U bent hier

McDonald’s Apeldoorn Noord feestelijk geopend

Apeldoorn, 29 mei 2013 – In het bijzijn van wethouder Nathan Stukker is gisteren het McDonald’s restaurant Apeldoorn Noord feestelijk geopend. Het nieuwe restaurant biedt 100 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving en is voorzien van de meest actuele innovaties op het gebied van duurzaamheid.

 

Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Wij investeren dit jaar 45 miljoen in werkgelegenheid, innovatie en kwaliteit. Een van deze investeringen is in nieuwe restaurants. Wij zijn dan ook zeer verheugd om vandaag ons 234ste restaurant te openen en erg tevreden met het resultaat. Het restaurant bevat de laatste innovaties op het gebied van duurzaamheid, zoals LED verlichting, Low Oil Volume friteuses en twee watervrije urinoirs die samen goed zijn voor 230.000 liter waterbesparing per jaar.

 

Henk Koning, Franchisenemer McDonald’s Apeldoorn Noord: “Dit restaurant is het resultaat van een goede samenwerking met de gemeente, waarbij we veel aandacht hebben besteed aan de lokale omgeving. Daarnaast creëren we 100 nieuwe banen voor de lokale omgeving, waarvan 10 banen voor arbeidsgehandicapte mensen.”

 

Koning, onlangs uitgeroepen tot Deventer MVO Ondernemer 2012/2013, vervolgt: “Vanuit de filosofie van McDonald’s oprichter Ray Kroc, willen wij altijd graag wat terug doen voor de maatschappij waarin wij zaken doen. Wij bieden dan ook graag 50 kinderfeesten aan bij Stichting Feestneus, zodat kinderen die normaal gesproken niet hun verjaardag kunnen vieren omdat er te weinig geld is thuis, een onvergetelijke verjaardag kunnen vieren bij McDonald’s Apeldoorn Noord.”

 

Wethouder Nathan Stukker is enthousiast over het cadeau en de komst van het nieuwe restaurant: “Wij zijn trots op de komst van een groot merk als McDonald’s naar onze gemeente. Het geeft een goede impuls aan de lokale werkgelegenheid.”

 

McDonald’s restaurant Apeldoorn Noord is zeven dagen per week geopend van 9:00 uur ‘s ochtends tot 01:00 uur ’s nachts.