U bent hier

OVER McDONALD'S

ARCHIEF PERSBERICHTEN

Fietstocht naar Moskou levert Jeugdsportfonds 25.222 euro op

 

Afsluiting fietstocht in eersteMcDonald’s restaurant van Rusland

Amsterdam, 27 december 2010 – Dit weekend heeft Jelle Sprée, fanatiek sporter, het eindpunt behaald van zijn fietstocht van Utrecht naar Moskou in 35 dagen. In het eerste McDonald’s restaurant van Moskou is de 3.000 kilometer langefietstocht afgesloten met een feestelijk kerstdiner met familie en vrienden. Met deze tocht heeft hij 25.222 euro opgehaald voor het Jeugdsportfonds.  Met dit bedrag kan het Jeugdsportfonds de sportcontributie betalen voor 100 kinderen, waarvan de ouders niet de financiële middelen hebben om de contributie te betalen.

“Na maanden lange voorbereiding en zelfs een training in eengekoelde container ben ik eind november vol goede moed en enthousiasme begonnen aan deze bijzondere tocht! Samen met het team heb ik veel bijzondere dingen onderweg mee gemaakt. Van een onverwachts warm onthaal van vrienden in Duitsland, temperaturen van 20 graden Celsius onder nul, tot aan bewaking in Rusland die zich afvroegen wat we hier kwamen doen op de fiets. Al met al eenfantastische ervaring, die ik nooit meer zal vergeten”, aldus Jelle Sprée. “Ikvind dat alle kinderen een kans moeten krijgen om te kunnen sporten. Dat we 25.222 euro hebben opgehaald en hiermee 100 kinderen een sportkans bieden, is het uiteindelijke doel waarvoor ik het allemaal heb gedaan.”, aldus Sprée.

McDonald’s steunt als hoofdsponsor van het Jeugdsportfonds de unieke prestatie van Jelle Sprée en zijn begeleidingsteam. Op zijn route van Nederland naar het Rode Plein in Moskou (Rusland), hebben Jelle en zijn team bij  McDonald’s restaurants in Duitsland, Polen en Wit Rusland een tussenstop gemaakt. Zij werden door McDonald’s warm onthaald voor een ontbijt, lunch of diner. Als partner van nationale en lokale sportinitiatieven wil McDonald’s sporten en bewegen stimuleren als onderdeel van een bewuste leefstijl en steunt daarom het Jeugdsportfonds en deze unieke prestatie van Jelle Sprée. 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

 

2010-12-27 00:00:00

50.000ste kind sport dankzij het Jeugdsportfonds

 

Imane uit Veenendaal ontvangt bij hoofdpartner McDonald’s waardecheque voor sportclinic

Amsterdam, 16 december 2010 – Vandaag heeft het Jeugdsportfonds een mijlpaal bereikt. De aanvraag voor de 12-jarige Imane Saoud uit Veenendaal is de 50.000ste sportkans die aan een kind is geboden dankzij het Jeugdsportfonds. Om deze mijlpaal te vieren, ontving Imane in McDonald’s restaurant Veenendaal een waardecheque uit handen van Diego Nibte, het eerste kind dat ooit dankzij het Jeugdsportfonds kon sporten. McDonald’s stelde als hoofdsponsor van het Jeugdsportfonds één van haar restaurants beschikbaar om dit feestelijke moment te vieren. Als partner van nationale en lokale sportinitiatieven wil McDonald’s sporten en bewegen bij jongeren stimuleren als onderdeel van een bewuste leefstijl.

Foto vlnr:  Diego Nibte, Harrie Postma, Imane Saoud, Trinko Keen, Jack Kamminga

“Het Jeugdsportfonds betaalt op jaarbasis de sportcontributie en sportkleding van kinderen waarvan de ouders niet voldoende geld hebben. Inmiddels hebben wij maar liefst 50.000 keer een lidmaatschap van een sportclub mogen financieren. Wij zijn er heel trots op dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Dit biedt ons inspiratie om nog meer kinderen te laten ervaren hoe het is om te sporten en lid te zijn van een sportvereniging”, aldus Trinko Keen, algemeen directeur van het Jeugdsportfonds. In Nederland leven ruim 340.000 kinderen in armoede. Een deel van deze kinderen wil graag sporten, maar kan dit niet omdat er thuis geen geld is voor het lidmaatschap bij de club om een sporttenue te kopen.

Imane Saoud ontving de waardecheque van DiegoNibte, die in 1999 als eerste kind de mogelijkheid kreeg van Jeugdsportfonds om te gaan sporten bij een karatevereniging in Amsterdam. Nu, 11 jaar later, laat Diego weten dat hij dankzij het Jeugdsportfonds kon ervaren hoe het is om bij een sportvereniging te sporten en hoe hij hierdoor in contact kwam met andere kinderen. Bij de overhandiging van de cheque was de hele klas van Imane uitgenodigd om aanwezig te zijn. Met deze cheque kan Imane, die zelf graag voetbalt, lid worden van een voetbalvereniging. Bovendien kan zij hiermee een sportclinic volgen van Anouk Hoogendijk, voetbalster bij FC Utrecht en het Nederlandse dameselftal. Imane is met haar hele klas uitgenodigd voor deze sportclinic bij voetbalclub FC Utrecht.

McDonald’s partner van Jeugdsportfonds

McDonald’s biedt ondersteuning aan initiatieven die mensen bewust maken van het belang van een verantwoorde leefstijl. Als familierestaurant richt McDonald’s zich daarbij vooral op gezinnen, families en kinderen. Om deze reden is McDonald’s sinds 2009 hoofdpartner van het Jeugdsportfonds. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen die het thuis niet breed hebben zich toch kunnen aansluiten bij een sportclub. Sporten sterkt kinderen in hun fysieke en mentale ontwikkeling. McDonald’s vindt daarom net als het Jeugdsportfonds dat ieder kind de mogelijkheid moet krijgen om te sporten.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-12-16 00:00:00

Kerstman in arrenslee gesignaleerd in McDrive

100% vers feestelijk fruit in Happy Meal tijdens feestmaand

Amsterdam, 11 december 2010 – Vandaag bracht de Kerstman op zijn arrenslee een bezoek aan McDonald’s restaurant Meerkerk. De kinderen die met de Kerstman op de arrenslee een ronde door de McDrive maakten, kregen Feestfruit aangeboden. Met deze actie wil McDonald’s fruit eten op een leuke manier stimuleren onder kinderen. In de feestmaand december introduceert McDonald’s 100% vers Feestfruit in het Happy Meal en is ook los verkrijgbaar. McDonald’s speelt met het aanbieden van het Feestfruit in op de trend waarin een gevarieerd en gezond voedingspatroon steeds belangrijker wordt.

McDonald’s gebruikt voor haar producten alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die met zorg zijn geselecteerd. Feestfruit heeft een feestelijke uitstraling en bestaat uit vijf soorten fruit: bloedsinaasappel (34%), watermeloen (34%), ananas (20%), rode pitloze druiven (8%) en granaatappel (4%). Hiermee wil McDonald’s haar jonge gasten een verantwoord toetje aanbieden.

 

Gevarieerde keuze

McDonald’s vindt het belangrijk dat elke gast een weloverwogen keuze kan maken uit een gevarieerd en verantwoord menu. Daarom heeft McDonald’s de afgelopen jaren steeds meer variatie in het Happy Meal gebracht. Er zijn onder andere worteltjes aan het menu toegevoegd en kinderen hebben de mogelijkheid om voor verse fruitproducten en zuivel of water te kiezen. “We bedenken regelmatig leuke manieren om het eten van fruit bij kinderen onder de aandacht te brengen. De maand december is bij uitstek een feestmaand voor kinderen, daarom hebben we nu vers fruit met een feestelijke uitstraling geïntroduceerd”, aldus Nina Nomden, manager communicatie McDonald’s Nederland. Feestfruit is tot en met 3 januari verkrijgbaar. De introductie van het Feestfruit past binnen de McDonald’s strategie Good Food Fast, waarin kwaliteit op alle fronten centraal staat. McDonald’s wil haar gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden, ook in de Happy Meals. 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

 
2010-12-11 00:00:00

Kinderen tekenen wenskaarten voor Ronald McDonald Kinderfonds

 

Jochem van Gelder maakt winnaars ontwerpwedstrijd bekend 

Amsterdam, 7 december 2010 – Vera (5), Quinty (8) en Megan (10) zijn de winnaars van de speciale wenskaartenontwerpwedstrijd voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Zij ontvingen vandaag hun zelfgemaakte wenskaart op reuzenformaat uit handen van Jochem van Gelder, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. De tekeningen van de drie winnaars zijn gedrukt als echte wenskaarten. In de maand december krijgen gasten van alle McDonald’s restaurants in Nederland die een donatie van 1 euro of meer doen aan het Kinderfonds, de drie wenskaarten cadeau. Jochem van Gelder deed meteen een donatie en nam de eerste set wenskaarten in ontvangst. De opbrengst wordt begin januari bekend gemaakt en zal geheel aan het Ronald McDonald Kinderfonds worden geschonken.

Aan de ontwerpwedstrijd ten bate van het Ronald McDonald Kinderfonds konden kinderen meedoen die zelf te maken hebben gehad met het Kinderfonds.Vera Tegelaar (5) uit Almere was zelf patiëntje van VU medisch centrum en vaste bezoeker van Ronald McDonald VU Kinderstad. Quinty Veldhuis (8) uit Weerselo is een oud-patiëntje van het UMC Groningen. De derde winnaar Megan Claeys (10) uit Lelystad is de zus van een oud-patiëntje in het Leids UMC en vaste bezoekster van de Daktuin, onderdeel van Ronald McDonald Huiskamer Leiden.

December Kinderfondsmaand bij McDonald’s

McDonald’s is al ruim 28 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Sinds enkele jaren organiseert McDonald’s jaarlijks in december een grote actie om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Vorig jaar was de totale opbrengst van de actie meer dan 230.000 euro. 

Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland: “We hopen dit jaar met onze gasten weer zo’n mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Ik ben er trots op dat we rond de feestdagen met een dergelijke actie de goede initiatieven van het Kinderfonds nog eens extra ondersteunen. Want bij het Ronald McDonald Kinderfonds weten ze als geen ander hoe belangrijk het is dat families bij elkaar kunnen zijn.” 

Ontwerpwedstrijd

Door er een ontwerpwedstrijd van te maken, werden dit jaar de kinderen uit de Ronald McDonald locaties zelf bij de actie betrokken. Tot eind oktober konden ze een wenskaart ontwerpen. Vera en Megan tekenden allebei een vrolijke, kleurrijke kerstkaart. De kaart van Quinty is een beterschapskaart. Quinty tekende een kindje in een ziekenhuisbed, met apparatuur en slangetjes. Toch is de tekening ook vrolijk dankzij veel kleuren en een lachende verpleegster, bloemen en een teddybeer.

Over McDonald’s 


In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.

2010-12-07 00:00:00

Dyanne Beekman ontwerpt exclusieve kledinglijn voor McDonald’s medewerkers

 

Medewerkers McDonald’s bepalen straks hun eigen ‘look’  

Amsterdam, 30 november 2010 – Speciaal voor de medewerkers van McDonald’s in Nederland ontwerpt Dyanne Beekman een exclusieve kledinglijn. Geheel in lijn met de filosofie van de bekende imageconsultant kan de McDonald’s medewerker zijn eigen stijl invullen binnen de algemene crewkleding ‘look’. Daarom staat ‘eigenheid binnen teamspirit’ centraal in de nieuwe kledingstijl. McDonald’s vindt het belangrijk dat de kleding lekker zit en dat medewerkers de kleding met trots kunnen dragen. Bijzonder is dat de medewerkers zelf een rol spelen bij het ontwikkelingsproces van de kleding. Hiermee sluit de samenwerking met Dyanne Beekman aan bij de strategie van McDonald’s als betrokken werkgever. McDonald’s en Dyanne Beekman verwachten de nieuwe kledinglijn in de loop van de tweede helft van 2011 te introduceren.

In het ontwerp van de nieuwe kleding telt de mening van de medewerkers van McDonald’s mee. Zo vinden er een workshop en een draagproef met een aantal crewleden plaats, zodat Dyanne Beekman rekening kan houden met de wensen van de crew. In de kledinglijn kan de medewerker door middel van kleine veranderingen zichzelf straks zo ‘stylen’ dat de kleding aansluit bij zijn of haar persoonlijkheid.  

Dyanne Beekman: “Wij zien bedrijfskleding als iets waarmee de medewerker trots kan uitstralen en zijn persoonlijkheid kan versterken, zonder de functies van bedrijfskleding uit het oog te verliezen, zoals het uitstralen van eenheid en verbondenheid binnen een bedrijf. Door variaties in de kleding, een comfortabele pasvorm en een ontwerp dat zoveel mogelijk ‘tailormade’ is te bieden, geven we iedere medewerker van McDonald’s de mogelijkheid om uniek te zijn binnen het team en zijn of haar persoonlijke identiteit te versterken. Een samenwerking met McDonald’s betekent voor ons daarom een mooie gelegenheid om straks ruim 15.500 mensen zich goed te laten voelen in hun dagelijkse werk.” 

De samenwerking met Dyanne Beekman is typerend voor het werkgeversbeleid van McDonald’s. Jo Sempels, Algemeen Directeur McDonald’s Nederland: “Met ruim 15.500 medewerkers vormen onze mensen het hart van de organisatie en daarmee voor een groot deel ons succes. Met de nieuwe kledinglijn willen we fun en teamspirit op de werkvloer stimuleren. Daarnaast bieden we onze medewerkers de flexibiliteit om met de kleding een eigen stijl te bepalen binnen het team.”  

Een belangrijk speerpunt van het beleid van McDonald’s als betrokken werkgever is daarnaast de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de crew. Zo kunnen medewerkers aan de McDonald’s Academy, het eigen opleidingssysteem van het bedrijf, een erkend mbo-diploma halen. “We bieden onze medewerkers diverse opleidingsprogramma’s aan. Dit doen we om ze te stimuleren het beste uit zichzelf te halen en om ze optimaal te laten functioneren. Om deze reden willen we dat onze medewerkers zich ook goed voelen in de kleding die ze dragen. We kijken dan ook erg uit naar de nieuwe kledingstijl die Dyanne Beekman voor ons ontwerpt”, aldus Jo Sempels. 

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. 

Over de Beekman Group

De Beekman Group bestaat vijftien jaar en is ontstaan uit Beekman Styling, het bedrijf dat Dyanne Beekman oprichtte met een ‘mission statement’: ‘versterking van het individu middels imageconsulting en stylingadvies’. De Beekman Group omvat verschillende divisies: Beekman Styling; de kledingmerken DYANNE, CHRISTIAN by dyanne en Beekman International, de bedrijfskleding divisie van de Beekman Group; de tak Events ontwikkelt evenementen, waaronder Fashion in Focus. Ten slotte zijn de divisies Microtv en Televisie respectievelijk verantwoordelijk voor het samenwerkingsverband met wehkamp.nl en het programma Look of Love (RTL 4). De onderneming heeft een breed draagvlak: van imagoconsulting voor bedrijven tot stylingadvies en van workshops tot bedrijfstrainingen op maat voor jong en oud.

2010-11-30 00:00:00

3.000 kilometer fietsen voor Jeugdsportfonds

 

Amsterdam, 20 november 2010 – Jelle Sprée, fanatiek sporter, is gisteren gestart met zijn fietstocht van Utrecht naar Moskou in 35 dagen. Het doel van deze tocht is om de naamsbekendheid van het Jeugdsportfonds te vergroten en geld op te halen voor dit goede doel. Op zijn tweede fiets dag heeft Jelle een tussenstop gemaakt bij McDonald’s restaurant Winterswijk om een waardecheque in ontvangst te nemen. McDonald’s steunt als hoofdsponsor van hetJeugdsportfonds de unieke prestatie van Jelle Sprée en zijn begeleidingsteam, en biedt Jelle en zijn team een ontbijt, lunch of diner aan bij McDonald’s restaurants op zijn route van Utrecht via Winterswijk naar Moskou. Als partner van nationale en lokale sportinitiatieven wil McDonald’s sporten en bewegen stimuleren als onderdeel van een bewuste leefstijl. 

Steeds meer consumenten streven naar een gebalanceerde leefstijl, waarbij ze zoeken naar een goede balans tussen gevarieerd eten en voldoende sporten en bewegen. Bij McDonald’s krijgt deze bewuste levensstijl alle aandacht. Het familierestaurant geeft hier op verschillende manieren gehoor aan. Het hoofdsponsorschap van het Jeugdsportfonds is daar een voorbeeld van, net als sponsoring van de Olympische Spelen, het EK en WK voetbal, maar het geldt ook voor sponsoring van lokale sportverenigingen. 

“Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen waarvan de ouders niet voldoende geld hebben om sportcontributie te betalen toch kunnen sporten. Wij vinden het ook belangrijk dat alle kinderen een kans krijgen om te sporten. Door het Jeugdsportfonds te steunen, maken we dit mede mogelijk. Het zeer sympathieke initiatief van Jelle Sprée om te fietsen van Utrecht naar Moskou om geld op te halen voor het Jeugdsportfonds steunen wij dan ook van harte”, aldus Nina Nomden, Manager Communicatie McDonald’s Nederland.  

Fietsen voor 100 kinderen 

Op 19 november 2010 vertrok Jelle Sprée per fiets vanaf het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht met als einddoel het Olympisch Stadion in Moskou, Loezjniki. Met de fietstocht hoopt Jelle de sportcontributie van ongeveer 100 kinderen te betalen. De 3.000 kilometer lange route loopt door Nederland, Duitsland (Osnabruck-Hannover-Berlijn), Polen (Poznan-Warchau), Belarus (Brest-Baranavichy-Minsk) en Rusland (Smolensk-Moskou). De gehele tocht is ook te volgen op Jeugdsportfonds en Projectsporter.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-11-20 00:00:00

Franchisenemer McDonald’s restaurant Hilversum scoort opnieuw hoog in landelijke MKB diversiteitsprijs

 

Den Haag, 10 november 2010 - Vandaag werd bekendgemaakt dat Richard Baron, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Hilversum, op de tweede plaats is geëindigd in de Div GoodPracticePrijs 2010. Vorig jaar won Baron de eerste prijs. De Div GoodPracticePrijs wordt jaarlijks toegekend aan een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf met een weldoordacht personeelsbeleid op het gebied van diversiteit.

Een jurylid noteerde: “Richard Baron is een werkgever die onvermoeibaar doorgaat nadat hij vorig jaar van het succes geproefd heeft. Hij gaat door op ‘the next level’ met investeren in zijn personeel. Hij haalt het beste naar boven bij iedere persoon afzonderlijk en bereikt daar – terecht – steeds betere bedrijfsresultaten mee.” Zelf zegt Baron erover: “Door bewust te werken aan diversiteit slaag ik erin mijn mensen de kansen te geven die ze verdienen. Ook zorg ik ervoor dat zij werk en privé goed kunnen combineren. Daar krijg ik dan weer een écht gemotiveerd team voor terug. En ik vind makkelijker nieuw personeel. Dus: werken aan diversiteit is niet alleen het juiste om te doen, maar ook gewoon zakelijke logica.”

Vorig jaar won Baron de Div GoodPracticePrijs, over zijn tweede plaats nu zegt hij: “Je gaat natuurlijk voor de eerste plaats, maar opnieuw zo hoog eindigen is een groot compliment. Nadat ik vorig jaar de prijs won ben ik veel in de publiciteit gekomen. Het heeft me veranderd van een ondernemer die werkt aan diversiteit, in een ondernemer die diversiteit verkoopt.”

Marjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland B.V.: “Diversiteit is een belangrijk en eigenlijk vanzelfsprekend element in het personeelsbeleid bij McDonald’s. Wij kijken niet naar kleur, geslacht, culturele achtergrond, geloofsovertuiging of seksuele voorkeur. Maar naar wat mensen kunnen en willen. Veel van onze crewleden groeien uiteindelijk door naar een managementfunctie. Wij merken dat dit bijdraagt aan het succes van ons bedrijf. Richard bewijst dat als geen ander, we zijn trots op hem!”

De Div GoodPracticePrijs is een initiatief van het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement (Div). Omdat eind 2010 het Div project na zes jaar stopt, is het de laatste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De jury kijkt terug op de prestaties van de deelnemers aan de vorige vier jaargangen, beoordeelt hun vorderingen sindsdien en beloont ‘de beste onder de besten’ met deze laatste Div GoodPracticePrijs.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-11-10 00:00:00

Wens Vincent in vervulling bij McDonald’s restaurant Hoogeveen

Hoogeveen, 18 oktober 2010 - De 8-jarige Vincent Ham uit Nieuwegein zag vandaag zijn wens in vervulling gaan. Hij mocht een dagje meelopen met de politie in Hoogeveen. Net als Shrek in de nieuwe film, konden kinderen bij McDonald’s restaurant Hoogeveen een wens doen bij hun Shrek Happy Meal. McDonald’s hield de wensactie om als familierestaurant altijd verrassend en ‘fun’ voor haar gasten te zijn. Met het laten uitkomen van deze lokale wens draagt McDonald’s restaurant Hoogeveen bovendien bij aan de nauwe band die het bedrijf heeft met de directe omgeving.

Vincent mocht vandaag eerst een kijkje nemen bij de politiemotoren. Aansluitend kreeg hij een rondleiding op het bureau. Tot slot kreeg Vincent een demonstratie met politiehonden in Assen te zien. Het programma werd feestelijk afgesloten bij McDonald’s restaurant Hoogeveen. 

 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-10-18 00:00:00

McDonald's hangt de vlag uit voor 221 geslaagden

Medewerkers halen erkend mbo-diploma aan de McDonald's Academy

Amsterdam, 18 oktober 2010 – Vanmiddag vond in theater De Flint in Amersfoort de officiële diploma–uitreiking van de McDonald’s Academy plaats. Dit jaar mochten maar liefst 221 McDonald’s medewerkers hun landelijk erkend mbo-diploma in ontvangst nemen. De McDonald’s Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald’s, waarbij medewerkers praktijkkennis opdoen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum. Het stimuleren van de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij McDonald’s al jaren centraal. Met de McDonald’s Academy streeft het bedrijf ernaar dat medewerkers voldoening uit hun werk halen en ze zich tegelijkertijd ontwikkelen om zo betere service en kwaliteit te kunnen leveren.

De 221 studenten die dit jaar zijn afgestudeerd, werken bij McDonald’s restaurants verspreid door heel Nederland. De opleidingen en trainingen die de medewerkers van McDonald’s het afgelopen jaar hebben gevolgd, zijn speciaal afgestemd op hun werkactiviteiten. Door daarnaast extra vakken te volgen bij het Fastservice Opleidingscentrum op mbo-niveau 2, 3, 4 of 4+, konden de studenten met succes hun mbo-diploma behalen. McDonald’s ziet het stimuleren van leerbanen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers, overheid en werknemers. Het bedrijf streeft er dan ook naar om in tien jaar tijd tien procent van haar 15.500 medewerkers deel te laten nemen aan een gecertificeerd opleidingstraject.

Marjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland: “Wij zijn er zeer trots op dat zoveel studenten vandaag hun officiële mbo-diploma hebben behaald. Maar liefst 221 enthousiaste mensen hebben heel hard gewerkt om naast hun baan in een van onze restaurants dit certificaat te behalen. Wij stimuleren onze medewerkers actief om een diploma te halen, door uitgebreide opleidings- en trainingstrajecten aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze zich bij McDonald’s verder kunnen ontwikkelen en intern kunnen doorgroeien. Dit is ook in het belang van het bedrijf. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn onze beste ambassadeurs voor de drie miljoen gasten die wij wekelijks ontvangen.” 

De McDonald’s Academy: een slimme weg naar een officieel diploma

De McDonald's Academy vormt een uniek systeem binnen de horeca- en retailbranche. Het eigen opleidingstraject van McDonald’s biedt uitgebreide trainings- en opleidingsmogelijkheden aan in samenwerking met geaccrediteerde partijen als het SVO en het Projectbureau Beroepsonderwijs Bedrijfsleven die de opleidingen landelijk coördineren. Bij elke opleiding doen medewerkers praktijkkennis op tijdens hun werk en daarnaast volgen ze  theorielessen die worden verzorgd door ervaren trainers van McDonald's en het Fastservice Opleidingscentrum. De opleiding kan op deze manier veel sneller en in minder lesdagen worden afgerond dan normaal. De mbo-opleiding wordt aangeboden op drie verschillende niveaus, van mbo-niveau 2 tot en met 4. De diploma’s die bij het mbo kunnen worden behaald zijn: medewerker fastservice, 1e medewerker fastservice, bedrijfsleider fastservice en manager/ondernemer fastservice.

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.

2010-10-18 00:00:00

Quality Scouts zien met eigen ogen frietjesproductieketen McDonald's

Amsterdam, 29 september 2010 – Vijf Quality Scouts zagen gisteren met eigen ogen de voedselproductieketen van de Franse Frietjes van McDonald’s. Quality Scouts zijn gewone consumenten uit heel Nederland, die een dag op pad gaan om zelf de keten bij McDonald’s te bekijken: van ingrediënt op het land tot product in het restaurant. Daarvan doen zij vervolgens onafhankelijk verslag. Zo wil McDonald’s de herkomst van de producten laten zien en zichtbaar maken hoeveel aandacht er wordt besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding van de producten.

Quality Scout Emmy Balsters (56) vertelt: “Ik ga regelmatig met mijn kleinkinderen bij McDonald’s eten. Dan wil je toch graag weten of het goede producten zijn en waar ze vandaan komen.” De Quality Scouts kregen ’s ochtends de kans om kritische vragen te stellen aan een van de aardappeltelers van McDonald’s in Zeeland. Daarna zagen zij in de fabriek van leverancier Lamb Weston hoe de aardappels worden verwerkt tot heuse McDonald’s frietjes. De Scouts sloten de dag af door in de keuken van een McDonald’s restaurant met eigen ogen te zien hoe de frietjes worden bereid. Scout Ineke Barnhoorn (38, moeder van vier kinderen): “Ik was het meest verbaasd dat het echt alleen puur aardappel is en dat er geen conserveringsmiddelen en toevoegingen in zitten. Dat was echt de verrassing van de dag!” Scout Patrick Aarsen (40) voegt hieraan toe: “En dat de frietjes zo kort na de productie al in het restaurant liggen!”

Onafhankelijk verslag

Via hun ontmoetingen met de boer, de leverancier en het restaurantpersoneel van McDonald’s vormen de Quality Scouts zelf hun oordeel over hoe de selectie van de ingrediënten op kwaliteit en smaak plaatsvindt, en hoe McDonald’s de kwaliteit en de voedselveiligheid waarborgt ‘van het land tot in het restaurant’. De Quality Scouts leggen hun bevindingen vast in een onafhankelijk verslag, dat vanaf november te lezen is op www.qualityscouts.nl en in Libelle.

Quality Scouts-programma

Gewone consumenten uit heel Nederland konden zich via Libelle en www.mcdonalds.nl aanmelden voor het Quality Scouts-programma. De Scouts worden niet betaald en mogen geen banden met McDonald’s hebben. Ook is een wezenlijke interesse in voeding belangrijk en de welwillendheid om een dag onbetaald op pad te gaan en hiervan verslag te doen. In 2011 zullen binnen het Quality Scouts-programma ook de ketens van het rundvlees en de sla onder de loep genomen worden.

Good Food Fast

De introductie van het Quality Scouts-programma sluit aan op de McDonald’s strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal. McDonald’s wil haar gasten steeds een hoge kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. Met het Quality Scouts-programma wil McDonald’s gasten zelf laten zien en ervaren dat de ingrediënten met zorg zijn geselecteerd en bereid, en dat zij voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-09-29 00:00:00

McDonald’s restaurants Zoetermeer ontvangen keurmerk Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen (SEBO)

Zoetermeer, 29 september 2010 – Deze week kreeg Mark Broks, Franchisenemer van de drie McDonald’s restaurants in Zoetermeer, het SEBO (Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen) keurmerk toegekend. Mark Broks ontving het keurmerk van wethouder Edo Haan van Zoetermeer tijdens de conferentie Diversiteit in Praktijk. Het SEBO keurmerk werd uitgereikt aan een selectief aantal ondernemers dat zich inzet voor het behouden of stimuleren van werkgelegenheid, aandacht heeft voor kwetsbare groepen en de samenwerking zoekt met andere partijen, zoals de gemeente of het onderwijs.

Mark Broks: “Ik ben zeer trots dat mijn restaurants het SEBO keurmerk mogen dragen. Toch is ondernemen met oog voor de samenleving niets nieuws voor ons. Met drie restaurants en ruim 300 werknemers in Zoetermeer nemen wij graag onze verantwoordelijkheid ten opzichte van onze omgeving.” De McDonald’s restaurants Zoetermeer Stadshart, Kelvinstraat en Zilverstraat bieden jaarlijks financiële ondersteuning aan vijf projecten op het gebied van sport en cultuur. Verder leverden de restaurants een bijdrage aan het familieverblijf ’t LangeLand Ziekenhuis te Zoetermeer en nemen zij deel aan het businessoverleg over wat het bedrijfsleven kan betekenen voor Jinotega, de partnerstad van Zoetermeer in Nicaragua.

Betrokken werkgever

Ook uit het eigen personeelsbeleid van de McDonald’s restaurants in Zoetermeer blijkt betrokkenheid bij de directe omgeving. Zo werken de restaurants nauw samen met instanties als de Dienst Sociale Werkvoorziening (DSW). Gwen Gomis, personeelsmanager McDonald’s Zoetermeer: “Ook mensen die minder gemakkelijk aan een baan komen, willen wij waar mogelijk een kans bieden binnen onze restaurants. We investeren tijd en energie in het trainen en coachen van deze mensen. Wij vinden het bovendien belangrijk dat onze crew de kans krijgt om door te kunnen groeien binnen de organisatie.”

SEBO

Het SEBO keurmerk is een initiatief van de Sociaal Economische Agenda (SEA), een unieke brede samenwerking van bedrijfsleven en gemeente in Zoetermeer, die als doel heeft het ondernemersklimaat te verbeteren en werkgelegenheid te vergroten. Het keurmerk is bedoeld voor bedrijven die zich inzetten om het ondernemersklimaat te verbeteren, de werkgelegenheid te vergroten en het aantal uitkeringsgerechtigden te verminderen in Zoetermeer. Mark Broks, Franchisenemer van McDonald’s restaurants Zoetermeer Stadhart, Kelvinstraat en Zilverstraat, is een van de negen ondernemers die dit keurmerk kreeg toegekend. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal.

2010-09-29 00:00:00

Restaurant Managers Roos en Christel van McDonald’s Joure genomineerd met duobaan voor HorecaHeld 2011

 

Amsterdam, 14 september 2010 – Deze week is bekend geworden dat Roos Talman en Christel Zijlstra werkzaam in het McDonald’s restaurant van Joure, genomineerd zijn voor de verkiezing van Fastserviceheld 2010. Hiermee dingen Roos en Christel mee naar de titel van HorecaHeld 2011, die tijdens de Horecava in het nieuwe jaar wordt uitgereikt. 

Een HorecaHeld is iemand, die zijn collega’s inspireert, uitdaagt om grenzen te verleggen en het beste in je naar boven haalt om het horecavak meester te worden. Uniek aan de nominatie van Roos en Christel is, dat zij als enige bij McDonald’s in Nederland samen invulling geven aan de functie van Restaurant Manager in een fulltime duobaan. Via de website Horecahelden kan er tot en met 19 september gestemd worden.

De verkiezing van HorecaHeld, is onderdeel van een campagne van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca om vakbekwaam personeel te vinden, binden en boeien. Uit onderzoek van de stichting blijkt namelijk dat er een groeiend tekort is aan vakbekwaam personeel in de Horeca. Vaak zijn Horecahelden anoniem en weten ze niet dat ze bewonderaars hebben. Ze doen gewoon hun werk; elke dag opnieuw. 

“Roos en Christel geven nu al meer dan drie jaar samen leiding aan ons restaurant in Joure en verdelen hun tijd vanaf dit voorjaar nu ook over onze restaurants in Sneek en Harlingen. Onder hun leiding halen we uitstekende resultaten. Ze geven op een zeer prettige manier leiding aan het managementteam en samen met hen aan het restaurant. Het managementteam is de laatste jaren alleen maar uitgebreid en dat zegt wat over de kwaliteiten van Roos en Christel. Daarnaast houden ze elkaar altijd op de hoogte, waardoor ze niets ontgaat van wat er in de restaurants speelt en bij collega’s. Ik prijs mij zeer gelukkig met deze twee toppers!”, aldus Ronald Zuiderveld, franchisenemer McDonald’s restaurant Joure, Sneek en Harlingen. 

Flexibele werktijden

Bij McDonald’s krijgen medewerkers veel ruimte om het werk af te stemmen op de persoonlijke wensen. Daarom kun je als medewerker je werktijden flexibel indelen. 70% van de medewerkers werkt dan ook parttime en combineren het werk bij McDonald’s met een opleiding, vrijwilligerswerk of de zorg voor kinderen. Op deze manier wil McDonald’s haar medewerkers stimuleren het beste uit zichzelf te halen. 

McDonald’s als werkgever

In de 223 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.

2010-09-14 00:00:00

McDonald's laat talentvolle medewerkers een jaar kosteloos studeren.

 

Amsterdam, 14 september 2010 – Gisteravond hebben vijftien talentvolle medewerkers van McDonald’s de McStudiebeurs ontvangen op het hoofdkantoor in Amsterdam. Met deze beurs betaalt McDonald’s een jaar lang het collegegeld aan medewerkers, die een studie combineren met werken bij McDonald’s. Om de positie van jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten stimuleert McDonald’s jongeren het beste uit zichzelf te halen en om zich verder te ontwikkelen. Sinds 2007 reikt zij daarom jaarlijks de McStudiebeurs uit.

De medewerkers die de beurs in ontvangst hebben genomen volgen uiteenlopende opleidingen, zoals Pedagogische Wetenschappen, Communicatie of Geschiedenis, aan verschillende onderwijsinstellingen. Zij kregen de McStudiebeurs gisteren uitgereikt door Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland, en Marjolein Reijs, Director Human Resources.

 

Carrière bij McDonald’s

“De professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij ons al jaren centraal. Onze mensen vormen immers het hart van de organisatie en daarmee voor een groot deel ons succes. Om er voor te zorgen dat werknemers bij McDonald’s optimaal kunnen functioneren en ze te stimuleren het beste uit zichzelf te halen, hebben wij de McStudiebeurs in het leven geroepen. Hiermee stellen wij talentvolle medewerkers in staat een jaar lang kosteloos te studeren. Als je er voor kiest om bij McDonald’s te werken, kies je ook voor je eigen toekomst”, aldus Marjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland.

McStudiebeurs

Om voor de McStudiebeurs in aanmerking te komen moeten medewerkers een essay schrijven over een aan McDonald’s gerelateerd onderwerp. Dit jaar was de opdracht: Hoe vergroot je de betrokkenheid van bestaande medewerkers en hoe verwerk je dit in een inwerkprogramma. Bovendien moeten ze ten minste 1 jaar in een McDonald’s restaurant werken, minimaal een ‘goed’ scoren bij de laatste beoordeling en een mbo-, hbo- of universitaire opleiding volgen.

McDonald’s als werkgever

In de 223 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.

2010-09-14 00:00:00

Nieuwe McFlurry boordevol vers fruit

 

Amsterdam, 13 juli 2010 – Met het oog op de zomer introduceert McDonald’s in Nederland vandaag de McFlurry Vers Fruit. Deze variant is de vijfde smaak in het McFlurry ijsassortiment van McDonald’s. Met het toevoegen van vers fruit aan de McFlurry speelt McDonald’s in op de trend waarin een gevarieerd voedingspatroon steeds belangrijker wordt. 

McDonald’s gebruikt voor haar producten alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die met zorg zijn geselecteerd. De McFlurry Vers Fruit is voor een kwart gevuld met vers fruit. De 50 gram vers fruit bestaat uit stukjes appel, ananas en druiven, en is gemixt met 155 gram Sundae ijs. De andere smaken binnen het McFlurry assortiment zijn de smaken M&M, Kitkat, Lion en Stroopwafel. 

De introductie van de McFlurry Vers Fruit past in de McDonald’s strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal. McDonald’s wil haar gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. Dat gebeurt onder andere met innovatieve menu-uitbreidingen en uitgebreide voedingsinformatie.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 222 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal.

2010-07-13 00:00:00

Finalist wereldwijde zangwedstrijd McDonald’s overhandigt cheque aan Ronald McDonald Huis Maastricht

 

Maastricht, 12 juli 2010 – Vandaag overhandigt Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree, een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Ronald McDonald Huis Maastricht. Roger was één van de twaalf finalisten van Voice of McDonald’s, een talentenjacht voor alle McDonald’s medewerkers ter wereld. Voor elke finalist doneert McDonald’s een geldbedrag aan een Ronald McDonald Huis in hun land. 

In april van dit jaar nam Roger deel aan de finale van Voice of McDonald’s in Orlando. In de aanloop naar de finale liet hij meer dan 10.000 kandidaten achter zich en eindigde zo bij de laatste twaalf. “Dit was een enorme ervaring voor mij. Dankzij McDonald’s kreeg ik de kans het grote podium te betreden en met internationale artiesten samen te werken”, aldus Roger. Voice of McDonald’s is een van de initiatieven waarmee McDonald’s medewerkers stimuleert in hun persoonlijke ontwikkeling. 

McDonald’s zet zich al 28 jaar in als hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Margo de Kock, manager van Ronald McDonald Huis Maastricht: “Wij zijn verheugd dat wij deze cheque in ontvangst mogen nemen. We kunnen het geld heel goed gebruiken om ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het academisch ziekenhuis Maastricht worden behandeld een comfortabel 'thuis' te bieden.  Als je ziek bent, wil je als kind toch het liefste dat je ouders zo dicht mogelijk bij je zijn.” 

McDonald’s als werkgever

In de 222 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan. McDonald’s ziet daarom training, opleiding en persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers als een van haar belangrijkste taken. Met een uitgebreid opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat veel medewerkers kunnen doorgroeien binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders van de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker.

2010-07-12 00:00:00

McDonald’s stimuleert fruit eten met nieuw Shrek Happy Meal

Amsterdam, 8 juli 2010 – Vandaag introduceert McDonald’s in Nederland een Happy Meal waarin Shrek centraal staat. Bijzonder aan dit Happy Meal is het groene Vers Shrek Fruit als toetje. Met het Vers Shrek Fruit wil McDonald’s op een leuke manier het eten van fruit onder kinderen stimuleren. McDonald’s speelt hiermee in op de strategie waarin een gevarieerd en gezond voedingspatroon steeds belangrijker wordt.

McDonald’s gebruikt voor haar producten alleen ingrediënten van hoge kwaliteit, die met zorg zijn geselecteerd. Het Vers Shrek Fruit bestaat uit drie soorten fruit: 50% stukjes groene appel, 10% groene druiven en 40% stukjes groene meloen. Het fruit is verpakt in een speciaal Shrek fruitcupje. Zo wil McDonald’s haar jonge gasten niet alleen een heel leuk, maar ook een verantwoord toetje aanbieden. De introductie van het Vers Shrek Fruit past in de McDonald’s strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal. McDonald’s wil haar gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden, ook in de Happy Meals. De laatste jaren zijn onder andere worteltjes aan het menu toegevoegd en kunnen de kinderen ook voor fruitproducten en zuivel kiezen. 

Wensen in vervulling

Net als Shrek in de nieuwe film kunnen de jonge gasten van McDonald’s een wens in vervulling laten gaan. Bij elk Happy Meal ontvangen ze een speciaal Shrek kaartje waarmee ze online een wens kunnen doen. Eind augustus zal McDonald’s samen met Nickelodeon in de studio van het programma SuperNick een aantal wensen in vervulling laten gaan. Hierbij valt te denken aan wensen als “Ik wil illusionist worden en een verdwijntruc doen” of “Ik wil vliegen aan een paraplu zoals Mary Poppins”. McDonald’s wil zo als familierestaurant altijd verrassend en ‘fun’ voor haar gasten zijn. 

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 222 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal.

2010-07-08 00:00:00

Gasten McDonald's Buitenhof genieten van klassiek Huismerkconcert op topniveau

 

Amsterdam, 16 juni 2010 – Gisteravond gaf Festival Classique het officiële startsein voor de concertserie Het Huismerk bij McDonald’s restaurant Den Haag Buitenhof. Het Huismerk is een nieuwe concertserie binnen het festival en bestaat uit acht concerten op verrassende locaties. Door het restaurant beschikbaar te stellen wil McDonald’s klassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen en zo bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Tijdens het één uur durende concert heeft het vioolduo Wave een uniek concertprogramma gespeeld, afgestemd op de omgeving van McDonald’s restaurant Buitenhof. De violistes, Anne-Marie Volten en Nina de Waal, brachten ‘korte en hapklare’ muziekstukken ten gehore. Voor het concert waren veertig kaarten beschikbaar, voor een symbolische toegangsprijs van 4,99 euro. 

Ruud van der Velden, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Buitenhof: “Wij voelen ons vereerd dat ons restaurant is uitgekozen als locatie voor één van de acht Huismerkconcerten. Als onderdeel van de lokale gemeenschap doen wij graag iets terug voor de samenleving. Daarom stellen wij ons restaurant kosteloos beschikbaar. Hierdoor krijgen onze gasten de kans om een klassiek concert op hoog niveau bij te wonen.” 

Over McDonald’s In Nederland heeft McDonald’s 222 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-06-16 00:00:00

McDonald’s Player Escorts hand in hand met Oranje het veld op

 

Johannesburg (Zuid-Afrika), maandag 14 juni - De 10-jarige Bart Diepstraten uit Breda en de 9-jarige Lotte Jansen uit Vriezenveen mochten vanmiddag voor aanvang van de wedstrijd Nederland – Denemarken hand in hand het veld op met hun favoriete speler van Oranje. Beiden hebben ze deelgenomen aan een online prijsvraag door McDonald’s georganiseerd. Hiermee wonnen ze samen met een ouder/verzorger een geheel verzorgde zesdaagse reis naar Zuid-Afrika.

Het hoogtepunt van vandaag was het officiële optreden als Player Escort. Lotte begeleidde Giovanni van Bronckhorst en Bart liep zij aan zij met Wesley Sneijder. 

 

 

Kennismaking Zuid-Afrika 

Tijdens de resterende tijd die zij in Johannesburg doorbrachten hebben Bart en Lotte kennisgemaakt met het land Zuid-Afrika en deelgenomen aan diverse sport- en culturele activiteiten. 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 222 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. 

2010-06-14 00:00:00

McDonald's werft Quality Scouts

 

Consumenten nemen zelf een kijkje in de keten

Amsterdam, 17 mei 2010 – McDonald’s start vandaag met de werving van ‘Quality Scouts’ op de Libelle Zomerweek in Almere. Quality Scouts zijn gewone consumenten uit heel Nederland, die een dag op pad gaan om zelf de voedselproductieketen bij McDonald’s te bekijken. Daarvan doen zij vervolgens onafhankelijk verslag. Zo wil McDonald’s laten zien hoeveel aandacht er wordt besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding van de producten.

Het Quality Scouts-programma start met drie bezoeken in 2010-2011 rond de ingrediënten sla, aardappelen en rundvlees. Een twintigtal consumenten zal hieraan deelnemen. De Quality Scouts worden niet betaald en mogen geen banden hebben met het bedrijf.

Elk bezoek start met een kijkje bij de oorsprong van de ingrediënten: op de boerderij waar de aardappelen worden geteeld, of de sla, of waar de koeien worden gehouden. Daarna bezoeken de Quality Scouts de leveranciers van McDonald’s, om bijvoorbeeld te zien hoe de aardappelen worden verwerkt tot frietjes. Tot slot voert de reis naar een McDonald’s restaurant, waar ze in de keuken kijken hoe de producten worden aangeleverd en bereid. Via hun ontmoetingen met de boeren, leveranciers en het restaurantpersoneel van McDonald’s vormen de Quality Scouts zelf hun oordeel over hoe de selectie van de ingrediënten op kwaliteit en smaak plaatsvindt, en hoe McDonald’s de kwaliteit en de voedselveiligheid waarborgt ‘van het land tot het restaurant’. De Quality Scouts leggen hun bevindingen vast in een onafhankelijk verslag, dat op internet komt te staan.

“Er zijn nog steeds mensen die een verkeerd beeld hebben van de kwaliteit van de producten die McDonald’s serveert. Daarom vinden we dat onze gasten zelf de kans moeten krijgen om eens te komen kijken bij McDonald’s en onze leveranciers. Want onze ingrediënten zijn met zorg geselecteerd en bereid, en we voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Dat kan iedereen nu zelf zien en ervaren via ons Quality Scouts-programma”, aldus Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald's Nederland.

De introductie van het Quality Scouts-programma past logisch in McDonald’s strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal.  McDonald’s wil haar gasten steeds een hoge kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 222 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2010-05-17 00:00:00

McDonald’s stimuleert talent medewerkers met wereldwijde zangcompetitie

Amsterdam, 20 april 2010 – Deze week vindt de finale van de internationale zangcompetitie Voice of McDonald’s plaats in Orlando, Florida. Met deze talentenjacht toont McDonald’s haar betrokkenheid als werkgever bij haar werknemers. Hiermee biedt zij haar werknemers een kans van wereldklasse om hun talent te ontwikkelen. Alle McDonald’s medewerkers ter wereld krijgen via Voice of McDonald’s de mogelijkheid om het grote podium te betreden, compleet met vocale coaching en performance trainingen door vooraanstaande professionals uit de showbizz.

McDonald’s organiseert voor de derde maal deze talentenjacht voor alle 1,6 miljoen medewerkers in 118 landen. Voice of McDonald’s is een van de manieren waarop McDonald’s haar medewerkers aanmoedigt het beste uit zichzelf te halen. Marjolein Reijs, Director Human Resources McDonald’s Nederland B.V.: “Ontwikkeling van medewerkers staat bij ons al jaren centraal. Voice of McDonald’s is een goed voorbeeld van hoe we de persoonlijke ontwikkeling van onze werknemers stimuleren. En ze hiermee de mogelijkheid geven hun dromen waar te maken!”

Bijzonder dit jaar was de deelname van de Nederlander Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree. Roger liet in zijn aanloop naar de finale zo’n 10.000 kandidaten achter zich en eindigde bij de laatste twaalf finalisten. Drie finalisten werden maandag als winnaars gekozen door de jury. Aanstaande donderdag wordt bekend wie op nummer één, twee en drie zal eindigen. De uiteindelijke winnaar ontvangt als hoofdprijs 25.000 dollar.

McDonald’s als werkgever

In de 221 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Ook Roger Corneille volgt een opleiding aan de McDonald’s Academy. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker. 

2010-04-20 00:00:00

Minister Donner overhandigt Franchisenemer McDonald’s restaurant Hilversum landelijke MKB diversiteitsprijs 2009

Amsterdam, 25 maart 2010 - Op dinsdag 23 maart ontving Richard Baron, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Hilversum, de Div GoodPracticePrijs 2009 uit handen van minister Donner. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf met een weldoordacht personeelsbeleid op het gebied van diversiteit. Het is een initiatief van het Landelijk Netwerk Diversiteitsmanagement (Div). 

De jury prees de trotse franchisenemer om zijn proactieve houding op het gebied van diversiteit. Zelf verwoordt Richard Baron dit als volgt: “McDonald’s staat midden in de maatschappij. Als ik zie dat mijn gastenbestand verandert, pas ik mijn bedrijf aan aan de markt. Dat is mijn zakelijke instelling. Aan de andere kant telt ook de sociale houding: ik schenk extra aandacht aan personeelsleden die het nodig hebben zodat ze kunnen doorgroeien. Denk bijvoorbeeld aan een managementcursus als iemand met veel capaciteiten zich via een dergelijke cursus verder kan ontplooien. Het winnen van de Div GoodPracticePrijs is voor mij een enorme eer en de bekroning op mijn beleid - voor nu en voor de toekomst!” 

Marjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland B.V.: “Diversiteit hebben wij hoog in ons vaandel staan. Dertig tot veertig procent van de medewerkers van de 221 McDonald’s restaurants zijn afkomstig uit diverse culturen en landen, dat geldt voor zowel crewleden als management. Wij zoeken mensen die graag willen werken in teamverband. Als een medewerker motivatie en doorzettingsvermogen toont, hebben wij de structuur om deze persoon te laten leren en zich te ontwikkelen. Wij willen het grootste opleidingsbedrijf van onze branche zijn.” 

Over McDonald’s 

McDonald’s heeft in Nederland 221 restaurants, die per week door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 franchisenemers één of meer McDonald’s restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende zijn deuren in 1971 in Zaandam. 

Foto: Dominique Nok 

2010-03-25 00:00:00

Eerste McDonald’s restaurant in Nederland met dubbele rijbaan in McDrive

McDonald’s restaurant Hoofddorp introduceert Side-by-Side Drivelane

Amsterdam, 16 maart 2010 – Vanaf vandaag kunnen de gasten van het McDonald’s restaurant in Hoofddorp hun bestelling plaatsen in een McDrive met een dubbele rijbaan. Zo kunnen ze sneller geholpen worden tijdens de piekuren. McDonald’s introduceert hiermee de eerste Side-by-Side Drivelane in Nederland die in het weekend 24 uur per dag geopend is.

De Side-by-Side Drivelane is voorzien van twee parallelle rijbanen, elk voorzien van een eigen bestelpunt. Na het opnemen van de bestelling komen de auto’s weer bij elkaar. De gast rijdt dan door om de bestelling te betalen en daarna gepresenteerd te krijgen. De grootte van de bestelling bepaalt de snelheid waarmee de gast kan doorrijden. 

Op piekmomenten kan de Side-by-Side Drivelane tot 60% meer auto’s per uur bedienen.

“Deze nieuwe en innovatieve ontwikkeling maakt deel uit van onze kwaliteitsstrategie Good Food Fast. Dit houdt in dat wij iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze willen bieden. Door deze nieuwe McDrive met dubbele rijbaan kunnen we onze gasten sneller hun bestelling presenteren. We merken ook dat mensen het een leuke innovatie vinden”, aldus Frank Franken, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Hoofddorp.

Over McDonald’s 

McDonald’s heeft in Nederland 221 restaurants, die per week door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 franchisenemers één of meer McDonald’s restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende zijn deuren in 1971 in Zaandam.

De McDrive van McDonald’s restaurant Hoofddorp is van zondag tot en met donderdag van 07:00 uur tot 03:00 uur geopend. Op vrijdag en zaterdag is deze 24 uur open. 

2010-03-16 00:00:00

Gratis Wi-Fi bij McDonald’s restaurants in Nederland

McDonald’s grootste aanbieder van gratis draadloos internet

Amsterdam, 1 maart 2010 – McDonald’s restaurants in Nederland bieden vanaf vandaag gratis draadloos internet (Wi-Fi) voor hun gasten aan. Daarmee wordt McDonald’s in één keer de grootste aanbieder in Nederland. Draadloos internet is onderdeel van de McDonald’s strategie Good Food Fast, waarin kwaliteit en vernieuwing centraal staan.

Met gratis Wi-Fi speelt McDonald’s in op de steeds grotere behoefte van consumenten aan gemak. Zo is McDonald’s onderweg, tijdens het winkelen of tussen twee afspraken door een ideale plek om (even) te zitten met koffie en een appelpunt, een gratis krant en nu dus gratis internet.

McDonald’s kwaliteitsstrategie Good Food Fast houdt in dat het bedrijf iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze wil bieden. Dat doet McDonald’s door het assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. En door de restaurants te voorzien van een eigentijdse uitstraling. De wensen van de gasten staan daarbij centraal. Gratis internet in alle restaurants is een goede aanvulling op eerder genomen stappen.

Draadloos internet is beschikbaar in alle restaurants. Bij de twee McDonald’s restaurants op Schiphol achter de paspoortcontrole is Wi-Fi betaald, in alle overige 219 restaurants biedt McDonald’s Wi-Fi gratis aan.

Over McDonald’s 

McDonald’s heeft in Nederland 221 restaurants, die per week ongeveer door drie miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 franchisenemers één of meer McDonald’s restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende zijn deuren in 1971 in Zaandam.

2010-03-01 00:00:00

McDonald’s verrast inwoonster van Meppel met kunstijsbaan in eigen straat

Meppel, 25 januari 2010 – Zondagmiddag is de eerste prijs, in een reeks van drie, van de actie Wineenwinter.nl uitgereikt door McDonald’s aan mevrouw Visser in Meppel. Mevrouw Visser had het meest originele idee waarom zij een winter in de Hogestuk, waar zij woont, zou moeten winnen. Twee dagen lang is haar eigen straat nu omgetoverd in een heus wintersdecor, compleet met een kunstijsbaan en koek & zopie. 

Deze ludieke actie is onderdeel van de Hollandse Winterweken die vorige week gestart zijn bij McDonald’s. Met de Hollandse Winterweken speelt McDonald’s in op de leuke kanten van de winter. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als Nederlanders er in de winter op uit gaan, dan het liefste gaan schaatsen met koek en zopie. De grootste ergernissen van de winter zijn de gladheid (43%) en dat het vroeg donker is (24%). Dit blijkt uit onderzoek door No Ties in opdracht van McDonald’s onder 1.000 Nederlanders. 

Tijdens deze winterweken introduceert McDonald’s Hollandse winterkost in haar assortiment. De Hollandse Winterweken bij McDonald’s zijn gestart met de Sneek Burger, die de eerste twee weken verkrijgbaar is. Daarna volgen de Franeker Burger en de Harlingen Burger. Verder kan heel Nederland deze zes weken genieten van de McRookworst, de McFlurry Stroopwafel en warme chocolademelk. 

Via www.wineenwinter.nl kunnen de gasten van McDonald’s aangeven waarom zij denken dat ze een winter, met een kunstijsbaan en koek & zopie, in hun eigen straat zouden moeten winnen. In totaal wordt de prijs drie keer uitgereikt. De actie loopt tot en met eind februari 2010. 

Over McDonald’s 

McDonald’s heeft in Nederland 221 restaurants die per week door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 franchisenemers één of meer McDonald’s restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende zijn deuren in 1971 in Zaandam.

2010-01-25 00:00:00

Hoofdrolspelers Joseph reiken Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uit

Utrecht, 16 januari 2010 – Vandaag is de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uitgereikt aan Alida Pol. Zij ontving de Award uit handen van musicalsterren Freek Bartels en Renée van Wegberg uit JOSEPH and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Alida Pol is vrijwilliger van Ronald McDonald Huis Groningen. Kinderfondsambassadeur Robert ten Brink presenteerde het jaarlijkse vrijwilligers-evenement in het Beatrix Theater in Utrecht.

De Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award is een prijs voor de vrijwilliger die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Elk jaar reikt McDonald’s de Award uit om de vrijwilligers van het Ronald McDonald Kinderfonds te bedanken voor hun onmisbare werk. Als hoofdsponsor ondersteunt McDonald’s al 27 jaar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Alida Pol van Ronald McDonald Huis Groningen zet zich in voor de andere vrijwilligers. Ze is medeoprichtster en lid van de activiteitencommissie van het Huis, die als doel heeft de onderlinge band van de vrijwilligers te versterken. Een van de activiteiten is een terugkerend etentje voor alle vrijwilligers. Alida kookt dan voor maar liefst vijftig vrijwilligers een overheerlijk diner. “Alida Pol is de stuwende kracht achter de vrijwilligers. Door haar enthousiasme stimuleert ze anderen en zo levert ze een positieve bijdrage aan de sfeer in het Ronald McDonald Huis”, aldus het juryrapport.

Voor de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award waren 18 vrijwilligers genomineerd door de vrijwilligers en gasten van de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sport & Spellocaties in ons land. Uit alle nominaties selecteerde een nationale vakjury vijf finalisten. De winnaar, Alida Pol, werd vanavond gekozen door bijna 1500 aanwezigen tijdens het Vrijwilligers Evenement in het Beatrix Theater in Utrecht. Alida Pol kreeg ook een cheque ter waarde van 7.500 euro voor een dagje uit naar keuze met alle collega-vrijwilligers van het eigen Ronald McDonald Huis.

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Nederland staan vijftien Ronald McDonald Huizen, waarin familie van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum kunnen logeren. Andere initiatieven van het Ronald McDonald Kinderfonds zijn Ronald McDonald Sport & Spel en Ronald McDonald Vakantie. Deze maken het mogelijk dat zieke en gehandicapte kinderen kunnen sporten, spelen en op vakantie kunnen gaan. McDonald’s zet zich al 27 jaar als hoofdsponsor in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

2010-01-16 00:00:00

Derde plaats McDonald’s restaurant Zwolle-Noord in verkiezing Duurzaamste Fastservice Bedrijf 2009

Amsterdam, 12 januari 2010 – McDonald’s restaurant Zwolle is in de verkiezing Duurzaamste Fastservice Bedrijf 2009 geëindigd op de derde plaats. Dit werd vandaag bekend gemaakt op de Horecava. Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra van McDonald´s restaurant Zwolle-Noord is blij met de erkenning. De jury omschreef Sjoerd-Jan als een enorme gedreven en vooruitstrevende ondernemer met een passie voor zijn onderneming. McDonald’s was een van de 538 Nederlandse deelnemers van de verkiezing. 

Eind oktober bezocht een deskundige jury onder leiding van Rob Geus de zes overgebleven finalisten. Hierbij werd het McDonald’s restaurant onder andere onderzocht op duurzaamheid op de onderwerpen personeelsbeleid, assortiment, energieverbruik, voorkomen zwerfafval, verpakkingen, frituren en gebruik schoonmaakmiddelen.  

Duurzaamste Fastservice Bedrijf 

“Ik ben ontzettend trots dat we als McDonald’s organisatie bij de zes meest duurzame fastservicebedrijven horen.”, aldus Sjoerd-Jan Feenstra. “Duurzaamheid is geen nieuw begrip voor McDonald’s, het zit verweven in alle facetten van ons bedrijf. Van het personeelsbeleid en ons eigen recyclingsysteem tot aan de complete keten die achter onze ingrediënten te vinden is. Ik ben dan ook zeer blij dat we met onze derde plaats hiervoor nu ook een stukje erkenning krijgen.”

Verkiezing 

De verkiezing van het Duurzaamste Fastservice Bedrijf is een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Nederland Schoon, Depa Disposables B.V. en het Voorlichtingsbureau margarine, vetten en oliën.

Over McDonald’s 

McDonald’s heeft in Nederland 221 restaurants die per week door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Momenteel exploiteren 81 Franchisenemers een of meer McDonald’s restaurants in ons land. Een beperkt aantal vestigingen is eigendom van McDonald’s Nederland B.V. Het eerste McDonald’s restaurant opende in 1971 zijn deuren in Zaandam. 

2010-01-12 00:00:00