U bent hier

Nieuwe McDonald’s restaurants in Moordrecht en Sassenheim geopend

Amsterdam, 27 maart 2013 - McDonald’s opende deze week haar 232ste en 233ste restaurant in Nederland. Afgelopen maandag werd McDonald’s Moordrecht geopend en gisteren vond de opening van het restaurant in Sassenheim plaats. De openingen passen binnen de strategie van McDonald’s Nederland, waarbij het bedrijf vooral investeert in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit.

Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, is zeer tevreden met beide nieuwe restaurants. "Onze strategie kenmerkt zich door investeringen en dat is best uniek gezien de huidige economische omstandigheden. We investeren dit jaar 45 miljoen euro in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit". Eén van deze investeringen is de opening van nieuwe restaurants. "Ook de komende jaren willen wij blijven groeien, waardoor wij de komende drie jaar ruim 1.200 banen creëren", aldus Jo Sempels.

Met de opening van beide restaurants biedt McDonald’s ruim 180 nieuwe lokale arbeidsplaatsen: in de gemeente Teylingen ruim 100 en in de gemeente Zuidplas ruim 80. Beide restaurants bevatten daarnaast de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals LED verlichting, low oil volume friteuses en twee watervrije urinoirs, elk goed voor 115.000 liter waterbesparing per jaar.

De ambitie van McDonald’s is om dit jaar nog minimaal drie nieuwe restaurants te openen. Ook de komende jaren blijft het bedrijf op verschillende vlakken investeren in groei. Met 233 restaurants is McDonald’s marktleider in Nederland. "We zijn zeer zeker marktleider in kwantitatieve zin, maar dat willen we ook zijn en blijven als het gaat om kwaliteit", aldus Jo Sempels. "Daar werken we met meer dan 17.000 medewerkers iedere dag hard aan en we proberen ons ook wat kwaliteit betreft meer en meer te onderscheiden". Deze week is McDonald’s gestart met een grootschalige campagne om gasten te informeren over de kwaliteit van haar producten.

Over McDonald’s Nederland

In Nederland heeft McDonald’s 233 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.