U bent hier

McDonald’s in top 5 Great Place to Work 2012

Amsterdam, 13 april 2012 – McDonald’s staat op de vijfde plaats (2011: plaats 18) in de ranglijst van Beste Werkgevers van Nederland. Onderzoek van Great Place to Work® toont aan dat McDonald’s hoog scoort (94%) op ‘Team-oriëntatie en Kameraadschap’. Kortom: een cultuur waarin medewerkers van McDonald’s vertrouwen hebben in de mensen voor wie ze werken, trots zijn op wat ze doen en plezier hebben met hun collega’s.

Waardering van medewerkers

Het onderzoek laat zien dat McDonald’s zich op alle dimensies van het Great Place to Work® onderzoek significant heeft verbeterd: geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en teamoriëntatie. Ook op basis van de Trust Index, een meting van de waardering van medewerkers, blijkt dat medewerkers een hoge waardering hebben voor de organisatie. Dit is te zien aan de extreem hoge score van 92% .

Trots op sterke verbetering ten opzichte van vorige jaren

In de acht jaar dat McDonald’s meedoet aan het Great Place to Work® onderzoek is de Trust Index® score van 63% naar 92% gegaan. Marjolein Reijs, Director Human Resources van McDonald’s Nederland, is erg trots op het resultaat: ‘Dit succes is te danken aan de enorme inzet en enthousiasme van onze ruim 17.000 medewerkers. Wij vinden het belangrijk dat onze veelal jonge medewerkers zich prettig voelen bij McDonald’s en dat ze ervaren dat ze zich zowel professioneel als persoonlijk kunnen ontwikkelen. Dat we nu van onze medewerkers een dergelijke waardering krijgen, beschouwen we als een enorm compliment.’ McDonald’s scoort niet alleen hoog als beste werkgever van Nederland, ook staat het op nummer acht van de lijst ‘Beste Multinationals’.

McDonald’s als werkgever

In 228 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 17.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan. McDonald’s ziet de ontwikkeling van medewerkers dan ook als een van de belangrijkste taken. Met een uitgebreid intern opleidingsprogramma zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel hiervan is de McDonald’s Academy waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie zijn ooit begonnen als restaurantmedewerker.