U bent hier

VOEDINGSINFORMATIE

FAQ VOEDINGSINFORMATIE

  • "Welke producten zijn glutenvrij?"

    Op www.mcdonaldsmenu.info en de McDonald’s App vind je van alle producten die we verkopen informatie over voedingswaarden en allergenen. Van de meeste producten tref je de voedingswaarden en allergeneninformatie aan op de achterzijde van de placemat. Wij volgen de wettelijke normen en communiceren 14 allergenen, namelijk: gluten, soja, noten, pinda, sesam, melk, ei, vis, schaaldieren, selderij, sulfiet, mosterd, lupine en weekdieren. Wist je dat we in meer dan 100 restaurants in Nederland de glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder met glutenvrij brood aanbieden?

  • "In welke frituurolie worden de producten gefrituurd?"

    In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met maximaal 2.5% transvet te gebruiken. McDonald’s gaat nog een stapje verder. Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1.5% transvet. McDonald’s draagt het keurmerk Verantwoord Frituren.

  • "Waar vind ik voedingsinformatie, zoals kilocalorieën?"

    Kijk hier voor alle voedingsinformatie over onze producten. Daarnaast vind je op bijna alle verpakkingen van McDonald’s een voedingswaardewijzer. Met deze tabel kan je in één oogopslag zien wat de voedingswaarde van een product is: de hoeveelheid calorieën (energie), eiwitten, vetten, koolhydraten en zout. In de tabel zie je ook hoe deze hoeveelheden zich verhouden tot de dagelijks aanbevolen hoeveelheid: de RI (Referentie-inname van een volwassene). Je vindt de voedingswaarde van onze producten, inclusief allergie-informatie, ook op de achterkant van de placemat, op www.mcdonaldsmenu.info en op de McDonald’s App.