MEER INFORMATIE OVER ALLERGENEN

Deze informatie gaat over de 14 belangrijkste allergene ingrediënten die als zodanig zijn aangemerkt door de geldende Europese richtlijn (met uitzondering van ingrediënten die voorlopig van deze regeling zijn uitgesloten). De informatie is samengesteld op basis van gegevens die door onze leveranciers zijn verstrekt over de samenstelling van hun producten op basis van bewust opgenomen ingrediënten. Daarom kunnen we de onbedoelde aanwezigheid van andere allergene ingrediënten niet volledig uitsluiten. Dit kan gebeurd zijn tijdens de productie van deze levensmiddelen bij onze leveranciers of bij het gebruik in de restaurants.

Het kan gebeuren dat de samenstelling van de producten wordt gewijzigd. We zullen alles in het werk stellen om deze rubriek regelmatig bij te werken, bijvoorbeeld wanneer we geïnformeerd worden over een wijziging in de samenstelling van een van deze producten. Wij verzoeken je dan ook om deze rubriek regelmatig te bekijken. Ook is het raadzaam om de verschillende onderdelen van deze rubriek aan je behandelend arts of allergoloog voor te leggen, zodat deze je advies kan geven over de keuze van voedingsmiddelen.

Verklaring van de tekens: stip = bevat het betreffende allergeen, uitroepteken = kan sporen bevatten van het betreffende allergeen

 1. Granen die Gluten bevatten (d.w.z. tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut of de hybride soorten hiervan) en producten op basis van deze granen, met uitzondering van:
  a) glucosesiropen op basis van tarwe, zoals dextrose;
  b) maltodextrinen op basis van tarwe;
  c) glucosesiropen op basis van gerst;
  d) granen die worden gebruikt voor de vervaardiging van distillaten of ethylalcohol uit landbouwproducten voor gedistilleerde dranken en andere alcoholhoudende dranken.
 2. Soja en producten op basis van soja, met uitzondering van
  a) volledig geraffineerde sojaolie en sojavet;
  b) natuurlijke gemengde tocoferolen (E306), natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat, natuurlijk D-alfa-tocoferolacetaat en D-alfa-tocoferylsuccinaat en natuurlijk D-alfa-tocoferylsuccinaat op basis van soja;
  c) fytosterolen en fytosterolesters verkregen uit plantaardige sojaolie;
  d) plantenstanolester geproduceerd uit sterolen van plantaardige sojaoliën.
 3. Noten, d.w.z. amandelen (Amygdalus communis L.), hazelnoten (Corylusavellana), walnoten (Juglans regia), cashewnoten (Anacardium occidentale), pecannoten [Carya illinoiesis (Wangenh.) K. Koch], paranoten (Bertholletia excelsa), pistachenoten (Pistacia vera), macadamianoten en Australische noten (Macadamia ternifolia), en producten gemaakt van deze noten, met uitzondering van a) schaalvruchten die worden gebruikt voor de vervaardiging van distillaten of ethylalcohol uit landbouwproducten voor gedistilleerde dranken en andere alcoholhoudende dranken.
 4. Pinda's en producten op basis van pinda.
 5. Sesamzaad en producten op basis van sesamzaad.
 6. Melk en zuivelproducten (inclusief lactose), met uitzondering van:
  a) wei die wordt gebruikt voor de vervaardiging van distillaten of ethylalcohol uit landbouwproducten voor gedistilleerde dranken en andere alcoholhoudende dranken;
  b) lactitol.
 7. Eieren en producten op basis van ei.
 8. Vis en producten op basis van vis, met uitzondering van:
  a) visgelatine gebruikt als drager voor vitaminepreparaten of carotenoïden;
  b) visgelatine of vislijm gebruikt als klaringsmiddel in bier en wijn.
 9. Schelp- en schaaldieren en producten op basis van schelp- en schaaldieren.
 10. Selderij en producten op basis van selderij.
 11. Zwaveldioxide en sulfieten in concentraties van meer dan 10 mg/kg of 10 mg/l, uitgedrukt in SO2.
 12. Mosterd en producten op basis van mosterd.
 13. Lupine en producten op basis van lupine.
 14. Weekdieren en producten op basis van weekdieren.