U bent hier

McDONALD'S CREËERT RUIM 80 NIEUWE BANEN IN LEIDEN

 

Leiden, 29 juni 2015 - Vandaag is de start van de bouw van McDonald’s restaurant Leiden Rooseveltstraat gevierd. Het nieuwe restaurant verwacht eind deze zomer haar deuren te openen en zal ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

“Toen de mogelijkheid zich voordeed om in gesprek te gaan over deze locatie, hebben wij geen moment getwijfeld”, aldus Pim Voogt, Manager Real Estate, McDonald’s Nederland. “Dankzij een voortvarende samenwerking met onze partners en de gemeente staan we vandaag hier. Op dit moment wordt het voormalige kantoorpand van het Leidsch Dagblad aan de Rooseveltstraat grondig verbouwd om het geschikt te maken als McDonald’s restaurant. De bouw is inmiddels begonnen en, als alles volgens planning verloopt, openen wij aan het einde van de zomer dit nieuwe McDonald’s restaurant.”

 

V.l.n.r.: Walther Jacobs, wethouder Paul Laudy en Pim Voogt vieren de start van de bouw van het nieuwe McDonald’s restaurant in het voormalige kantoorpand van Leidsch Dagblad

 

Het McDonald’s restaurant krijgt zo’n 192 zitplaatsen en een totale oppervlakte van bijna 620 m2. In het restaurant worden verder alle bewezen duurzaamheidsinitiatieven toegepast; niet alleen zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen, maar ook LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en een zonneboiler.”

 

Lokale werkgelegenheid
De komst van McDonald’s in Leiden Zuid biedt inwoners van de gemeente ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen. McDonald’s Franchisenemer Walther Jacobs: “Wij kijken ernaar uit om met dit nieuwe McDrive restaurant gasten te laten genieten van een comfortabele eetgelegenheid en doen dit met een enthousiast team van minimaal 80 medewerkers. Werken bij McDonald’s betekent trainen, leren en een impuls voor je carrière. Wij zijn dan ook per direct op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers die zich willen ontwikkelen.”

 

Paul Laudy, wethouder gemeente Leiden: “McDonald’s heeft met eerdere restaurants in de regio bewezen een goede werkgever te zijn. We zijn er dan ook van overtuigd dat McDonald’s binnen de gemeente een positieve bijdrage levert aan de lokale werkgelegenheid.”