U bent hier

McDonald’s verbetert Happy Meal Menu

Amsterdam, 2 juli 2013 - McDonald’s presenteert vandaag haar verbeterde Happy Meal. Gasten - waaronder ouders met hun kinderen - kunnen vanaf heden bij het samenstellen van een Happy Meal naast de bestaande producten kiezen voor Wortelfrietjes, Vissticks en Appelpartjes. Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, Jo Sempels: “Wij luisteren naar onze gasten en zijn continu op zoek naar mogelijke verbeteringen in ons productaanbod. Het verbeterde Happy Meal is hiervan het directe resultaat, met de Wortelfrietjes als nieuw, lekker en speels alternatief voor de Franse Frietjes.” 

Ouders reageren positief 

Uit recente paneltests blijkt dat ouders volop interesse hebben in het verbeterde Happy Meal. Niet alleen zijn zij tevreden over de lagere calorische waarde van de Vissticks, in vergelijking met de Hamburger, Cheeseburger en de Chicken McNuggets. Ook de verrassing om Franse Frietjes af en toe te kunnen vervangen door Wortelfrietjes, is positief ontvangen. Uit recent onderzoek van Sanoma onder 911 moeders blijkt dat vier op de tien moeders geïnformeerd wil worden over wat hun kinderen precies eten. Bijna de helft van de moeders vindt het heel belangrijk dat wanneer zij een Quick Service Restaurant bezoeken met hun kinderen, zij een verantwoorde keuze kunnen maken. McDonald’s speelt met de Wortelfrietjes, Vissticks en Appelpartjes in op deze wens. De komende weken zal McDonald’s haar gasten via een landelijke campagne en het online platform (www.mcdonalds.nl/meerweten) attenderen op het verbeterde Happy Meal. 

McDonald’s transparant over kwaliteit en herkomst producten

McDonald’s is transparant over de kwaliteit en herkomst van haar producten. Zo worden de verse Wortelfrietjes gemaakt van wortels die voornamelijk van Nederlandse bodem afkomstig zijn. Een zakje Wortelfrietjes bevat slechts 24 calorieën en bètacaroteen, wat bijdraagt aan een goede weerstand. De koolvis voor de Vissticks draagt het MSC Keurmerk. De Vissticks bevatten 168 calorieën per portie. De Appelpartjes worden gemaakt van kwaliteitsappels uit Nederland en België. Een portie bevat 40 calorieën, fructose en vitamine C. Van alle producten, dus ook van de Wortelfrietjes, Vissticks en Appelpartjes, kan McDonald’s de herkomst precies herleiden. Dit is voor McDonald’s zeer belangrijk, om zo de kwaliteit te garanderen en de voedselveiligheid steeds te kunnen waarborgen.