U bent hier

Robert ten Brink geeft startschot landelijke donatiecampagne Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 11 december 2012 – Vandaag hielpen Robert ten Brink, Gerard Joling, Ajouad El- Miloudi en Bobbie (van Ernst en de rest) als speciale McDonald’s medewerkers mee om in 30 minuten zoveel mogelijk Ronald McDonald Kinderfonds-bestellingen te verkopen voor het goede doel. Tot en met 7 januari kunnen gasten met een donatie van 30 cent van elke McDonald’s bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken. De totale opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er voor zorgt dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn.

Onder andere Robert ten Brink en Bobbie (van Ernst en de rest) verkochten bij McDonald's Ronald McDonald Kinderfonds-bestellingen
“McDonald’s organiseert ieder jaar in december een donatiecampagne. Het zit in onze genen om iets terug te doen voor onze samenleving. Onze relatie met het Ronald McDonald Kinderfonds gaat dan ook veel verder dan deze campagne. Beide organisaties zijn nauw met elkaar verbonden. Vele McDonald’s medewerkers zijn actief als vrijwilliger en in elk Ronald McDonald Huis zit een Franchisenemer in het bestuur”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland. “Ook de komende jaren blijven wij ons met al onze mensen, kennis en energie inzetten voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zodat families in tijden van ziekte, dichtbij hun kinderen kunnen zijn.”

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds 30 jaar samen

In Philadelphia, Pennsylvania (VS) is in 1974 met steun van een lokale McDonald’s vestiging het eerste Ronald McDonald Huis geopend. In 1982 besloot McDonald’s Nederland, geïnspireerd door het Amerikaanse voorbeeld, tot de realisatie van een Ronald McDonald Huis in Nederland. Inmiddels heeft Nederland met vijftien Huizen de hoogste dichtheid van Ronald McDonald Huizen ter wereld.

Over Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er ruim 30 jaar voor dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van 15 logeerhuizen vlakbij het ziekenhuis, 8 huiskamers in het ziekenhuis waar kinderen samen met hun ouders even kunnen vergeten dat ze ziek zijn, en 4 vakantieverblijven en een sportcentrum voor gehandicapte kinderen. Het Ronald McDonald Kinderfonds ontvangt geen overheidssubsidie en functioneert dankzij vrijwilligers en donaties.