U bent hier

Nieuwsbrief McDonald’s Nederland

McDonald’s introduceert QR-codes op verpakking

 


 

McDonald’s Nederland introduceert begin september informatieve verpakkingen die voorzien zijn van QR-codes. Deze verpakkingen geven gasten nog sneller en gemakkelijker toegang tot informatie over voedingswaarden en allergenen. Verder zijn de nieuwe verpakkingen voorzien van interessante weetjes, zoals leuke en historische feiten over McDonald’s en haar producten. McDonald’s blijft met de introductie van QR-codes op bekers en draagzakken onverminderd inzetten op transparante communicatie over producten en ingrediënten.

Helder communiceren over voedingswaarden

McDonald’s is open en transparant over de herkomst en kwaliteit van haar producten en ingrediënten. Uit onderzoek van Ipsos blijkt dat gasten informatie omtrent onderwerpen als voedingswaarden en allergenen graag op een toegankelijke manier tot zich nemen. Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Naast de placemat, de website en de McDonald’s App, is een verpakking een belangrijk middel om meer te vertellen over ons eten aan de drie miljoen gasten die we wekelijks in onze restaurants ontvangen. Heldere communicatie over wat er in ons eten zit, dat is iets waar onze gasten op kunnen rekenen. Dit voeren McDonald’s en haar Franchisenemers op alle vlakken door. Met deze nieuwe Bags en Cups voorzien van QR-codes geven wij hier een eigentijdse invulling aan, door aan te sluiten op een wereldwijde roll out van nieuwe verpakkingen met toegang tot informatie over voedingswaarden”.

 

Aantrekkelijke verpakking

McDonald’s is continu op zoek naar verbetermogelijkheden. Sempels: “Door onze verpakkingen steeds aantrekkelijker te maken, willen wij onze gasten attenderen op de informatie die wij hen op de verpakkingen aanbieden”. Voor de nieuwe small, medium, large en extra large Bags en de 0,25-, 0,40- en 0,50 liter Cups kiest McDonald’s daarom voor aansprekende thema’s als Family, Together, Love, Welcome en Enjoy. Om verspilling van bestaand verpakkingsmateriaal te voorkomen, worden de nieuwe verpakkingen geleidelijk door heel Nederland ingevoerd.

MEER WETEN OVER Kwaliteit en Voeding

Of bekijk de andere berichten uit de nieuwsbrief:

McDonald’s blijft investeren in werkgelegenheid

Van Crewlid tot Franchisenemer

Nieuwe restaurants in Apeldoorn, Nijkerk en Amsterdam creëren ruim 300 arbeidsplaatsen 

McStudiebeurs: 15 McDonald’s medewerkers beloond met 1 jaar collegegeld

‘’Bedrijven durven het vaak niet aan’’

Bezoek aan slaleverancier Van Gorp Greenfood

Hoe goed kent u McDonald’s

HomeRiders fietsen € 920.000 bij elkaar