U bent hier

McDonald’s lanceert campagne ‘Bekendste Burger van Nederland’

Je eigen burger bedenken, samenstellen en er bekend mee worden.

Amsterdam, 1 mei 2012 – Vandaag start McDonald’s Nederland met haar eerste co-creatiecampagne ‘De Bekendste Burger van Nederland’, waarbij iedereen online een burger kan samenstellen, er een naam aan kan geven en daarmee in één klap zelf een ‘Bekende Burger’ kan worden. Een jury, bestaande uit onder meer Martijn Krabbé, zal de tien meest favoriete burgers beoordelen. De winnende burger is vanaf september verkrijgbaar in alle 228 McDonald’s restaurants in Nederland.

Op www.debekendsteburger.nl kan heel Nederland de komende maand zijn eigen McDonald’s burger samenstellen én stemmen op zijn favoriete burger. Er is keuze uit zeventig ingrediënten, zoals rundvlees en kip, verschillende sauzen en bijzondere smaakmakers, zoals mango en kappertjes. De tien burgers met de meeste stemmen gaan door naar de jury, die drie finalisten en de uiteindelijke winnaar kiest. De bedenker van de ‘Bekendste Burger’ is daarmee in één klap zelf een ‘Bekende Burger’. De burger draagt niet alleen zijn naam, de winnaar is ook nog eens te zien in de reclamecampagne van McDonald’s. Verder kan hij gaan leven als een echte VIP met een exclusief VIP-treatment.

 

Blijven innoveren

Voor McDonald’s is deze campagne een unieke kans om aan te sluiten bij de wensen van haar gasten: “We weten dat consumenten graag zelf iets bedenken en creëren. Daar spelen we graag op in. We vinden het belangrijk om naar onze gasten te luisteren én om te blijven innoveren”, aldus Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland.

 

Martijn Krabbé als jurylid

Presentator Martijn Krabbé zal de finalisten begeleiden in hun weg naar het ‘Bekende Burgerschap’. Als presentator van onder meer The Voice of Holland weet Krabbé als geen ander hoe het is om opeens bekend te worden. “Het is natuurlijk te gek als je door het ontwerpen van een burger ineens in de schijnwerpers staat. Probeer dan vooral jezelf te blijven en ervan te genieten”, adviseert Krabbé. Op 4 juni zal hij ook deel uit maken van de jury en geeft hij de finalisten volop tips en tricks.

 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 228 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 17.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.