U bent hier

McMood winnende burger eerste co-creatie campagne McDonald’s

James Zeelenberg uit Utrecht wordt Bekendste Burger van Nederland

Amsterdam, maandag 17 september 2012 – De McMood van James Zeelenberg uit Utrecht is de winnende burger van de eerste en tevens zeer succesvolle co-creatiecampagne van McDonald’s Nederland. Martijn Krabbé, jurylid en presentator van de finale, maakte dit vanmiddag bekend, samen met Debbie de Wagenaar, Directeur Communicatie McDonald’s Nederland. De McMood, met onder andere spiegelei en de échte McDonald’s Fritessaus, is vanaf morgen verkrijgbaar in de McDonald’s restaurants in Nederland. Bekijk ook de compilatie video.

Na ruim 744.000 stemmen van het Nederlandse publiek, een kritische jureringsronde en een laatste test door een consumentenpanel, kwam de McMood uit meer dan 114.000 inzendingen naar voren als winnaar van ´De Bekendste Burger. De McMood won daarmee van twee andere topfavorieten: de Italiaans getinte McAzzurro en het Surinaamse broodje. Vanaf morgen is de McMood verkrijgbaar. Het leven van bedenker James Zeelenberg is hiermee in één klap veranderd: vanaf nu gaat hij door het leven als een ‘Bekende Burger’.

 

De Bekendste Burger van Nederland

Bij de titel ´Bekendste Burger´ gaat het om meer dan alleen de foto van James Zeelenberg in de McDonald´s restaurants. Zo is hij deze maand te zien in de landelijke reclamecampagne van McDonald’s en mag hij (voor even) gaan leven als een echte VIP. Dit houdt onder andere in dat hij samen met zijn familie mag verblijven in een luxe villa, zich mag laten rijden in een auto met privé chauffeur, genieten van de maaltijden van een privé kok en allerlei andere VIP-uitjes mag beleven. James Zeelenberg kan zijn geluk niet op: “Ik ben erg trots en blij dat nu iedereen in Nederland van míjn McMood kan genieten en zo’n leven als VIP is natuurlijk helemaal top!”

McMood: eerste McDonald’s burger met spiegelei én McDonald’s Fritessaus

De McMood bestaat uit een broodje met kaastopping, rundvlees, cheddarkaas, augurk, tomaat en ijsbergsla. Uniek aan de McMood zijn het spiegelei en de McDonald’s Fritessaus die James besloot aan zijn burger toe te voegen. Nog niet eerder waren deze twee ingrediënten onderdeel van een McDonald’s burger in Nederland. Al op 4 juni jl., tijdens de halve finale, roemde de jury de McMood om de keuze van verschillende ingrediënten die zorgen voor een rijke, smaakvolle combinatie. Na een uitgebreide test van een consumentenpanel werd de McMood van James Zeelenberg verkozen tot de absolute winnaar.

Verwachtingen overtroffen

McDonald´s Nederland is erg blij met de McMood, als winnaar van de eerste co-creatiecampagne in Nederland. ‘We vinden het belangrijk om naar onze gasten te luisteren en het is fantastisch om te merken dat zij zo graag met ons meedenken. Het succes van de campagne heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. We verwachten nu natuurlijk dat heel Nederland in the mood is om onze nieuwste burger te komen proeven, aldus Debbie de Wagenaar, Directeur Communicatie McDonald’s Nederland.“

Martijn Krabbé en James ZeelenbergJames Zeelenberg, De bekendste burger

Infographic De bekendste burger

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 230 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.