U bent hier

OVER McDONALD'S

ARCHIEF PERSBERICHTEN

McDonald's reikt voor de tweede keer McStudiebeurs uit aan medewerkers

Amsterdam, 9 september 2008 - Op maandagavond 8 september hebben zestien studerende medewerkers van McDonald’s tijdens een feestelijke bijeenkomst bij McDonald’s Nederland in Amsterdam een McStudiebeurs ontvangen. Met dit bedrag ter hoogte van het collegegeld stimuleert McDonald’s talentvolle medewerkers om zich te blijven ontwikkelen en zo het beste uit zichzelf te halen. De McStudiebeurs wordt sinds 2007 jaarlijks toegekend.

De zestien winnaars ontvingen hun McStudiebeurs uit handen van Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland, en Marjolein Reijs, Director Human Resources. De geselecteerde medewerkers studeren aan verschillende onderwijsinstellingen en volgen uiteenlopende opleidingen. Van voeding en diëtetiek tot scheikunde, rechten en psychologie. En van het ROC Rotterdam tot de Haagse Hogeschool, de Erasmus Universiteit en de TU Delft. 

Medewerkers motiveren 

Om voor de McStudiebeurs in aanmerking te komen moeten medewerkers ten minste 1 jaar in een McDonald’s restaurant werken, minimaal een ‘goed’ scoren bij de laatste beoordeling en een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen. Bovendien moeten ze een essay schrijven over een aan McDonald’s gerelateerd onderwerp. Ook dit jaar hebben de deelnemers weer op geheel eigen wijze beschreven hoe in hun ogen de bedrijfsvoering van McDonald’s verder kan worden geoptimaliseerd.

“Wij hebben de McStudiebeurs ingesteld omdat wij de ontwikkeling van onze medewerkers zeer belangrijk vinden”, aldus Marjolein Reijs. “Om dit te benadrukken hebben we dit jaar aan twee keer zo veel mensen als vorig jaar de McStudiebeurs toegekend. Uit de essays blijkt dat de deelnemers behalve bij hun studie zeer betrokken zijn bij hun werk en het merk McDonald’s.” 

McDonald’s als werkgever 

Er werken bij McDonald’s ruim 15.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke regionale werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. 

Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers door kunnen groeien naar managementfuncties of een beroepsbegeleidende leerweg kunnen volgen waarmee een officieel mbo-diploma te behalen is. Hiermee biedt McDonald’s haar crewleden een goede opstap voor hun verdere carrière. De McStudiebeurs is een extra steuntje in de rug.

 

2008-09-09 00:00:00

Kaas Cheeseburger McDonald’s opgebouwd uit kaas en melkbestanddelen

Persinformatie ivm discussie over 'nepkaas' 

Amsterdam, 28 augustus 2008 - Door het TV programma Keuringsdienst van Waarde is de term 'nepkaas' geïntroduceerd voor de zogenaamde analoge kaas. Analoge kaas is een product waarin zuivelbestanddelen zijn vervangen door plantaardige olie. 

In de publiciteit is de cheddar kaas, die gebruikt wordt voor de Cheeseburgers van McDonald's tevens als (gedeeltelijke) 'nepkaas' neergezet, omdat hier 30% andere bestanddelen aan zijn toegevoegd. Tevens werd daaraan de conclusie verbonden dat McDonald's hiermee de consument zou misleiden. 

Het is echter juist deze weergave door de Keuringsdienst van Waarde die misleidend is. De plakjes cheddarkaas voor de Cheeseburgers van McDonald's zijn een zuivelproduct. Het is reguliere kaas waaraan melkbestanddelen, zout en kleurstoffen zijn toegevoegd en geen plantaardige olie zoals werd aangegeven. Deze toevoegingen worden gedaan ten behoeve van smaak, kwaliteit en om ervoor te zorgen dat de kaas goed smelt als het op de hete burger ligt. Kleurstoffen zijn toegevoegd in de vorm van caroteen (0,05 %) en paprika (0,04 %), dit om de kaaskleur op niveau te houden. 

Volgens het Landbouwkwaliteitsbesluit Zuivelproducten en het Warenwetbesluit Zuivel, voldoen de kaasplakken van McDonald's daarmee volledig aan de criteria voor kaas. Dit dus in tegenstelling tot de zogenaamde analoge kaas, die geen kaas mag worden genoemd.

In Nederland wordt voor de plakken kaas die McDonald's gebruikt, vaak de term smeltkaas toegepast.

McDonald's beraadt zich over de mogelijkheid om de consument specifieker over de kaas in de Cheeseburger te informeren.

2008-08-28 00:00:00

Versterking Nederlands Olympisch Team onderweg naar Beijing

McDonald’s medewerkers geselecteerd voor Olympische Spelen 

Amsterdam, 5 augustus 2008 – Gisteravond zijn Agnes Moes en Kevin Feyth vanaf Schiphol vertrokken naar de Olympische Spelen in Beijing. Zij vertegenwoordigen Nederland op een speciaal onderdeel: ze zijn geselecteerd om aan de slag te gaan in één van de twee restaurants die hoofdsponsor McDonald’s opent in het Olympisch Dorp. Daar verblijven in totaal 16.000 sporters en officials, waaronder het  Nederlands Olympisch Team.

Agnes en Kevin zijn vanwege hun inzet en prestaties geselecteerd uit meer dan 15.000 Nederlandse McDonald’s medewerkers. Agnes werkt normaal gesproken in het McDonald’s restaurant in Appingedam, Kevin in Zwolle-Noord. Wereldwijd zijn de 128 allerbeste medewerkers uitgekozen om aan de slag te gaan in de Olympische restaurants. McDonald’s is al sinds 1976 betrokken bij de Olympische Spelen.

In totaal verblijven Agnes en Kevin elf dagen in Beijing.“We gaan niet alleen aan het werk”, vertelt Agnes. “Er ligt een heel programma voor ons klaar, met uiteraard een bezoek aan verschillende Olympische wedstrijden en uitstapjes naar bijvoorbeeld de Chinese Muur.” Kevin Feyth vult aan: “Maar uiteraard kijken we er ook naar uit om samen met al onze internationale collega’s te werken in het restaurant. De 16.000 sporters en officials die in het Olympisch Dorp verblijven, kunnen een topservice van ons verwachten.”

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 218 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

 

2008-08-05 00:00:00

McDonald’s moet pure ingrediënten en variatie bieden

BN’ers en niet-BN’ers spreken zich uit over McDonald’s

Amsterdam, 15 juli 2008 – Bekende én onbekende gasten worden om hun mening gevraagd over McDonald’s. Dit gebeurt via een poll op de site www.allesovermcdonalds.nl. Zo is een meerderheid het eens met de stelling van tv-persoonlijkheden Sebastiaan Labrie en Edward van Cuilenborg dat McDonald’s meer pure ingrediënten en voldoende keuzemogelijkheden moet aanbieden. Bezoekers van de website kunnen aangeven of zij die mening delen of niet. Zo wil McDonald’s het gesprek aangaan met het grote publiek. Bovendien gebruikt het bedrijf de resultaten om nog beter in te spelen op de wensen van de gasten en mispercepties uit de wereld te helpen. Ook Marianne Thieme, Guido Weijers en Hans Dijkstal komen nog aan het woord op de site. 

De poll is een onderdeel van de campagne ‘Alles over McDonald’s en een beetje meer’. Daarin geeft McDonald’s letterlijk een kijkje in de keuken om te laten zien hoe het eraan toegaat en de mispercepties die er zijn weg te nemen. Gedurende de campagneperiode, doen een aantal celebrities een uitspraak over McDonald’s op www.allesovermcdonalds.nl. 

Uitgesproken meningen 

De eerste BN’er die zich over McDonald’s heeft uitgesproken, is presentator en acteur Sebastiaan Labrie. Hij stelt: “Ik wil eerlijke burgers met pure ingrediënten eten. McDonald’s kan hier nog in verbeteren.” Meer dan 640 mensen hebben gereageerd op deze stelling. Ruim driekwart (77%) is het eens met Sebastiaan Labrie. De tweede stelling is van sportpresentator Edward van Cuilenborg: “Bij McDonald’s wil ik voldoende keuze, zodat ik bijvoorbeeld frites kan afwisselen met een salade.” Ook met zijn stelling is ca. driekwart (76% van de bijna 1.000 stemmers) het eens. 

Duurzaam en gevarieerd aanbod 

McDonald’s volgt de wensen van de gasten en de ontwikkelingen in de maatschappij op de voet en past het menu hierop aan. McDonald’s komt bijvoorbeeld tegemoet aan de behoefte aan pure ingrediënten door alleen maar Hamburgers te bereiden die uit 100% rundvlees bestaan, zonder kunstmatige kleur, geur- en smaakstoffen. Bovendien speelt duurzaamheid een belangrijke rol. De behoefte aan variatie krijgt ook alle aandacht. Onlangs zijn bijvoorbeeld de Chicken Gourmet met bruinbrood en worteltjes bij het Happy Meal geïntroduceerd en is Vers Fruit aan het menu toegevoegd. Ook de komende jaren zal McDonald’s aandacht blijven besteden aan eerlijke producten en de variatie blijven vergroten.

2008-07-15 00:00:00

McDonald’s wint bronzen Effie voor wervingscampagne

 

Amsterdam, 25 juni 2008 – McDonald’s is gisterenavond in het Amsterdamse Tuschinski Theater onderscheiden met een bronzen Effie voor de succesvolle wervingscampagne ‘Werken bij McDonald’s / Het is jouw zaak’. De Effie is de belangrijkste communicatieprijs van Nederland en werd dit jaar voor de 25e keer uitgereikt door de VEA/Vereniging van communicatie-adviesbureaus en de BVA (bond van adverteerders). 

De jury, onder voorzitterschap van Alexander Ribbink (COO van TomTom), schreef in het juryrapport het volgende: “Voor een beperkt budget maakt McDonald’s  een opvallende wervingscampagne. Deze speelt met bij de doelgroep passende communicatie creatief in op sterke insights en zorgt daarmee voor beweging in de markt. Ondanks de krappe arbeidsmarkt en een negatief werkgeversimago groeit het aantal sollicitanten. Het beeld van de werkgever is bovendien significant positiever geworden.”  

Marjolein Reijs, HR-directeur van McDonald’s Nederland, is zeer trots op deze prijs. “We hebben een campagne neergezet, die onze doelgroep erg aanspreekt. We hebben duidelijk gecommuniceerd dat je als medewerker bij McDonald’s heel veel zelf kan bepalen: hoeveel uur je werkt, in welk team je werkt, of je werk en studie wilt combineren en of je binnen McDonald’s carrière wilt maken. Deze boodschap, gecombineerd met campagnebeelden waarvoor onze eigen medewerkers model hebben gestaan, heeft ons vorig jaar maar liefst 26% meer sollicitaties opgeleverd.”

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 218 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-06-25 00:00:00

Oranje krijgt versterking van vier Player Escorts tijdens UEFA EURO 2008

 

McDonald’s biedt 682 Europese kinderen unieke ervaring

Amsterdam, 30 mei 2008 - De officiële Player Escorts van Oranje zijn bekend. Fleur van de Wiel (7) uit Twello, Tano Caris (7) uit Maastricht, Sammy Koopman (7) uit Den Haag en Valentino Bonevacia (6) uit Groningen zijn geselecteerd als officiële begeleiders van het Nederlands elftal. Zij gaan tijdens het EK voetbal vier dagen naar Zwitserland. Hoogtepunt van hun reis: hand in hand met een speler van Oranje het veld op bij de wedstrijd Nederland – Frankrijk op 13 juni.

Als hoofdsponsor van de UEFA en FIFA geeft McDonald’s bij elk internationaal voetbaltoernooi een aantal kinderen de unieke mogelijkheid om als Player Escort op te treden. Ze gaan dan hand in hand met hun favoriete speler het veld op aan het begin van de wedstrijd. Voor het komende EK zijn de Player Escorts onder andere geselecteerd via een speciale actie met Panini-verzamelkaartjes, die van 10 april tot 8 mei bij het Happy Meal verkrijgbaar waren.

Hand in hand met Oranje 

De vier Player Escorts krijgen een geheel verzorgde vierdaagse reis naar Zwitserland, samen met een ouder/verzorger. Het programma – van woensdag 11 juni tot en met zaterdag 14 juni – staat bol van de gezellige en sportieve activiteiten, zoals een voetbalwedstrijd tegen de Franse Player Escorts. Het belangrijkste onderdeel is hun officiële optreden als Player Escort op 13 juni bij de wedstrijd Nederland – Frankrijk in Bern. 

Over McDonald’s

De selectie van de Player Escorts is het exclusieve recht van McDonald’s. McDonald’s is al vele jaren sponsor van het EK voetbal, het WK voetbal en de Olympische Spelen. Sinds 2004 is McDonald's ook hoofdsponsor van de Nationale Sportweek. Op lokaal niveau sponsoren de restaurants verschillende sportverenigingen en -activiteiten. 

In Nederland heeft McDonald’s 218 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-05-30 00:00:00

Slaveld onthult eindbestemming

 

Venlo, 26 mei 2008 - Vandaag verscheen een grote ster in dit slaveld in Venlo. De ster maakt duidelijk voor wie de kroppen sla bedoeld zijn: McDonald’s. De sla wordt gebruikt voor de salades, die elke dag vers worden bereid in de 220 restaurants. En van elk blaadje sla is altijd na te gaan op welk veld het gegroeid is.

Deze feiten en nog veel meer weetjes staan centraal in de nieuwe corporate campagne van McDonald’s: ‘Alles over McDonald’s en een beetje meer’. 

De campagne is onder meer te zien in tijdschriften en op de website www.allesovermcdonalds.nl. Ook kunnen gasten zich hier inschrijven voor een kijkje in de keuken bij een McDonald’s restaurant of bij een toeleverancier.

2008-05-26 00:00:00

BN’ers nemen stelling op Allesovermcdonald’s.nl

 

Nieuwe website McDonald’s biedt kijkje in de keuken

Amsterdam, 20 mei 2008- Op de nieuwe site www.allesovermcdonalds.nl staat elke twee weken een stelling van een bekende Nederlander. Onderwerp is altijd een product of dienst van McDonald’s. Bezoekers kunnen direct reageren en aangeven of ze het er wél of juist níet mee eens zijn. De mening van deze week is afkomstig van Sebastiaan Labrie. De nieuwe site is onderdeel van de campagne ‘Alles over McDonald’s en een beetje meer’, die een kijkje in de keuken biedt.

De campagne ‘Alles over McDonald’s en een beetje meer’ is vorige weekvan start gegaan. Doel is om inzicht te geven in hoe het er precies bij McDonald’s aan toegaat. Met de stelling op de website kunnen bezoekers actief aangeven hoe zij over een onderwerp denken. Naast de stelling biedt de website allerlei feiten en weetjes over de producten en dewerkwijze van McDonald’s. Zo kunnen bezoekers een virtueel kijkje nemen in de keuken van een McDonald’s-restaurant. Ook is het voor iedereen mogelijk om een echte rondleiding aan te vragen in een McDonald’s-restaurant of bij een toeleverancier.

2008-05-20 00:00:00

McDonald’s laat de lente proeven

 

Extra genieten van het voorjaar met nieuwe Medium Salades

Amsterdam, 23 april 2008 – Een nieuwe lente, een nieuwe salade. McDonald’s viert het begin van het voorjaar met maaltijdsalades van medium formaat. Deze Medium Salades zijn er in twee varianten: de Griekse Salade en de Tonijn Salade. Zo kan iedereen de lente proeven met een salade in het gewenste formaat. Met de Medium Salades speelt McDonald’s in op de behoefte van gasten aan een salade die qua grootte tussen de Side Salad en een maaltijdsalade in zit.  De Medium Salade kost € 3,75.

De introductie van Medium Salades is een onderdeel van McDonald’s nieuwe strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal. Het betekent dat McDonald’s nog meer dan voorheen inspeelt op de wensen van de gasten. Dat gebeurt met innovatieve menu-uitbreidingen, uitgebreide voedingsinformatie en vernieuwde restaurants waar iedereen zich thuis voelt. McDonald’s introduceert bijvoorbeeld dit jaar producten in kleinere porties, omdat de gasten daar behoefte aan hebben. Zo werd eerder dit jaar het McMomentje gelanceerd, een serie kleine verwenburgers. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-04-23 00:00:00

Nederlandse Franchisenemer krijgt hoogste McDonald’s onderscheiding

 

Internationale Golden Arch Award voor Frits Oppel 

Amsterdam, 18 april 2008 - Tijdens de internationale McDonald’s Conventie in Orlando is de tweejaarlijkse Golden Arch Award uitgereikt aan Frits Oppel, Franchisenemer van de McDonald’s restaurants Den Haag Escamplaan en Wateringen, en zijn vrouw Isabelle. Deze hoogste onderscheiding binnen de McDonald’s organisatie is de grootste erkenning die een Franchisenemer van een McDonald’s restaurant ten deel kan vallen. Wereldwijd worden er dit jaar 35 awards uitgereikt onder de bijna vijfduizend Franchisenemers.

De Franchisenemers die de Golden Arch Award krijgen toegekend, hebben zich onderscheiden op het vlak van klanttevredenheid en leveren een essentiële bijdrage aan het succes van McDonald’s. Daarnaast wordt gekeken naar de manier waarop zij zich inzetten op het maatschappelijk vlak in de lokale gemeenschap. Verder weegt de mate mee waarin zij zich bezighouden met het uitbouwen van het merk McDonald’s en de manier waarop dit gedaan wordt.Sinds het bestaan van de Golden Arch Award is Frits Oppel de zevende Nederlandse Franchisenemer die deze award krijgt toegekend. Frits en Isabelle Oppel hebben de award uitgereikt gekregen om hun constante focus op de training, coaching en begeleiding van hun medewerkers, de bijdrage die zij leveren aan het Ronald McDonald Huis in Den Haag en de grote aandacht die zij geven aan gasttevredenheid.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-04-18 00:00:00

McDonald’s Europa krijgt Good Egg Award voor gebruik scharreleieren

 

Amsterdam, 16 april 2008 – McDonald’s Europa is vandaag beloond met een Good Egg Award van Compassion in World Farming (CIWF), een internationale organisatie die zich inzet voor het welzijn van boerderijdieren. De prijs is toegekend als blijk van waardering voor het stoppen met de verkoop of het verwerken van eieren uit een kooihuisvestingsysteem. Eind 2010 gebruiken alle McDonald’s restaurants in 21 EU-landen scharreleieren en vrije-uitloopeieren in plaats van eieren van legbatterijkippen. McDonald’s Nederland zal dit eind 2008 al gerealiseerd hebben.

McDonald’s Nederland heeft in 2007 al stappen gezet door alle eieren die verwerkt worden in de Salades en in de McMuffin met Bacon en Ei te vervangen door scharreleieren en vrije-uitloopeieren. Eind 2008 zijn alle producten waar eieren in worden verwerkt, zoals sauzen, bereid met deze eieren.

Oog voor dierenwelzijn

De keuze voor scharreleieren en vrije-uitoopeieren past in het streven van McDonald’s Europa om dierenwelzijn te bevorderen. Dit is een van de kernpunten van McDonald’s Agricultural Assurance Programme (MAAP). Dit programma garandeert de duurzaamheid, voedselveiligheid en voedselkwaliteit van landbouw- en veeteeltproducten als rundvlees, kip, eieren, zuivel en tarwe.

Over Compassion in World Farming (CIWF) 

Compassion in World Farming is wereldwijd de belangrijkste organisatie voor het welzijn van boerderijdieren. De organisatie streeft naar een wereld waarin boerderijdieren met liefde en respect worden behandeld. Met de Good Egg Award beloont Compassion in World Farming bedrijven die het dierenwelzijn vergroten via de producten die ze verkopen. Meer informatie: www.goodeggawards.org.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Momenteel exploiteren 85 franchisenemers een of meerdere McDonald’s restaurants in Nederland. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende in 1971 zijn deuren in Zaandam.

McDonald’s is de grootste restaurantketen ter wereld met ruim 30.000 vestigingen, die dagelijks 48 miljoen gasten bedienen, in ruim 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald’s restaurants in de wereld is eigendom van lokale, zelfstandige ondernemers.

2008-04-16 00:00:00

Kinderen hebben volste vertrouwen in het Nederlands Elftal

 

Klaas-Jan Huntelaar grootste held van Oranje 

Amsterdam, 10 april 2008 –  Bondscoach Marco van Basten hoeft zich geen zorgen te maken: Nederland wordt komende zomer Europees kampioen. Dat denkt in ieder geval het grootste deel van ruim 600 kinderen in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar die meededen aan een onderzoek van McDonald’s. Oranje is veruit favoriet. 

Bijna 51% van de ondervraagde kinderen denkt dat Nederland het sterkste team zal zijn in Zwitserland/Oostenrijk. Andere landen die volgens de kinderen nog enigszins in de running zijn voor de Europese titel zijn regerend wereldkampioen Italië (9,2%), Duitsland (2%), Frankrijk (1,8%) en Spanje (1,1%). 

Het onderzoek werd door McDonald’s gehouden om erachter te komen hoe deze doelgroep denkt over het Nederlands Elftal. McDonald’s is al jarenlang hoofdsponsor van de UEFA en geeft bij elk eindtoernooi verschillende kinderen de kans om bij één van de wedstrijden samen met hun favoriete speler het veld op te lopen als Player Escort. De Player Escorts worden dit jaar onder andere geselecteerd door een speciale actie met Panini-verzamelkaartjes, die vanaf 10 april in het Happy Meal te verkrijgen zijn. 

Hartstochtelijke supporters 

Bijna de helft  van de ondervraagde kinderen (ruim 46%) geeft aan dat ze het Europees Kampioenschap zullen gaan volgen, waarvan 25,7% voornamelijk geïnteresseerd is in de verrichtingen van het Nederlands Elftal. Van deze groep leven de kinderen hartstochtelijk mee tijdens de wedstrijden. Meer dan 40% moedigt het team aan door te zingen, te juichen en te schreeuwen. Ruim 25% van de kinderen verkleedt zich voor de wedstrijden helemaal in het oranje. 

Huntelaar grootste held

Klaas-Jan Huntelaar is bij zowel de ondervraagde jongens als meisjes de meest favoriete speler van het Nederlands Elftal. Dirk Kuyt staat bij beide groepen op de tweede plaats, bij de meisjes op een gedeelde tweede plaats met Rafael van der Vaart. Bij de jongens eindigt keeper en aanvoerder Edwin van der Sar op de derde plaats.

Kampioenschap vraagt om vrije dag

38% van de kinderen vindt dat iedereen een vrije dag moet krijgen wanneer Nederland Europees kampioen wordt. Bijna 22% ziet een groot feest in een voetbalstadion wel zitten en 11% ziet het team het liefst varen door de Amsterdamse grachten. Ruim 8% vindt dat het team onderscheiden moet worden door Koningin Beatrix. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-04-10 00:00:00

Mannen nemen vaker een moment voor zichzelf dan vrouwen

 

Thuis op de bank met iets lekkers te eten is ultiem verwenmoment

Amsterdam, 3 april 2008 – Mannen nemen gemiddeld twee tot zes keer per week een moment voor zichzelf, vrouwen gunnen zichzelf over het algemeen slechts eenmaal per week een moment voor zichzelf. Zowel mannen als vrouwen geven er de voorkeur aan om dit moment thuis te beleven, met een boek op de bank of lekker voor de TV. Dat wijst een onderzoek van McDonald’s uit.

Het onderzoek werd onder 250 mannen en 250 vrouwen uitgevoerd in het kader van de introductie van McMomentje: de nieuwe luxe verwenburger van McDonald’s, kleiner van stuk met speciale ingrediënten. Het eerste McMomentje, de Chicken Salsa, is vanaf maandag 7 april verkrijgbaar bij alle McDonald’s restaurants in Nederland. 

Centraal in het onderzoek staat ‘een moment voor jezelf’. Hiermee wordt bedoeld ‘Een moment waarbij u even ontsnapt aan de dagelijkse routine, alleen of met anderen’. Zowel mannen als vrouwen geven er de voorkeur aan om het moment in hun eentje te beleven. Mannen het liefst na een inspanning, vrouwen wanneer ze er doorheen zitten. 

Zondigen mag 

Ergens een hapje eten of sporten is bij de mannen favoriet wanneer zij buitenshuis een moment voor zichzelf kiezen. Vrouwen geven dan de voorkeur aan winkelen. Het onderzoek toont aan dat zowel mannen als vrouwen extra genieten wanneer ze tijdens zo’n moment voor zichzelf iets lekkers eten. Ze geven aan dat er dan best gezondigd mag worden en wanneer er gezondigd is, voelen ze zich daar niet schuldig over. 

Voedingsdeskundige Vardit Kohn herkent deze uitkomst: “We zijn ons er bewust van dat we gezond moeten eten. Dat is momenteel een megatrend. Maar tegenover deze gezondheidstrend staat de focus op genieten. We gunnen onszelf op bepaalde momenten echt iets lekkers. Op zo’n moment maakt het ons echt niet uit als er gezondigd wordt.” 

Geen tijd voor jezelf

Wanneer een man toe is aan een moment voor zichzelf, maar dat niet neemt, is werk of studie de boosdoener. Vrouwen geven aan dat het voornamelijk hun kinderen zijn waardoor ze niet toekomen aan een moment voor zichzelf. Zowel de mannen als de vrouwen uit het onderzoek geven aan dat ze vaker een moment voor zichzelf zouden willen hebben. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2008-04-03 00:00:00

Eerste Nederlandse McDonald’s restaurant met 24-uurs opening

 

McDonald’s restaurant Hoofddorp nooit meer dicht

Amsterdam, 31 maart 2008 – Vanaf dinsdag 1 april kan iedereen 24 uur per dag, zeven dagen per week terecht bij het McDonald’s restaurant in Hoofddorp. Het onlangs totaal verbouwde restaurant is het eerste McDonald’s restaurant in Nederland dat deze openingstijden hanteert. McDonald’s speelt hiermee in op de wensen van de moderne consument.

“Met Amsterdam Airport Schiphol en de Aalsmeerse Bloemenveiling in de nabije omgeving van het restaurant is er natuurlijk sprake van een enorme 24-uurs economie”, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland. “Ik verwacht dat de 24-uurs opening van ons restaurant in deze dynamische omgeving zeker bij gaat dragen aan de 5% omzetgroei die wij in Nederland voor ogen hebben. We zullen in de toekomst per locatie bekijken of een 24-uurs opening zinvol is.” 

“De afgelopen 2 ½ jaar waren we op vrijdag en zaterdag al 24 uur open”, vertelt Frank Franken, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Hoofddorp. “In de loop van deze jaren merkten we dat we gedurende deze nachtelijke openingsuren steeds meer gasten konden verwelkomen. Het wordt steeds normaler om continu open te zijn. Onze McDrive zal vanaf 1 april 24 uur per dag, zeven dagen per week open blijven. Aan de openingtijden van ons restaurant verandert niets. Dit blijft van 07.00 uur ’s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds geopend.” 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

McDonald’s restaurant Hoofddorp ligt aan de A4, afrit 3 Hoofddorp

Adres: Vuursteen 5, 2132 LZ HOOFDDORP

 

2008-03-31 00:00:00

De 5de Nationale Sportweek komt er aan!

 

ARNHEM - Tien ambassadeurs, een eerste lustrum, vele honderden sportieve evenementen en een paar honderdduizend Nederlanders die in sportief in beweging komen. Als het even mee zit wordt de vijfde Nationale Sportweek -van 28 maart tot en met 5 april a.s.- op alle fronten succesvol.

Deze week werden de ambassadeurs voor de sportweek gefotografeerd en geïnterviewd. Hans Dijkstal, Jochem van Gelder, Hella van der Wijst, Yvonne van Gennip, Frits Wester, Edward van Cuilenborg, Elsemieke Havenga, Winston Post en Joris Putman stáán ook in 2008 voor ‘hun’ sport. Zij lenen hun bekendheid graag uit aan de week vanuit de overtuiging dat hun voorbeeld anderen wellicht zal inspireren. Vol passie en overgave laten ze zien wat sport voor hen deed én nog steeds doet. Dat er voor iedereen, jong en oud, een sport is die past, geldt daarbij als kernboodschap.

De tien ambassadeurs zijn op verschillende locaties in Nederland aanwezig op de dagen van hun favoriete sport en ontbreken vanzelfsprekend niet tijdens de feestelijke aftrap van de week op 28 maart in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Met nog zeven weken te gaan groeit de agenda van de sportweek. Op www.nationalesportweek.nl is nu al een voorzichtige kijk op het aanbod mogelijk, nieuwe evenementen worden dagelijks toegevoegd. Het motto ‘wees sportief, doe mee’ wordt in ieder geval door de sportaanbieders, scholen en gemeenten bloedserieus genomen!

De Nationale Sportweek staat voor het promoten van de sport. Door jong en oud in een week tijd extra te prikkelen een kijkje te nemen bij de sportvereniging in de buurt, komen steeds meer mensen in beweging. Door de samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, sport en ondernemers in sportkleding & accessoires, lukt het samen de schouders te zetten onder kennismakingsaanbod. Uiteindelijk moeten de initiatieven er toe leiden dat meer mensen lid worden van een vereniging. Juist daardoor groeit de kans op blijvende activiteit.

De Nationale Sportweek is een initiatief van NOC*NSF, de KVLO, VGS, Mitex en FGHS. Partners zijn NISB, VWS en de Alliantie School & Sport. Vrienden zijn Marketresponse, Alta Reclame & Marketing, Wegener, Sport, Bestuur en Management, Center Parcs, Zilveren Kruis Achmea, Bitez, Wegener, le Coq Sportif, NHTV, McDonald’s en de Partners in Sport van NOC*NSF (DSM, Ernst & Young, NS, Randstad, Unilever en de Lotto).

Voor de redactie

Vanaf volgende week is de mediakit met informatie over de Sportweek, persfoto’s en quotes van de ambassadeurs te downloaden via www.nationalesportweek.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kees Sijbesma, directeur Nationale Sportweek, telefoon 026-4834643 of 06 53178657. Een e-mail sturen naar kees.sijbesma@noc-nsf.nl is het handigst.

2008-03-28 00:00:00

Gasten van McDonald’s krijgen nog versere producten dankzij nieuw keukensysteem

 

Kip- en visproducten en McKroket op bestelling bereid 

Amsterdam, 21 februari 2008 - Om de efficiëntie in de keuken te vergroten en de kwaliteit van de producten te verbeteren, introduceert McDonald’s een nieuw keukensysteem: Bridge Operating Platform (BOP). Dit systeem is erop gericht om producten pas te bereiden als een gast ze bestelt. In de komende drie jaar gaan alle 220 restaurants in Nederland over op het nieuwe systeem. Voor dit jaar staan 50 restaurants op het programma, waaronder de verschillende restaurants rondom Rotterdam en Amsterdam, maar ook in Hengelo en Enschede.

"Tot nu toe werken onze keukens met reeds bereide voorraden, met een houdbaarheid van maximaal tien minuten", vertelt Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland. "Dat gaat met het nieuwe systeem veranderen. Onze producten McChicken, McKroket, Filet-o-Fish, Chicken- en Fish McNuggets en Chicken Gourmet worden in de BOP-keukens pas klaargemaakt wanneer de gast ze bestelt. Producten zijn hierdoor nog verser." 

Meer rust en flexibiliteit

De gast zal geen zichtbare verandering zien in de restaurants, maar wel ervaren dat er meer rust in de keuken heerst. In de testrestaurants in Nederland (in Alphen aan den Rijn en Heesch), maar ook in Engeland, Frankrijk en Duitsland, waar de introductie al in een verder gevorderd stadium is, wordt deze rust als belangrijk voordeel van het BOP-systeem genoemd. Verder biedt het systeem meer flexibiliteit. Zo kunnen nieuwe producten, zoals onlangs de Chicken Gourmet, gemakkelijker worden gelanceerd.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 220 restaurants, die wekelijks door ongeveer 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

Momenteel exploiteren 85 franchisenemers een of meerdere McDonald’s restaurants in Nederland. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende in 1971 zijn deuren in Zaandam. 

McDonald’s is de grootste restaurantketen ter wereld met ruim 30.000 vestigingen, die dagelijks 48 miljoen gasten bedienen, in ruim 100 landen. Meer dan 70% van de McDonald’s restaurants in de wereld is eigendom van lokale, zelfstandige ondernemers.

2008-02-21 00:00:00