U bent hier

Nieuwsbrief McDonald’s Nederland

Hoe goed kent u McDonald’s?


Als u denkt aan McDonald’s, dan denkt u vast niet als eerste aan wat er gebeurt met het afval dat u in de prullenbak gooit voor u ons restaurant verlaat. Rekening houden met het milieu speelt een steeds belangrijkere rol binnen de samenleving als geheel, maar zeker ook in het bedrijfsleven. McDonald’s erkent daarin ook haar verantwoordelijkheid. Minder energieverbruik, minder uitstoot en minder afval zijn voor ons belangrijke uitgangspunten als het gaat om een beter milieu. Nieuwsgierig naar hoe wij dit in de praktijk brengen?

McDonald’s en een lager energieverbruik

In het McDonald’s E-flagship restaurant Muntbergweg in Amsterdam testen wij slimme en energiebesparende oplossingen. Indien succesvol, brengen wij onze innovaties het liefst zo snel mogelijk in de praktijk. Energiebesparende oplossingen die op dit moment al worden doorgevoerd in nieuwe McDonald’s restaurants in Nederland zijn: 

  • Groene energie - alle 236 McDonald’s restaurants draaien volledig op groene energie.
  • Watervrije urinoirs - McDonald’s bespaart bijna 8 miljoen liter water per jaar met watervrije urinoirs in restaurants.
  • Low Oil Volume friteuses - McDonald’s maakt in alle nieuwe restaurants gebruik van energiezuinige Low Oil Volume friteuses. Hierin wordt slechts veertien liter frituurolie gebruikt in plaats van de gebruikelijke 25 liter. Dit levert een besparing van 40 procent op.
  • Ledverlichting - Alle nieuwe restaurants zijn voorzien van energiezuinige ledverlichting. 

McDonald’s en het verminderen van uitstoot

Met 236 restaurants in Nederland is de logistiek ten behoeve van het afvalvervoer enorm belangrijk in het reduceren van CO2-uitstoot. In samenwerking met logistiek partner HAVI Logistics werkt McDonald’s al enige jaren aan het verminderen van de ophaalfrequentie van afval. In totaal bespaart het verminderde aantal ritten van de vrachtwagens die het afval ophalen zo’n 150.000 kilometers per jaar. Dat is ruim 3,5 keer de aarde rond!

McDonald’s en het verminderen van afval

McDonald’s werkt nauw samen met logistiek partner HAVI Logistics voor het verminderen en verwerken van restafval en verspil. McDonald’s Nederland was in 1992 al een van de eerste bedrijven met een eigen systeem voor het gescheiden ophalen en recyclen van afval. Daarnaast wordt de gebruikte 100 procent plantaardige frituurolie van McDonald’s verwerkt tot biobrandstof. McDonald’s speelt zelf ook een actieve rol in het tegengaan van zwerfafval rondom de restaurants. Zo wordt de omgeving tot ver buiten het restaurantterrein meerdere malen per dag afval opgeruimd door McDonald’s medewerkers. Oók afval dat niet van McDonald’s afkomstig is.

 

MEER WETEN OVER Duurzaamheid

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald’s blijft investeren in werkgelegenheid

Van Crewlid tot Franchisenemer

Nieuwe restaurants in Apeldoorn, Nijkerk en Amsterdam creëren ruim 300 arbeidsplaatsen 

McStudiebeurs: 15 McDonald’s medewerkers beloond met 1 jaar collegegeld

‘’Bedrijven durven het vaak niet aan’’

McDonald’s introduceert QR-codes op verpakking

Bezoek aan slaleverancier Van Gorp Greenfood

HomeRiders fietsen € 920.000 bij elkaar