U bent hier

McDonald’s ontvangt ‘Good Egg Award’ voor gebruik van 100% vrije uitloopeieren

Vandaag is McDonald’s Nederland tijdens de Good Farm Animal Welfare Awards in Milaan onderscheiden met de Good Egg Award, omdat McDonald’s in Nederland 100% vrije uitloopeieren inzet in al haar producten waarin eieren worden verwerkt. Deze internationale prijs werd uitgereikt door de stichting Compassion in World Farming dat samenwerkt met bedrijven om bij het inkoopbeleid van onder andere eierproducten de leefomstandigheden van dieren te verbeteren. McDonald’s Nederland ontving de prijs als erkenning voor de positieve impact van haar beleid sinds 2008 om 100% vrije uitloopeieren te gebruiken.

 

“McDonald’s is constant bezig haar voedselketen duurzamer te maken. De investeringen die we hebben gedaan om alleen nog maar te werken met vrije uitloopeieren zijn daar een mooi voorbeeld van. We zijn dan ook erg trots dat Compassion in World Farming de Good Egg Award aan ons heeft uitgereikt”, zegt David Cleynhens, Manager Supply Chain bij McDonald’s Nederland.

 

In 2014 gebruikte McDonald’s Nederland 2 miljoen vrije uitloopeieren voor de Egg McMuffins. Daarnaast zijn eieren in zo’n 3000 ton McDonald’s producten verwerkt als ingrediënt. Bijna de helft hiervan wordt verwerkt in de Frietsaus. McDonald’s Nederland maakt al sinds 2008 uitsluitend gebruik van vrije uitloopeieren. Dit geldt voor alle producten waarin ei wordt gebruikt, zowel als ingrediënt of als geheel ei. Compassion in World Farming, een leidende onafhankelijke Europese organisatie die zich inzet voor dierenwelzijn, reikte dit jaar de Good Egg Award voor de achtste keer uit.

 

Tracey Jones, Director of Food Business van Compassion in World Farming: “De Good Farm Animal Welfare Awards zijn in 2007 voor het eerst uitgegeven. Het is geweldig om te zien dat na acht jaar er echt een momentum gecreëerd is nu zoveel belangrijke ondernemingen zich committeren aan verandering. Wij willen McDonald’s bedanken voor het grote verschil dat zij hebben gemaakt in het leven van duizenden kippen door hun vrije uitloopeierenbeleid in Nederland. Er zouden meer bedrijven moeten zijn die dit uitstekende voorbeeld volgen om dit momentum in de industrie vast te houden.”