U bent hier

Glutenvrij

Nu bij McDonald's: Glutenvrije Burgers

WAAROM GLUTENVRIJE BURGERS?

Een groeiende groep Nederlanders is intolerant voor producten die gluten bevatten. Dit wordt ook wel coeliakie genoemd, een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam geen gluten verdraagt. Daarom moeten mensen met coeliakie heel bewust omgaan met wat ze wel en niet kunnen eten, zowel thuis als buiten de deur. Het eten van gluten kan verstrekkende gevolgen hebben voor hun gezondheid. Volgens de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) hebben in Nederland naar schatting 170.000 mensen coeliakie, terwijl 30.000 mensen ook daadwerkelijk de diagnose coeliakie hebben gekregen. De verwachting is dat het aantal coeliakie diagnoses zal stijgen. Daarnaast neemt het aantal mensen met glutensensitiviteit toe. Veel mensen met glutenintolerantie eten niet buiten de deur uit angst voor gezondheidsrisico’s. McDonald’s vindt dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om van haar producten te kunnen genieten. Daarom introduceert McDonald’s speciaal voor haar gasten met glutenintolerantie of glutensensitiviteit een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder.

 

WELKE BURGERS BIJ MCDONALD’S ZIJN GLUTENVRIJ?

De Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder kunnen met een glutenvrij broodje worden besteld. Het broodje wordt gemaakt door een gecertificeerde leverancier. De rundvleesproducten van McDonald’s zijn van 100% puur rundvlees, die zonder vet of olie worden gegrild. Na het grillen, voegen we alleen een snufje peper en zout toe. In principe bevatten de andere ingrediënten van de Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder geen gluten. De glutenvrije burgers zijn uitvoerig getest en uit de resultaten bleek dat alle burgers minder dan 5 ppm (0,0005%) gluten bevatten.

 

BIJ WELKE RESTAURANTS IS HET GLUTENVRIJE BROODJE BESCHIKBAAR?

Vanaf 1 juni 2015 kunnen gasten een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder bestellen bij ruim 100 McDonald’s restaurants. Op de website kunt u kijken of een restaurant bij u in de buurt al glutenvrije burgers serveert. Via de functie “Zoek een restaurant” herkent u een restaurant met glutenvrije burgers aan het service-icoon Lekker Glutenvrij.
 

MET AANDACHT EN ZORG VOOR U BEREID

De bereiding van een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder vraagt aandacht en zorg. Onze medewerkers zijn speciaal geïnformeerd over de bereiding van deze glutenvrijeburgers en weten precies wat vereist is om deze glutenvrije burgers te bereiden. Het broodje dat we gebruiken is uiteraard ook gecertificeerd glutenvrij.

 

MET ZORG DOOR MCDONALD’S ONTWIKKELD SAMEN MET DE NCV

Het glutenvrije broodje is met zorg ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daar is McDonald’s de afgelopen periode heel zorgvuldig mee bezig geweest. In verschil lende andere Europese landen worden reeds rundvleesburgers met glutenvrije broodjes aangeboden bij McDonald’s (Zweden, Finland, Noorwegen, Spanje). Bovendien is het broodje vrij van andere allergenen zoals lactose (melk), tarwezetmeel, soja, noten en pinda’s (met uitzondering van sesam vanwege de aanwezig heid van sesamzaadjes op het broodje). Het glutenvrije broodje bestaat voornamelijk uit rijst, maïs en tapioca. De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder bevatten minder dan 5 ppm (0,0005%) gluten. Om het certificaat Lekker Glutenvrij te kunnen gebruiken moest worden aangetoond dat onze burgers minder dan 20 ppm bevatten. De testresultaten van het onderzoek dat McDonald’s door een onafhankelijk bureau heeft laten uitvoeren zitten hier ruimschoots onder. Het glutenvrije broodje dat McDonald’s gebruikt voor de Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder draagt het internationale Euro Cross Grain keurmerk. De Nederlandse Coeliakie Vereniging (www.glutenvrij.nl) is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de glutenvrije burgers.

 

HOE BESTELT U EEN GLUTENVRIJE BURGER?

Als u een glutenvrije Hamburger, Cheeseburger of Quarter Pounder wilt bestellen, vraagt u dan bij de counter om één van deze glutenvrije burgers. Wij zorgen er dan voor dat wij met zorg uw glutenvrije burger bereiden. U hoeft niet extra te betalen voor een glutenvrije burger. U kunt de glutenvrije burgers ook bestellen bij onze Easy Order Kiosken. U kiest dan voor de optie “Zonder Gluten”.

 

VOEDINGSWAARDEN