U bent hier

60.000 Nederlanders willen Bekende Burger worden

McDonald’s campagne nu al enorm succes.

Amsterdam, maandag 14 mei 2012 – Twee weken na de start van de co-creatiecampagne ‘De Bekendste Burger’ hebben ruim 60.000 Nederlanders online hun eigen burger samengesteld. Dit succes onderstreept de eerder gepubliceerde onderzoeksresultaten* waaruit blijkt dat ruim een op de drie Nederlanders graag een bekende Nederlander wil zijn. Met de campagne biedt McDonald’s in de maand mei iedereen in Nederland de kans online een burger samen te stellen, er een naam aan te geven en daarmee in één klap zelf een ‘Bekende Burger’ te worden.

 

De campagne was eerder in Duitsland al een groot succes. In Nederland werden de verwachtingen overtroffen met 60.000 inzendingen in twee weken tijd. Uit het eerdere onderzoek* van McDonald’s blijkt dat Nederlanders graag beroemd willen worden met iets dat ze zelf hebben gemaakt of ontworpen. McDonald’s is blij dat de onderzoeksuitkomsten nu bevestigd worden en dat 60.000 Nederlanders vol enthousiasme en creativiteit hun eigen burger samenstellen. Tot 27 mei kan iedereen op www.debekendsteburger.nl zijn eigen McDonald’s burger samenstellen én stemmen op zijn favoriete burger. Er is keuze uit zeventig ingrediënten, zoals rundvlees en kip, verschillende sauzen en bijzondere smaakmakers, zoals mango en kappertjes.

Martijn Krabbé in de jury

De tien burgers met de meeste stemmen gaan door naar de jury. Deze jury, bestaande uit onder meer Martijn Krabbé, zal op 4 juni de tien meest favoriete burgers beoordelen. De uiteindelijk winnende burger is vanaf september verkrijgbaar in de McDonald’s restaurants in Nederland. De bedenker van de ‘Bekendste Burger’ is daarmee in één klap zelf een ‘Bekende Burger’. De burger draagt niet alleen de zelfbedachte naam, de winnaar is ook nog eens te zien in de reclamecampagne van McDonald’s. Bovendien kan hij gaan leven als een echte VIP met een exclusief VIP-treatment.

*Onderzoek is uitgevoerd door DirectResearch.nl in opdracht van McDonald’s onder 854 Nederlanders tussen 18 en 50 jaar.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 228 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.