U bent hier

McDonald’s ondertekent Werkakkoord tijdens WerkDag 2015

Marjolein Reijs, Director Human Resources McDonald’s Nederland heeft in bijzijn van Lodewijk Asscher - Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid - Jet Bussemaker - Minister OC&W - en Mirjam Sterk - Ambassadeur jeugdwerkloosheid - het Werkakkoord ondertekend tijdens de WerkDag 2015 in Den Haag. Met de ondertekening onderstreept McDonald’s haar voortdurende inzet om kansen voor jongeren te vergroten.

Van links naar rechts: Minister Jet Bussemaker, Marjolein Reijs, Mirjam Sterk en Minister Lodewijk Asscher

 

McDonald’s als springplank voor jongeren naar een mooie toekomst

Bij McDonald’s is iedereen met talent en de juiste inzet van harte welkom: van academicus tot schoolverlater en van werkstudent tot Wajonger. McDonald’s biedt haar medewerkers kans om door te groeien en hun talenten zo goed mogelijk in te zetten. Vooral jongeren profiteren hiervan, want maar liefst 55 procent van het personeel is jonger dan 25 jaar. In totaal krijgen per jaar 5000-6000 jongeren de kans om bij McDonald’s hun eerste werkervaring op te doen. Marjolein Reijs vult aan: “Er zijn vele voorbeelden van jonge mensen die bij McDonald’s zijn gestart met een bijbaan als Crewlid en uiteindelijk zijn doorgestroomd naar een managementfunctie. Zo is ruim driekwart van ons restaurantmanagement ooit begonnen als restaurantmedewerker en is 40% van onze Franchisenemers begonnen in het restaurant. Daarnaast zijn er ook veel medewerkers die hun ervaring bij McDonald’s als springplank gebruiken om succesvol bij een andere werkgever aan de slag te gaan. Ik ben er trots op dat we als McDonald’s significant kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren, zowel binnen als buiten ons bedrijf.”

 

Investeren in training en opleiding
McDonald’s biedt jongeren de kans om werkervaring op te doen en investeert ook veel in het trainen en opleiden van haar jonge medewerkers. Met de McStudiebeurs stimuleert McDonald’s het volgen van opleidingen, door jaarlijks vijftien medewerkers, die naast hun (bij)baan een reguliere opleiding volgen, een extra steuntje in de rug te geven. In de afgelopen acht jaar zijn er al meer dan 100 studiebeurzen uitgereikt aan studerende medewerkers die een wo-, hbo- of mbo-opleiding volgen. Daarnaast krijgen elk jaar ruim 450 jonge medewerkers een kans om via McDonald's Academy een erkend mbo-diploma te halen op niveau 2, 3 of 4. Deze opleiding is samen met SVO Vakopleiding Food opgezet. Sinds de oprichting van het McDonald’s Academy leerwerktraject hebben al ruim 1400 medewerkers dankzij deze weg een erkend mbo-diploma behaald.