U bent hier

Nieuwe banen voor de burgers van Arnhem

Arnhem, 17 juli 2015 - Vandaag is de start van de bouw van McDonald’s restaurant Arnhem Centraal gevierd. Het nieuwe restaurant verwacht eind september haar deuren te openen en zal ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

“Met de vestiging van dit nieuwe McDonald’s restaurant geven wij verdere invulling aan onze uitbreidingsplannen in Nederland. Toen de mogelijkheid zich voordeed om in gesprek te gaan over deze locatie, in het compleet vernieuwde stationsgebied, hebben wij geen moment getwijfeld”, aldus Bas Klaassen, Director Development bij McDonald’s Nederland. “Het restaurant is prachtig gevestigd in de looproute naar het station. Dankzij een voortvarende samenwerking met onze partners en de gemeente Arnhem staan we vandaag hier. De bestrating is inmiddels gelegd en de bouwwerkzaamheden zijn ook in het pand zelf in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, openen wij hier eind september een prachtig nieuw restaurant.”

 

V.l.n.r.: Bas Klaassen, Bernard van der Schans en Ben Dekker vieren start bouw McDonald’s restaurant Arnhem Centraal

 

Het McDonald’s restaurant krijgt zo’n 160 zitplaatsen en een totale oppervlakte van ruim 500 m2. In het restaurant worden verder alle bewezen duurzaamheidsinitiatieven toegepast; niet alleen zuinige installaties met warmteterugwinning en warmte-koudeopslag, maar ook LED-verlichting in het gehele restaurant en watervrije urinoirs.

 

Lokale werkgelegenheid

De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van Arnhem en omgeving zo’n 80 nieuwe arbeidsplaatsen op de lange termijn. McDonald’s Franchisenemer Ben Dekker: “De werving voor nieuwe medewerkers is gestart en wij zijn dan ook per direct op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers die het team willen versterken.”

 

Bernard van der Schans, directeur van vastgoedontwikkelaar Epicurus: “De passage waar het restaurant is gevestigd, ligt op een prachtige looproute naar het vernieuwde station toe. Dit nieuwe restaurant wordt als comfortabele eetgelegenheid een goede aanvulling op het horeca aanbod in de omgeving.”