U bent hier

McDonald’s Nijkerk feestelijk geopend

Nijkerk, 30 juli 2013 – Vandaag is in het bijzijn van René Windhouwer, wethouder van de gemeente Nijkerk, McDonald’s restaurant Nijkerk officieel geopend. Het nieuwe restaurant biedt 100 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving en is voorzien van de meest actuele innovaties op het gebied van duurzaamheid.

McDonald’s Franchisenemer Anke Gerrits overhandigt de eerste Big Mac aan wethouder René Windhouwer

 

Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Wij zijn trots om vandaag ons 235ste restaurant te openen en zeer blij met het resultaat. Het nieuwe restaurant heeft de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals LED-verlichting, Low Oil Volume friteuses en watervrije urinoirs die elk goed zijn voor 115.000 liter waterbesparing per jaar.”

 

Anke Gerrits, Franchisenemer McDonald’s Nijkerk, vertelt over de goede samenwerking met de gemeente Nijkerk: “De totstandkoming van het restaurant is het resultaat van een prettige samenwerking met de gemeente, waarbij we naast initiatieven voor het milieu ook aandacht hebben besteed aan werkgelegenheid. Zo biedt het restaurant 100 nieuwe arbeidsplaatsen in Nijkerk en omgeving.”

 

René Windhouwer, wethouder gemeente Nijkerk, is enthousiast over de komst van het nieuwe restaurant: "Het creëren van werkgelegenheid is een belangrijk onderwerp voor de gemeente Nijkerk. De komst van McDonald's biedt veel nieuwe arbeidsplaatsen, waar ik dan ook bijzonder verheugd over ben.”

Lokale gift

Als dank voor de prettige samenwerking overhandigde Anke Gerrits een cadeau voor de gemeente Nijkerk aan wethouder René Windhouwer. “Wij doen graag iets terug voor de maatschappij waar wij deel van uit maken. Daarom doneren wij 100 gratis menu’s aan de mensen in opvang- en begeleidingscentrum ’S Heeren Loo”, vertelt Gerrits. De gift wordt door gemeente Nijkerk verdeeld onder de drie ’S Heeren Loo locaties De Krekels, Douwe en Wikke.

 

McDonald’s Nijkerk schenkt 100 gratis menu’s aan ’S Heeren Loo (links: wethouder René Windhouwer, rechts: Franchisenemer Anke Gerrits)

 

Het McDonald’s restaurant Nijkerk is vanaf heden zeven dagen per week geopend van 8:00 tot 24:00 uur en op vrijdag en zaterdag tot 01:00 uur.

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 236 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.