U bent hier

McDonald’s creëert ruim 80 nieuwe banen in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam, 11 februari 2015 - Vandaag is de start van de bouw van McDonald’s restaurant Amsterdam Daalwijkdreef gevierd. Het nieuwe restaurant verwacht dit voorjaar haar deuren te openen in de World of Food en zal ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

Het nieuwe McDonald’s restaurant is gevestigd binnen de nieuwe markthal World of Food dat dit voorjaar ook opent. Het McDonald’s restaurant krijgt zo’n 170 zitplaatsen en een totale oppervlakte van bijna 500 m2. Van de buitenkant, maar ook vanuit de markthal is het restaurant te betreden. “Zo worden we echt een onderdeel van de binnenkort te openen markthal World of Food, maar is het ook mogelijk het restaurant te bezoeken wanneer de markthal gesloten is”, aldus Bas Klaassen, Director Development McDonald’s Nederland.

 

V.l.n.r.: Bas Klaassen, Robbert-Jan Somers, Martijn Bakker en Muriel Dalgliesh vieren de start van de bouw van het McDonald’s restaurant in World of Food

 

McDonald’s logische aanvulling op World of Food markthal

“Bij World of Food ligt de focus op streetfood, een mix van kwalitatief eten en samenzijn in het moderne straatbeeld. McDonald’s staat met 241 restaurants midden in de maatschappij en is met haar aandacht voor hoge kwaliteit producten een logische toevoeging aan de World of Food”, aldus Klaassen. “In het restaurant worden verder alle bewezen duurzaamheidsinitiatieven toegepast; niet alleen onze zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen, maar ook LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en een zonneboiler.”

 

Lokale werkgelegenheid

De komst van McDonald’s in Amsterdam Zuidoost biedt inwoners van de gemeente Amsterdam ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen. McDonald’s Franchisenemer Robbert-Jan Somers: “Wij kijken ernaar uit om met dit nieuwe McDrive restaurant gasten te laten genieten van een comfortabele eetgelegenheid en om een bijdrage te leveren aan lokale werkgelegenheid. Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en een impuls voor je carrière. Wij zijn dan ook per direct op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers die zich willen ontwikkelen.

 

Martijn Bakker, Partner bij Lingotto: “McDonald’s is voor ons als initiatiefnemer een belangrijke partner in de transformatie van de oude parkeergarage tot een bruisende uitgaansplek met verschillende wereldkeukens. De aanwezigheid van McDonald’s in het World of Food werkt twee kanten op; enerzijds profiteren alle ondernemers van de trekkracht van McDonald’s en anderzijds weet dit restaurant zich echt te onderscheiden door integraal onderdeel te worden van het unieke totaalconcept World of Food.”

 

Muriel Dalgliesh, stadsdeelvoorzitter Amsterdam Zuidoost: “Met de start van de bouw van dit nieuwe McDonald's restaurant leggen we ook een eerste steen van de World of Food. McDonald’s heeft met  eerdere restaurants in de regio bewezen een goede werkgever te zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat McDonald’s in het stadsdeel een positieve bijdrage levert aan de lokale werkgelegenheid en ook een goede toevoeging is aan de World of Food markthal.”  

 

World of Food

De World of Food markthal is een initiatief van Lingotto in samenwerking met de architecten Ted Schulten, Harvey Otten en stadsdeel Zuidoost. Het project komt mede tot stand dankzij een bijdrage van de Europese Unie. Met dit initiatief willen de partijen een plek creëren waar de multiculturele keuken van Amsterdam Zuidoost tot zijn recht komt.