U bent hier

PRODUCTEN EN MENU'S

FAQ PRODUCTEN EN MENU'S

 • "Waar kan ik een vegetarische burger kopen?"

  De Veggie Burger is in meer dan 200restaurants verkrijgbaar. In de restaurant finder kun je zien in welke McDonald’s restaurants de Veggie Burger bij jou in de buurt verkrijgbaar is.

 • "Waarom wordt een product na verloop van tijd vervangen door een ander product?"

  McDonald’s wil graag innoveren en blijven vernieuwen met producten om een gevarieerd assortiment te kunnen bieden. Veranderingen op de menukaart horen daar ook bij. Zo blijven we onze gasten verrassen met verschillende smaken. Tegelijkertijd zal het basisassortiment van McDonald’s, met onder andere de Hamburger, Big Mac en Franse Frietjes, altijd hetzelfde blijven.

 • "Wordt het assortiment uitgebreid als blijkt dat daar vraag naar is?"

  We vinden het belangrijk om goed naar onze gasten te luisteren. Zo merken we dat gasten vragen om uitbreiding van ons assortiment en verwachten dat McDonald’s ook groente en fruit aanbiedt. Hier spelen wij bijvoorbeeld op in met de verkoop van salades, Snoeptomaatjes en de Smoothie (een 100% fruitdrankje) bij het Happy Meal. Die informatie verkrijgen wij dankzij consumentenpanels, die we regelmatig organiseren zodat wij continu een goed beeld hebben van wat de consument van ons verwacht.

 • "Betaal ik meer voor een Milk Shake bij een menu in plaats van een Frisdrank?"

  Het is correct dat je iets meer moet betalen wanneer je in plaats van een frisdrank iets anders wilt drinken bij een Voordeelmenu. Als je de frisdrank vervangt voor een Milk Shake komt er 1 euro op de menuprijs. Je bent echter nog steeds goedkoper uit dan wanneer je de producten los bestelt.

 • " Kan ik extra ingrediënten laten toevoegen bij een burger of ijsproduct?"

  In elk restaurant is het mogelijk een speciale order te plaatsen. Dit betekent dat je bij je bestelling kunt doorgeven dat je, bijvoorbeeld in verband met een allergie of dieet, een bepaald ingrediënt, zoals kaas of augurk, wilt weglaten bij een product. Het is echter niet mogelijk om extra ingrediënten toe te voegen, omdat hiermee de samenstelling van een product en de uiteindelijke kwaliteit verandert.

 • "Ik heb in het buitenland een Burger gegeten maar die is niet in Nederland verkrijgbaar."

  Overal ter wereld is de basismenukaart van McDonald’s hetzelfde. In elk land is dus een Hamburger, Cheeseburger of een Big Mac te verkrijgen. Soms staan er andere producten op de kaart, die speciaal voor dat land zijn ontwikkeld of goed aansluiten bij de eetgewoonten in dat land. Nederland is bijvoorbeeld het enige land waar een McKroket wordt verkocht. De marketingafdeling van McDonald’s Nederland doet onderzoek naar de productwensen van de gasten. Vandaar dat er vaak acties zijn van Burgers die tijdelijk worden verkocht.