U bent hier

McDonald’s Amsterdam Daalwijkdreef feestelijk geopend

In het bijzijn van Emile Jaensch, stadsdeelbestuurder van gemeente Amsterdam Zuidoost, is vandaag McDonald’s restaurant Amsterdam Daalwijkdreef in de World of Food markthal feestelijk geopend. In het nieuwe restaurant start een team met zo’n 80 nieuwe medewerkers uit de directe omgeving.

McDonald’s Amsterdam Daalwijkdreef is gevestigd binnen de nieuwe markthal World of Food, een vastgoedproject van ontwikkelaar Lingotto, dat dit voorjaar opent. “Bij World of Food ligt de focus op een ruim aanbod van kwalitatief eten. Met continue aandacht voor topservice en hoge kwaliteit producten is het restaurant een logische toevoeging aan de markthal”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland. “Dit is ons 242ste restaurant in Nederland. Met deze opening blijven wij inzetten op verdere groei en de realisatie van nieuwe banen.”
 

McDonald's Restaurant Amsterdam Daalwijkdreef
 

80 nieuwe banen

McDonald’s Franchisenemer, Robbert-Jan Somers voegt hieraan toe: “Er starten maar liefst 80 nieuwe medewerkers in dit restaurant, die vrijwel allemaal binnen 5 kilometer rondom het restaurant wonen. De afgelopen weken hebben ze ontzettend hard getraind en ik ben erg trots op het team. We kijken ernaar uit om onze gasten te verwelkomen.”

 

Emile Jaensch, stadsdeelbestuurder Amsterdam Zuidoost, is nauw betrokken geweest bij de gebiedsontwikkeling rondom de World of Food markthal. “Met de vestiging van McDonald’s worden waardevolle banen gecreëerd. De komst van McDonald’s, waar medewerkers ook nog eens goede doorgroeimogelijkheden hebben, draagt bij aan ons doel om ieder jaar enkele honderden banen te realiseren.”

 

Stedelijke beelden en graffiti

Bij de bouw van het restaurant is rekening gehouden met de bestaande architectuur en de omgeving. Zo is de relatief lage plafondhoogte intact gelaten en is er gekozen voor een interieurconcept met stedelijke beelden en graffiti erin verwerkt. Het restaurant krijgt zo’n 170 zitplaatsen en heeft een totale oppervlakte van bijna 500 m2. Van de buitenkant, maar ook vanuit de markthal is het restaurant te betreden. Hierdoor kunnen gasten van buitenaf het restaurant nog steeds bezoeken wanneer de markthal gesloten is. Verder zijn alle bewezen duurzaamheidsinitiatieven toegepast; niet alleen zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen, maar ook LED-verlichting en watervrije urinoirs zijn in het gehele restaurant verwerkt.

 

McDonald’s restaurant Amsterdam Daalwijkdreef is geopend dagelijks geopend van 07.00 tot 01.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 07.00 tot 03.00 uur.