U bent hier

McDonald’s verwelkomt haar Olympische helden

Nederlandse Daan en Linda weer terug na topprestatie in Londen

Amsterdam, 6 augustus 2012 – Daan den Uijl en Linda Schoep, de twee Nederlandse McDonald’s medewerkers die waren geselecteerd om naar de Olympische Spelen in Londen te gaan, zijn weer terug op eigen bodem. Zij kregen - als enigen in heel Nederland - de kans om deel uit te maken van een internationaal McDonald’s team van 2.000 medewerkers. Een week lang bedienden zij de gasten en sporters in het Olympische dorp. Zojuist werden zij op Schiphol als Olympische helden onthaald door vrienden, familie en collega’s.

Nederlandse Daan en Linda weer terug na topprestatie in Londen

 

In een van de vier McDonald’s Olympische Spelen restaurants waren Daan (21) en Linda (22) de afgelopen week met hun internationale collega’s talloze gasten en topsporters van dienst. Hard werken in het atletenrestaurant, maar volgens de twee ook een unieke ervaring, waar ze de rest van hun carrière nog profijt van zullen trekken. Door hun parttime werk bij McDonald’s wisten de studenten al van aanpakken; samenwerken en teamspirit horen voor Daan en Linda bij het dagelijks werk. In Londen kwam dat goed van pas.

Teamspirit en plezier

In het McDonald’s team op de Olympische Spelen was teamspirit nog eens extra belangrijk, want het team was extra groot en iedereen had een andere nationaliteit. “De McDonald’s restaurants waren indrukwekkend en we wilden met elkaar echt een topprestatie leveren. Als je op een plek bent waar het allemaal draait om het behalen van goud, stimuleert dat om het beste van jezelf aan je collega’s en gasten te laten zien. Gelukkig liep dat perfect, want we hadden met elkaar ook veel plezier”, aldus Linda. “En als je dan opeens een topsporter uit de wereldtop mag helpen, is dat echt een Olympische ervaring om nooit te vergeten”, vult Daan aan.
Naast hun werk in een van de McDonald’s Olympische Spelen restaurants kregen de twee de kans om het nodige te zien en beleven rondom de wedstrijden. Zo bezochten zij bijvoorbeeld al op de eerste dag van hun verblijf in Londen het Aquatics Centre om de 100 meter vrije slag en de 200 meter schoolslag te zien. Hoogtepunt was hun tweede ontmoeting met hockeyster van het Nederlands Elftal: Naomi van As; dit keer in het Olympische Dorp na een overwinning van Naomi’s team.

McDonald’s supertrots

McDonald’s is supertrots op haar Olympische helden Daan en Linda, die destijds zijn geselecteerd vanwege hun gedrevenheid, enthousiasme en teamspirit. Dat hebben ze nu volop laten zien. Het tweetal bleek ook in deze omstandigheden in staat om de kwaliteit en service te bieden die bij McDonald’s voorop staan; een topprestatie. Daan en Linda gaan nu weer verder met hun studie en aan het werk in hun restaurants in Barneveld en Assen. De Olympische Spelen zullen ze nooit vergeten. “Een super speciaal internationaal sportavontuur”, vinden ze beiden.

Olympic Champion Crew

McDonald’s is sinds 1976 officiële sponsor van de Olympische Spelen. Olympic Champion Crew is een uniek programma dat medewerkers van McDonald’s uit de hele wereld de kans biedt om in het Olympische park een topprestatie te leveren voor topsporters. Maar liefst 2.000 crewleden zullen gedurende de Olympische Spelen in Londen de atleten en media bedienen. McDonald’s Nederland biedt twee medewerkers de kans om deze unieke ervaring op te doen in het sporthart van de wereld. Daan en Linda zullen tijdens hun verblijf in Londen deelnemen aan allerlei evenementen.

Over McDonald’s

McDonald’s heeft in Nederland 230 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie ‘Good Food Fast’. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.


Fotobijschrift: Op Schiphol worden McDonald’s medewerkers Daan den Uijl en Linda Schoep als Olympische helden onthaald. Zij komen terug uit Londen, waar zij in een team van 2.000 collega’s mochten werken in het atletenrestaurant van McDonald’s in het Olympische Dorp.

Op de foto vlnr.: Daan den Uijl, Ronald McDonald, Linda Schoep

Fotograaf: Christiaan Krop