U bent hier

Gasten McDonald’s doneren 285.593 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds

Vanmorgen overhandigde Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland, een cheque ter waarde van 285.593 euro aan Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Het bedrag is de opbrengst van de jaarlijkse donatiecampagne van McDonald’s voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met het bedrag maakt McDonald’s 4.759 overnachtingen voor gezinnen mogelijk in een van de 15 Ronald McDonald Huizen in Nederland.

 

Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland Jo Sempels overhandigt de cheque ter waarde van 285.593 euro aan Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Gasten doneren 30 cent bovenop McDonald’s bestelling

Tijdens de donatiecampagne, die van 10 tot en met 30 december 2013 in alle McDonald’s restaurants in Nederland plaatsvond, konden gasten van hun bestelling een Ronald McDonald Kinderfondsbestelling maken door 30 cent te doneren aan het fonds. “Ook dit jaar hebben veel van onze gasten van hun bestelling een Ronald McDonald Kinderfonds bestelling gemaakt. Dat heeft uiteindelijk een fantastisch bedrag opgeleverd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ik wil hier al onze gasten zeer voor bedanken”, aldus Jo Sempels. “Ook bedank ik al onze 17.000 medewerkers voor hun medewerking aan de donatiecampagne. Zonder hen zou de campagne niet zo’n succes zijn geworden.”

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds

Het thema van de donatiecampagne was ‘lekker slapen’. Een kind lekker slapen wensen is onderdeel van het avondritueel en biedt kinderen een veilig en geborgen gevoel voordat zij gaan slapen. Juist dit gevoel wordt verstoord als kinderen in een ziekenhuis liggen. Het Ronald McDonald Kinderfonds zorgt er voor dat zieke kinderen en hun familie dichtbij elkaar kunnen zijn, door het aanbieden van verblijf in onder andere de Ronald McDonald Huizen vlakbij het ziekenhuis. Het fonds ontvangt geen overheidssubsidie en is volledig afhankelijk van donaties van zowel bedrijven als particulieren.

McDonald’s is inmiddels 32 jaar nauw verbonden met het Ronald McDonald Kinderfonds en draagt structureel bij als betrokken partner. Zo zit er in elk Ronald McDonald Huis een Franchisenemer in het bestuur en zijn vele McDonald’s medewerkers actief als vrijwilliger.