U bent hier

Gasten McDonald's doneren recordbedrag 408.273 euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 30 december 2014 – McDonald’s gasten doneerden in de decembermaand 50 cent aan het Ronald McDonald Kinderfonds bij hun McDonald’s bestelling. Daarmee is er tijdens de jaarlijkse donatiecampagne van McDonald’s een recordbedrag van maar liefst € 408.273,- ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Met dit bedrag worden 6.804 overnachtingen in één van de 15 Ronald McDonald Huizen mogelijk gemaakt, voor ouders wiens kind in een nabijgelegen ziekenhuis ligt. 

 

Tijdens de donatiecampagne, die van 9 tot en met 29 december 2014 plaatsvond, werd aan gasten gevraagd 50 cent te doneren aan het Ronald McDonald Kinderfonds. “Veel van onze gasten hebben meegedaan aan de donatiecampagne en 50 cent gedoneerd. Dat heeft uiteindelijk een waanzinnig recordbedrag opgeleverd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Wij bedanken al onze gasten hierbij voor hun vrijgevigheid en betrokkenheid bij het fonds”, aldus Debbie de Wagenaar, directielid van McDonald’s Nederland. “Ook bedank ik al onze 17.000 medewerkers voor hun enthousiasme en geweldige inzet tijdens de campagne. Zonder hen zou de campagne niet zo’n succes zijn geworden.” 

 

Tijdens de donatiecampagne doneerden McDonald’s gasten 408.273 euro, gelijk aan 6.804 overnachtingen in een Ronald McDonald Huis. 

 

De donatiecampagne had dit jaar als thema ‘Welterustenverhaaltjes’. Ieder kind wil voor het slapen gaan voorgelezen worden door zijn of haar vader en moeder. Ook als het kind in het ziekenhuis ligt. Dankzij het goede werk van het Ronald McDonald Kinderfonds kunnen ouders dicht bij hun zieke kind verblijven, zodat zij – net als thuis – voor het slapen gaan een verhaaltje kunnen voorlezen.

 

McDonald’s betrokken partner van het Ronald McDonald Kinderfonds  

Als familierestaurant weet McDonald’s als geen ander hoe belangrijk het is dat ouders en kinderen speciale moment met elkaar delen. Daarom is McDonald’s sinds 1982 partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. In elk bestuur van de 15 Ronald McDonald Huizen zit een Franchisenemer van McDonald’s. Zij staan de verschillende Huizen bij met hun lokale kennis en ondernemerschap. Daarnaast zijn er McDonald’s medewerkers actief als Huis-vrijwilliger en worden er door Franchisenemers het hele jaar door verschillende lokale donatiewervende initiatieven georganiseerd.