Londen.

Nederlandse Daan en Linda klaar voor topprestatie in LondenDaan en Linda werken beiden bij McDonald’s in Nederland en hebben door het winnen van een interne competitie de kans gekregen om tijdens de Olympische Spelen af te reizen naar Londen. Hier zullen zij als Nederlanders deel uit maken van het internationale team van 2.000 medewerkers dat werkzaam is in een van de vier McDonald’s restaurants in het Olympisch Park. De Meet en Greet met Naomi van As was onderdeel van hun voorbereiding. Naomi deelde haar Olympische ervaringen en gaf hen tips over samenwerken en teamspirit. Eerder zag het tweetal Naomi ook al in actie tijdens een oefenwedstrijd van het Nederlands Hockeyteam.

Samenwerken van groot belang

Daan (21) en Linda (22) werken op de Olympische Spelen samen met een groot aantal McDonald’s medewerkers van over de hele wereld. Samenwerken en het hebben van teamspirit zijn hierbij van groot belang. Naomi van As weet als geen ander hoe belangrijk teamwork is: “Als je op de Olympische Spelen bent, voel je dat je met de beste sporters ter wereld samenkomt met allemaal hetzelfde doel: goud. We besteden allemaal veel aandacht aan teambuilding; om samen onze grenzen te kunnen verleggen voor dat ene gouden doel”, aldus Naomi. Met het delen van haar ervaring heeft de sterspeler Daan en Linda op en top voorbereid op hun werk tijdens de Olympische Spelen.

Unieke ervaring

De twee McDonald’s medewerkers kijken met veel plezier terug op de ontmoeting met Naomi: “Ze heeft ons erg geïnspireerd. We zijn er nu helemaal klaar voor!”, aldus Linda. Volgens Daan was dit niet de laatste keer dat ze Naomi zullen zien: “Naomi vertelde ons dat het team tijdens het toernooi ontzettend uitkijkt naar het moment waarop ze weer eens frietjes kunnen eten! Wie weet komt ze dan ook bij ons een burger halen!”.

Olympic Champion Crew

McDonald’s is sinds 1976 officiële sponsor van de Olympische Spelen. Olympic Champion Crew is een uniek programma dat medewerkers van McDonald’s uit de hele wereld de kans biedt om in het Olympisch park een topprestatie te leveren voor topsporters. Maar liefst 2.000 crewleden zullen gedurende de Olympische Spelen in Londen de atleten en media bedienen. McDonald’s Nederland biedt twee medewerkers de kans om deze unieke ervaring op te doen in het sporthart van de wereld. Daan en Linda zullen tijdens hun verblijf in Londen deelnemen aan allerlei evenementen.

Over McDonald’s

McDonald’s heeft in Nederland 230 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie ‘Good Food Fast’. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.


Fotobijschrift: Naomi van As bereidt McDonald’s medewerkers Daan en Linda voor op de Olympische Spelen. Op de foto, vlnr.: Daan den Uijl, Naomi van As, Linda Schoep
Fotograaf: Christiaan Krop