U bent hier

McDonald's viert 1500 geslaagden

Amsterdam, 4 november 2015 – Maandagavond reikte McDonald’s het 1500e diploma uit aan Marijke van Maaren, medewerkster van McDonald’s restaurant Vuren. Ieder jaar behalen ruim 200 McDonald’s medewerkers via de McDonald’s Academy een erkend mbo-diploma. De McDonald’s Academy is een erkend leerbedrijf dat in 2009 is opgericht met SVO vakopleiding food, waarbij medewerkers leren en werken optimaal kunnen combineren.
 


Marijke van Maaren uit Vuren ontvangt als 1500e geslaagde uit handen van HR Director Marjolein Reijs haar mbo-3 diploma

 

Leren en jezelf ontwikkelen zijn belangrijk bij McDonald’s. De McDonald’s Academy is één van de manieren waarmee McDonald’s haar medewerkers door middel van training en opleiding kansen biedt om verder te groeien.

 

Marjolein Reijs, Directeur Human Resources McDonald’s Nederland: “Wij zijn erg trots dat we met de McDonald’s Academy al 1500 medewerkers hebben kunnen helpen een mbo-diploma te behalen. De McDonald’s Academy is een uniek opleidingstraject waarmee we onze medewerkers stimuleren zich verder te ontwikkelen. De opleiding is nauw afgestemd op de praktijk en leidt tot een erkend mbo-diploma, dat waardevol is voor de carrière van onze medewerkers. Daarnaast groeien veel medewerkers na het behalen van een diploma sneller door, naar een volgende functie in het restaurant, of soms ook buiten de organisatie.”
 

“Werken en leren bij McDonald’s betekent zowel professionele als persoonlijke groei. Onze medewerkers zijn immers de sleutel tot succes en bepalen voor een groot deel de sfeer in onze restaurants”, voegt Manu Steijaert, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland, toe. Met de McDonald’s Academy bieden we medewerkers de kans om kennis en ervaring op te doen waar ze de rest van hun leven profijt van hebben, binnen en buiten McDonald’s. Ik ben zeer trots op alle geslaagden en ben ervan overtuigd dat ze - mede door dit diploma - een glanzende toekomst tegemoet gaan!”
 

Combinatie van werken en leren
McDonald’s Academy is een erkend leerbedrijf dat in 2009 in samenwerking met SVO vakopleiding food is ontwikkeld. Het leerwerktraject leidt op tot een erkend mbo-diploma op verschillende niveaus, en biedt een goede mix tussen leren en werken. Zo volgen studenten één dag in de week theorielessen op een opleidingscentrum en doen ze vier dagen in de week praktijkkennis op in een McDonald’s restaurant.
 

McDonald’s biedt medewerkers -naast de mbo-opleiding- ook mogelijkheden om via diverse instituten een hbo-opleiding te volgen.