U bent hier

BN’ers verkopen Hamburgers voor het goede doel

Robert ten Brink, Chantal Janzen en Yvonne Coldeweijer hebben vandaag op feestelijke wijze de aftrap gegeven voor de landelijke McDonald’s donatiecampagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij hielpen vanochtend als speciale McDonald’s medewerkers mee om zoveel mogelijk Ronald McDonald Kinderfonds-bestellingen te verkopen. Van 10 december tot en met 30 december kunnen gasten in alle 236 restaurants en McDrives van McDonald’s met een donatie van 30 cent van iedere bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken. De totale opbrengst komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds, dat er voor zorgt dat ouders dichtbij hun zieke kinderen kunnen verblijven. 

Yvonne Coldeweijer, Chantal Janzen en Robert ten Brink maken in McDonald’s restaurant Muntbergweg in Amsterdam van iedere bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling

 

Jaarlijks organiseert McDonald’s in december de donatiecampagne, waarin het haar gasten aanspoort een extra donatie te doen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. “In alle 236 McDonald’s restaurants in Nederland, waar wij zo’n 3 miljoen gasten per week verwelkomen, vragen wij onze gasten om met 30 cent extra van hun bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds-bestelling maken,” zegt Debbie de Wagenaar, Directeur Corporate Communicatie van McDonald’s Nederland. “McDonald’s is het familierestaurant bij uitstek en doet er iedere dag alles aan om ouders en hun kinderen zich meer dan welkom te laten voelen. Via onze langdurige samenwerking met het Ronald McDonald Kinderfonds kunnen wij ook iets terugdoen voor ouders met zieke kinderen, die het samenzijn zo hard nodig hebben. Wij kijken ernaar uit om samen met onze gasten een prachtig bedrag in te zamelen.”

 

‘Slaap lekker’ is dit jaar het thema van de donatiecampagne. Een kind ‘lekker slapen’ wensen is onderdeel van het avondritueel en het veilige en geborgen gevoel dat ouders hun kinderen geven voordat zij gaan slapen. Dit ritueel wordt vaak verstoord als kinderen in het ziekenhuis liggen. Dankzij het goede werk van de Ronald McDonald Huizen hebben zieke kinderen hun ouders altijd in de buurt.