U bent hier

McDonald’s restaurant ontvangt Europees duurzaamheid certificaat

Amsterdam, 19 december 2012 – Vandaag ontving Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, als eerste in Nederland het GreenBuilding Partner certificaat uit handen van Europese Commissie afgevaardigde Darren McGarry voor de energiebesparende oplossingen in McDonald’s restaurant Amsterdam Zuidoost. Tevens is dit het eerste McDonald’s restaurant in Europa met deze GreenBuilding Partner status. In het restaurant test McDonald’s slimme energiebesparende oplossingen waardoor er 40 procent aan olie, 5 procent aan energie, en jaarlijks 115.000 liter water per urinoir wordt bespaard. McDonald’s Nederland draagt hiermee bij aan de Europese ambitie om klimaatverandering tegen te gaan. De succesvolle oplossingen worden bij andere McDonald’s restaurants in Nederland uitgerold. 

 

“Wij zijn erg trots om als eerste bedrijf in Nederland het GreenBuilding certificaat van de Europese Commissie te ontvangen”, laat Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland weten. “Dit certificaat is voor ons een erkenning van de structurele verduurzaming van onze restaurants. De focus op minder energieverbruik, minder CO2-uitstoot en afvalreductie is verankerd in onze bedrijfsvoering en diversiteit aan duurzaamheidsinitiatieven.”
“De Europese Commissie ziet veel mogelijkheden om energieverbruik in gebouwen significant te reduceren in Europa. Wij zijn onder de indruk van de duurzaamheidsinitiatieven die McDonald’s in haar restaurants toepast. Met name het brede scala aan duurzame oplossingen is indrukwekkend. Wij kijken ernaar uit om ook in de toekomst samen te werken met McDonald’s Nederland en stimuleren ook andere bedrijven om efficiënt om te gaan met energieverbruik in hun gebouwen”, aldus Darren McGarry, afgevaardigde van het EC Instituut Energie en Transport.