U bent hier

HomeRiders fietsen €920.000,- bij elkaar voor zieke kinderen en hun ouders

De fondsenwervende wielertocht HomeRide heeft dit weekend een recordbedrag van €920.000,- opgeleverd. Duizend deelnemers –veelal amateurrenners– fietsten non-stop van Groningen naar Maastricht om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen.

 

De ferme tegenwind op de Afsluitdijk, de verzuurde spieren en de vermoeidheid tijdens de zware, nachtelijke rit; de HomeRiders doorstonden vele ontberingen bij hun vijfhonderd kilometer lange wielertocht van Groningen naar Maastricht. De wielertocht voerde langs acht Ronald McDonald Huizen en overal werden de renners aangemoedigd door fans en vrijwilligers. Zo schepte de Amsterdamse wethouder Eric van de Burg pasta op voor de wielrenners en verraste Anky van Grunsven de vaders die meefietsten met een speciaal Vaderdagontbijtje in Veldhoven.

BN’ers op de fiets 

Naast de duizend deelnemers in zeventig teams, fietste ook het Stars for Life Team mee, met Leontien van Moorsel, Gianni Romme, Robert Eenhoorn, Pierre van Hooijdonk, Sjef Janssen en Gert Jakobs. Zij fietsten de vijfhonderd kilometer onder leiding van teamcaptain Peter Heerschop. “Windkracht zeven pal tegen op de Afsluitdijk zaterdagavond was wel pittig, blikt Gert Jacobs terug. “Maar het dag en nacht fietsen voor zo’n bijzonder doel was een mooie ervaring. Ik had het niet willen missen.”

 

Te vroeg geboren

Dat vinden ook Esther en Kees van der Griend, wiens zoontje in 2008 veel te vroeg ter wereld kwam. “Hij heeft drie maanden gevochten voor zijn leven”, vertelt vader Kees. “Gelukkig konden wij dichtbij hem zijn, in het Ronald McDonald Huis. Wij weten dus uit eigen ervaring hoe belangrijk een kleine afstand is tussen ouder en kind. En daarom hebben we met ons team Firefighters on Wheels keihard voor het Huis gefietst, zodat vele ouders een ‘thuis ver van huis’ blijven houden. Het was een geweldige ervaring!”

Eindopbrengst

De eindopbrengst werd zondagmiddag bekendgemaakt door burgemeester van Maastricht Onno Hoes, samen met directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds Marja van Bijsterveldt, Manager van Ronald McDonald Huis Maastricht Margo de Kock en Jo Sempels, Algemeen Directeur van hoofdsponsor McDonald’s. Met het bedrag worden 15.335 overnachtingen voor ouders dicht bij hun zieke kind mogelijk gemaakt. Dit is een ruime verdubbeling ten opzichte van de tweede editie in juni 2012. Het bedrag werd bijeen gebracht door alle teams die zich lieten sponsoren en door McDonald’s Nederland, dat voor het derde jaar op rij hoofdsponsor is van HomeRide.

 

McDonald´s ruim dertig jaar betrokken partner

Tijdens de wielertocht kregen alle wielrenners én hun begeleiders van McDonald’s een passe-partout waarmee ze konden eten bij de McDonald’s restaurants op de route. Ook fietste er dit jaar een delegatie van McDonald’s medewerkers mee, waaronder Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland Jo Sempels. “McDonald’s is er trots op om hoofdsponsor van dit prachtige evenement te zijn”, zegt Sempels. “Wij zijn ruim dertig jaar nauw verbonden met het Ronald McDonald Kinderfonds en dit is één van de vele mooie initiatieven. Ik heb zelf vanaf Veldhoven mogen meefietsen en ben diep onder de indruk van het enthousiasme en doorzettingsvermogen van de deelnemende teams. Dit hoorde ik ook terug in onze restaurants, waar de wielrenners onderweg mochten rusten, eten en drinken. Het is geweldig dat we met zijn allen zo’n groot bedrag hebben opgehaald, zodat ouders dicht bij hun zieke kinderen kunnen zijn.”