U bent hier

OVER McDONALD'S

ARCHIEF PERSBERICHTEN

Dans mee met Ronald McDonald en steun Serious Request

De achtste editie van 3FM Serious Request is van start gegaan. Drie DJ’s van 3FM hebben hun intrek genomen in het Glazen Huis op de Beestenmarkt in Leiden. McDonald’s wil zich graag inzetten voor deze sympathieke actie voor moeders in oorlogsgebieden en conflictsituaties.

Daarom roept Ronald McDonald vrijdagmiddag 23 december om 15.20 uur alle aanwezigen op de Beestenmarkt op om samen te dansen voor het goede doel. Hoe meer mensen meedansen met Ronald en zijn sidekick, hoe hoger het bedrag dat McDonald’s doneert aan 3FM Serious Request. Zorg dus dat je erbij bent en dans mee!

Direct na de dans maakt Ronald McDonald het bedrag bekend dat McDonald’s doneert en overhandigt dit aan zijn sidekick op het podium.

2011-12-30 00:00:00

Publiek Leiden en Ronald McDonald dansen € 10.000 bij elkaar voor 3FM Serious Request

Leiden, 23  december 2011 – Ronald McDonald heeft samen met de aanwezigen op de Beestenmarkt in Leiden € 10.000 bij elkaar gedanst voor 3FM Serious Request. Op het podium bij het Glazen Huis toverde 3FM DJ Paul Rabbering Ronald McDonald tevoorschijn. Samen deden zij een oproep aan alle aanwezigen op het plein om de ‘Ronald dans’ te doen. Hoe meer mensen mee dansten hoe hoger het bedrag, dat McDonald’s namens Leiden zou doneren aan 3FM Serious Request.

Na een korte warming up onder aanmoediging van Ronald McDonald en Paul Rabbering, danste het aanwezige publiek massaal mee voor het goede doel. Direct na de dans overhandigde Ronald McDonald namens McDonald’s Leiden de cheque ter waarde van 10.000 euro aan Paul Rabbering.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 227 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-12-23 00:00:00

Twee McDonald’s medewerkers geplaatst voor Olympische Spelen

Linda Schoep en Daan den Uijl winnen felbegeerde baan in Olympisch park

Amsterdam, 28 november 2011 – Linda Schoep uit Assen en Daan den Uijl uit Barneveld mogen aan de slag in het McDonald’s restaurant in het Olympisch park tijdens de Olymische Spelen van 2012 in Londen. Met nog acht andere McDonald’s medewerkers uit heel Nederland gingen zij vandaag in het Olympisch Stadion in Amsterdam de strijd aan om een werkplek in het grootste restaurant in het Olympisch park. Het was een close finish, maar de jury was unaniem. Linda en Daan verdienen een plek in de internationale crew die topatleten van over de hele wereld gaat bedienen. 

Het was een spannende wedstrijd vandaag in het Olympisch Stadion. De kandidaten doorliepen diverse wedstrijdonderdelen, zoals een parcours op de atletiekbaan, waarbij de werksituatie werd nagebootst. Ook schreven zij een blogpost en gaven zij een presentatie in het Engels. Volgens de jury hebben de twee winnaars laten zien dat ze op alle onderdelen top presteren. “Alle kandidaten deden het goed, maar Linda en Daan sprongen eruit. Zij hebben aangetoond dat ze beschikken over gedrevenheid, enthousiasme en teamspirit, en de kwaliteit en service bieden die bij McDonald’s voorop staan”, aldus de jury bestaande uit Jo Sempels, Algemeen Directeur, en Marjolein Reijs, Directeur Human Resources McDonald’s Nederland. 

Trots

Linda en Daan zijn supertrots dat ze zijn uitgekozen. “Ik had het nooit verwacht, want iedereen deed het goed. Maar ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik deze kans krijg. Heel veel Nederlanders willen aan de slag in het Olympisch park en ik mag erheen”, zegt Daan. “Echt te gek”, vindt ook Linda. “Deze werkplek geeft me de kans om me verder te ontwikkelen. In het werk, maar vooral ook persoonlijk. Ik heb er nu al ontzettend veel zin in.”

Topsporters 

McDonald’s is sinds 1976 officiële sponsor van de Olympische Spelen. Olympic Champion Crew is een uniek programma dat medewerkers van McDonald’s uit de hele wereld de kans biedt om in het Olympisch park een topprestatie te leveren voor topsporters. Maar liefst 2.000 crewleden zullen gedurende de Olympische Spelen in Londen de atleten en media bedienen. McDonald’s Nederland biedt twee medewerkers de kans om deze unieke ervaring op te doen in het sporthart van de wereld. Linda en Daan zullen tijdens hun verblijf in Londen deelnemen aan allerlei evenementen. 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 227 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-11-28 00:00:00

Kanshebbers werkplek Olympisch restaurant bekend

Tien finalisten McDonald’s Olympic Champion Crew klaar voor de strijd 

Amsterdam,15 november 2011 – De tien finalisten van McDonald’s Olympic Champion Crew zijn bekend. Zij gaan strijden om een felbegeerde werkplek in het McDonald’s restaurant in het Olympisch park tijdens de Olymische Spelen van 2012 in Londen. Tijdens de finale, op 28 november in het Olympisch Stadion in Amsterdam, zetten zij alles op alles voor een plek in de internationale crew die topatleten van over de hele wereld gaat bedienen.

Tien finalisten 

De tien finalisten gaven zich op voor Olympic Champion Crew via de Facebook-fanpage van McDonald’s Nederland. Ze werden door de jury geselecteerd vanwege hun enthousiasme en motivatie. “Zij hebben stuk voor stuk de juiste instelling om naar Londen te gaan. Werken bij McDonald’s is leuk én geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen. Deze crewleden laten duidelijk merken dat ze ambitie hebben. De werkplek in Londen biedt de winnaars echt de kans om zich verder te ontplooien. Want werken bij McDonald’s is niet alleen elke dag topsport, maar vereist ook teamspirit. In het grootste restaurant in het Olympisch park maak je daar op een leuke manier kennis mee”, aldus Marjolein Reijs, Directeur Human Resources McDonald’s Nederland.

Atleten

McDonald’s is sinds 1976 officiële sponsor van de Olympische Spelen. Olympic Champion Crew is een uniek programma dat medewerkers van McDonald’s uit de hele wereld de kans biedt om in het Olympisch park een topprestatie te leveren voor topsporters. Maar liefst 2.000 crewleden zullen gedurende de Olympische Spelen in Londen de atleten en media bedienen. McDonald’s Nederland biedt twee medewerkers de kans om deze unieke ervaring op te doen in het sporthart van de wereld. De twee Nederlanders zullen tijdens hun verblijf in Londen deelnemen aan allerlei evenementen. Kevin Feyth uit Zwolle was in 2008 een van de twee winnaars. Op Facebook schrijft hij nu aan zijn collega’s: “Ik heb de Olympic Games in Beijing mogen meemaken; een unieke ervaring. Mocht jij de winnaar worden van dit fantastische 'cadeautje', dan wens ik je alvast ontzettend veel plezier!”

Doorzetten

Tijdens de finale van Olympic Champion Crew, op 28 november in het Olympisch Stadion in Amsterdam, moeten de tien finalisten laten zien dat zij in de Olympic Champion Crew thuishoren. Voor een vakjury, die onder meer bestaat uit de Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland, Jo Sempels, en Directeur Human Resources, Marjolein Reijs, vervullen zij diverse opdrachten waarin hun sportkennis en restaurantcompetenties worden getest. Ook geven zij een korte presentatie in het Engels. Op 29 november maakt McDonald’s bekend welke twee Nederlandse medewerkers de Olympic Champion Crew gaan versterken in Londen in 2012.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 226 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-11-15 00:00:00

McDonald’s start pennencampagne voor Ronald McDonald Kinderfonds

Amsterdam, 7 november 2011 – Dinsdag start McDonald’s een landelijke campagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Gasten die in de 225 restaurants in Nederland bij hun bestelling één euro of meer doneren, ontvangen een keycord met pen. De opbrengst gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds. Het is voor het derde jaar op rij dat McDonald’s een dergelijke campagne organiseert om extra donaties te vragen. Robert ten Brink, ambassadeur van het Ronald McDonald Kinderfonds, rekent erop dat veel gasten een donatie zullen doen: "Het Ronald McDonald Kinderfonds doet enorm veel voor zieke en gehandicapte kinderen en hun families. En daarvoor is elke euro meer dan welkom!" De campagne loopt tot en met 28 november.

Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland: "Wij zijn er trots op al dertig jaar verbonden te zijn aan het Ronald McDonald Kinderfonds. We hopen dit jaar met onze gasten weer een mooi bedrag bij elkaar te krijgen. Gasten kunnen natuurlijk het hele jaar door bij McDonald’s een donatie doen voor het Kinderfonds in de collecteboxen. Maar tijdens de pennencampagne zetten we drie weken lang alles op alles om extra donaties te vragen."

Hoofdsponsor

McDonald’s is al sinds 1981 hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. Naast de organisatie van een jaarlijkse wervingscampagne, staan er collecteboxen in de restaurants, doet McDonald’s Nederland jaarlijks een vaste bijdrage aan het Kinderfonds, zijn Franchisenemers nauw betrokken bij de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sportlocaties en organiseren restaurants op eigen initiatief fondsenwervende acties. De steun van McDonald’s is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald locaties hebben vertegenwoordigers van McDonald’s zitting.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.

2011-11-07 00:00:00

Limburgse McDonald’s Supervisor is Fastservice Kanjer 2011

Amsterdam, 25 oktober 2011 – De 25-jarige Robert Schuman uit Roermond is uitgeroepen tot Fastservice Kanjer 2011. Dat werd gisteravond bekend gemaakt tijdens de officiële diploma-uitreiking van de McDonald’s Academy. Een Fastservice Kanjer is iemand die een fastservice-opleiding volgt en die is opgevallen door een uitzonderlijke prestatie, inzet of collegialiteit. Robert is Supervisor van McDonald’s restaurants Echt, Maastricht Markt, Maastricht Vrijthof en Maastricht Wyck. Hij won de titel omdat hij een goed voorbeeld is hoe je binnen de fastservicesector carrière kunt maken.

Robert begon in 2002 op jonge leeftijd bij McDonald’s en heeft van daaruit diverse opleidingen doorlopen. Via de McDonald’s Academy heeft hij de opleiding Bedrijfsleider Fastservice met veel enthousiasme gevolgd en keurig afgesloten. Hij heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld van medewerker naar Management Trainee. Vervolgens is hij Restaurant Manager geworden en tegenwoordig is hij Supervisor van maar liefst vier McDonald’s restaurants.

 

Talenten stimuleren

“Toen ik een half jaar in dienst was, wist ik al dat ik Restaurant Manager wilde worden. Het is te gek om te werken met jong en oud, om van iedereen de drijfveren te kennen en individuele talenten te stimuleren. Als je een beetje carrièregericht bent, zijn er bij McDonald’s genoeg mogelijkheden om iets te bereiken!”, aldus Robert na afloop. De restaurants waar Robert voor werkt, zijn eigendom van Franchisenemer Jan Slenders. Deze restaurants zijn ook genomineerd voor de titel ‘Leerbedrijf van het Jaar’. De uitslag van deze verkiezing wordt op woensdag 26 oktober bekend.

McDonald’s Academy: 231 geslaagden

De prijsuitreiking vond plaats tijdens de diploma-uitreiking van de McDonald’s Academy. Dit jaar mochten maar liefst 231 McDonald’s medewerkers hun landelijk erkend mbo-diploma in ontvangst nemen. De McDonald’s Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald’s, waarbij medewerkers praktijkkennis op doen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-10-25 00:00:00

McDonald’s start campagne over goed werkgeverschap

Werken bij McDonald’s. Daar mag je trots op zijn.

Amsterdam, 24 oktober 2011 – Morgen start een meerjarencampagne met de boodschap ‘Werken bij McDonald’s. Daar mag je trots op zijn’. De ontwikkeling van medewerkers staat al jaren centraal bij McDonald’s, maar veel mensen weten maar weinig over McDonald’s als werkgever. De campagne heeft tot doel een bredere bekendheid te geven aan McDonald’s als werkgever en daarmee verder te bouwen aan het merk als het gaat om goed werkgeverschap. De campagne bestaat uit een tv-commercial, een online-campagne en een intern communicatieprogramma.

Teamspirit

“Wij weten dat de meerderheid van onze ruim 16.000 medewerkers graag bij ons werkt en dat zij McDonald’s een goede en leuke werkgever vinden. Dit beeld gaan we naar buiten toe versterken. De insteek van deze campagne is dan ook het uitdragen van trots door onze medewerkers. Daarnaast staan teamspirit en denken aan de toekomst bij ons centraal en is werken bij McDonald’s leuk en uitdagend. Dat willen we aan heel Nederland vertellen", aldus Marketing Directeur René Jaspers.

Ontwikkelen

McDonald’s geeft al haar medewerkers volop kansen om door te groeien binnen de organisatie en stimuleert ze om zich zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld via de McDonald’s Academy een mbo-diploma halen; vandaag studeren daar weer 231 McDonald’s medewerkers af. En elk jaar betaalt McDonald’s het collegegeld van 15 ambitieuze medewerkers die tegelijkertijd werken en studeren met de zogeheten McStudiebeurs. Daarnaast kunnen tijdens iedere Olympische Spelen twee Nederlandse medewerkers gaan werken in het McDonald’s restaurant in het Olympisch park.

Plezier

Medewerkers van McDonald’s waarderen hun werkgever ook vanwege het plezier dat niet alleen op de werkvloer, maar ook daarbuiten heerst. Zo organiseren restaurants regelmatig feesten en uitjes. Ook op landelijk niveau gaan werken en plezier hebben hand in hand. Zo vond in juni 2011 de Nederlandse finale van The Voice of McDonald’s plaats; een wedstrijd voor medewerkers met zangtalent.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-10-24 00:00:00

McDonald's viert afstuderen 231 geslaagden

Medewerkers halen erkend mbo-diploma aan de McDonald's Academy

Amsterdam, 24 oktober 2011 – Vanmiddag vond in Brothers in Bunnik de officiële diploma–uitreiking van de McDonald’s Academy plaats. Dit jaar mochten maar liefst 231 McDonald’s medewerkers hun landelijk erkend mbo-diploma in ontvangst nemen. De McDonald’s Academy is het eigen opleidingstraject van McDonald’s, waarbij medewerkers praktijkkennis op doen in het restaurant en daarnaast een opleiding volgen aan het Fastservice Opleidingscentrum. Het stimuleren van de professionele en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers staat bij McDonald’s al jaren centraal. Met de McDonald’s Academy streeft het bedrijf ernaar dat medewerkers voldoening uit hun werk halen en ze zich tegelijkertijd ontwikkelen, zodat ze daar voor de rest van hun leven iets aan hebben.

231 geslaagde studenten

De 231 studenten die dit jaar zijn afgestudeerd, werken bij McDonald’s restaurants verspreid door heel Nederland. De opleidingen en trainingen die de medewerkers van McDonald’s het afgelopen jaar hebben gevolgd, zijn speciaal afgestemd op hun werkactiviteiten. Door daarnaast extra vakken te volgen bij het Fastservice Opleidingscentrum op mbo-niveau 2, 3, 4 of 4+, konden de studenten met succes hun mbo-diploma behalen. McDonald’s ziet het stimuleren van leerbanen als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgevers, overheid en werknemers. Het bedrijf streeft er dan ook naar om in tien jaar tijd tien procent van haar ruim 16.000 medewerkers deel te laten nemen aan een gecertificeerd opleidingstraject.

Ambassadeurs

Marjolein Reijs, Director HR McDonald’s Nederland: “Wij zijn er zeer trots op dat zo veel studenten vandaag hun officiële mbo-diploma hebben behaald. Maar liefst 231 enthousiaste mensen hebben heel hard gewerkt om, naast hun baan in een van onze restaurants, dit diploma te behalen. Wij stimuleren onze medewerkers actief om een diploma te halen, door uitgebreide opleidings- en trainingstrajecten aan te bieden. Zo zorgen we ervoor dat ze zich bij McDonald’s verder kunnen ontwikkelen en intern kunnen doorgroeien. Dit is ook in het belang van het bedrijf. Goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers zijn onze beste ambassadeurs voor de drie miljoen gasten die wij wekelijks ontvangen.”

Werken bij McDonald’s campagne van start

Om voor heel Nederland zichtbaar te maken welke kansen McDonald’s als werkgever allemaal biedt, start morgen een meerjarencampagne met de boodschap ‘Werken bij McDonald’s. Daar mag je best trots op zijn’. Veel mensen weten maar weinig over McDonald’s als werkgever, terwijl bij McDonald’s al jaren de ontwikkeling van medewerkers centraal staat. De campagne bestaat tot eind 2011 uit onder meer een tv commercial, een onlinecampagne en een intern programma.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-10-24 00:00:00

Onverwacht dansspektakel in Leiden

Amsterdam, 19 oktober 2011 – Vanmiddag stond het centrum van Leiden op zijn kop tijdens een flashmob met de Happy Dans. Deze dans is onderdeel van het Happy Meal muziekprogramma van McDonald’s, waarbij kinderen zelf de Happy Dans kunnen leren en inzenden. Het muziekprogramma is een succes. Honderden kinderen stuurden al een filmpje in met hun eigen versie van de dans.

Dansspektakel

Voor het McDonald’s restaurant Leiden Beestenmarkt ontstond vanmiddag vanuit het niets een dansspektakel. Dertig jongeren en kinderen, schijnbaar gewoon publiek, deden spontaan de Happy Dans. Al snel verzamelden zich grote groepen verraste en nieuwsgierige omstanders om de dansers heen. Na een paar minuten gingen de dansers weer op in het publiek. Pas na afloop maakte McDonald’s zich bekend als organisator van deze flashmob. Het filmpje van de flashmob is vanaf morgen te zien op YouTube.

Muziek in je Happy Meal

Het Happy Meal muziekprogramma is bedoeld om kinderen te stimuleren om op een speelse en leuke manier te bewegen. Hiermee wil McDonald’s laten zien dat eten bij McDonald’s binnen een actieve en bewuste leefstijl past. De muziek en de dans van de flashmob werden speciaal voor McDonald’s gemaakt. Het Happy Meal muziekprogramma loopt nog tot en met 26 oktober.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-10-19 00:00:00

Galadiner bij McDonald’s ter ere van Nederlands favoriete burger

McDeluxe absolute favoriet

Amsterdam, 17 oktober 2011 – De McDeluxe is de favoriet van Nederland en wint daarmee de verkiezing om een comeback. Nederland stemde massaal op een van de 16 meest favoriete McDonald’s burgers uit het verleden. Vincent Sijs uit Heerhugowaard mocht de burger vanavond met veertig vrienden als eerste proeven. Hij stemde, net als vele andere Nederlanders, op de McDeluxe en won daarmee een galadiner bij McDonald’s Alkmaar McDrive. De McDeluxe is vanaf morgen weer tijdelijk verkrijgbaar bij alle McDonald’s restaurants in Nederland.

Echte VIP

Voor Vincent Sijs en zijn veertig vrienden was het een bijzondere avond. Na een limousinetocht door Alkmaar aten zij samen aan mooi gedekte tafels en in galakleding als eerste de meest favoriete Burger van Nederland. Vincent: “Uniek om eens op deze manier naar McDonald’s te gaan. Ik voelde me een echte VIP. Ik vind het tof dat ik kon meebeslissen over het menu van McDonald’s. De McDeluxe is namelijk echt de allerlekkerste burger ooit.”

 

Edwin Evers

Radio 538 DJ Edwin Evers gaf in juni het startschot voor de ‘Return of Your Favorite Burger’ campagne. Ook hij koos toen al voor de McDeluxe. Tijdens de campagne konden alle Nederlanders stemmen op www.yourburger.nl met hun persoonlijke Hyves-, Facebook- of Twitterprofiel. De McDeluxe is nog verkrijgbaar tot en met 2 januari 2012 bij alle McDonald’s restaurants in Nederland.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-10-17 00:00:00

Twee keer zoveel fruit in een flesje voor dezelfde prijs

McDonald’s biedt Smoothie aan in grotere verpakking

Amsterdam, 10 oktober 2011 – Na de succesvolle introductie van de Smoothie in april dit jaar biedt McDonald’s vanaf vandaag het 100% fruitdrankje aan in een grotere verpakking. Het fruitige feestje is voortaan verkrijgbaar in een flesje van 200 ml. Daarmee krijgen gasten van McDonald’s twee keer zoveel vers fruit binnen, voor dezelfde prijs. De Smoothie is voor één euro los verkrijgbaar, of bij het Happy Meal.

"Sinds de introductie in april is de Smoothie erg succesvol. We hebben hier vooral in de behoefte van moeders voorzien, die het belangrijk vinden een verantwoorde keuze voor hun kind te kunnen maken. Door de Smoothie in een groter flesje aan te bieden, wordt het ook voor onze volwassen gasten nog aantrekkelijker om een gezonde keuze te maken", aldus René Jaspers, director Marketing, Communications & Consumer Insight van McDonald’s Nederland. De introductie van Smoothie past binnen de strategie van McDonald’s om gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze te bieden.

100% fruit in een flesje

De Smoothie is gemaakt met verse aardbei en banaan en bestaat uit 100% fruit, zonder extra toevoegingen. Met dit fruitdrankje speelt McDonald’s in op de trend waarin een gevarieerd en gezond voedingspatroon voor ouders en kinderen steeds belangrijker wordt. McDonald’s werkt voor de Smoothie samen met Chiquita. ‘Wij selecteren alleen het beste kwaliteitsfruit. De Smoothie zit boordevol met voedingsstoffen en vitamines en is ook nog eens lekker fris van smaak’, aldus Hans Liekens, directeur out-of-home van Chiquita Europa. De introductie van de Smoothie past binnen de strategie van McDonald’s om gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze te bieden, ook in het Happy Meal.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-10-10 00:00:00

Nieuwe groep Quality Scouts ziet met eigen ogen productieketen Franse Frietjes

McDonald’s zet verder in op transparantiebeleid

Amsterdam, 30 september 2011 - Vijf Quality Scouts bekeken gisteren met eigen ogen het productieproces van aardappel tot McDonald’s frietje. Quality Scouts zijn consumenten uit heel Nederland, die een dag op pad gaan om een onafhankelijk oordeel over de keten van McDonald’s te vellen. Het bedrijf zet daarmee verder in op het bouwen aan de transparantie van het merk. Precies een jaar geleden ging McDonald’s Nederland van start met dit programma. Dit is inmiddels het vierde Quality Scouts-bezoek dat McDonald’s organiseert. Zo werd eerder een kijkje achter de schermen genomen bij de productieketen van de Hamburger en de Milk Shake.

Eerder bleek uit onderzoek dat er veel onwetendheid over de producten van McDonald’s heerst. Zo weten ruim 8 op de 10 Nederlanders niet dat de Franse Frietjes zijn gesneden uit hele aardappelen. “Wij vinden het belangrijk om transparant te zijn over de herkomst van onze ingrediënten en de bereiding van onze producten. Toch merken we dat er nog steeds veel mispercepties heersen onder consumenten. Daarom blijven we keer op keer ons verhaal vertellen over hoe we voedselkwaliteit in onze bedrijfsvoering centraal stellen en hoe we nauw samenwerken met onze leveranciers. En laten we consumenten met ons Quality Scouts-programma de processen in onze voedselproductieketen zélf ervaren”, aldus René Jaspers, director Marketing, Communicatons & Consumer Insight van McDonald’s Nederland.

Zelf oordelen

De Scouts kregen inzicht in de gehele keten van de Franse Frietjes. Ze konden kritische vragen stellen aan een van de aardappeltelers van McDonald’s in Zeeland. Daarnaast ondervonden zij in de fabriek van Lamb Weston hoe de aardappelen worden geschild en gesneden tot frietjes. In de keuken van een McDonald’s restaurant zagen zij hoe de frietjes volgens strenge voorschriften worden bereid. De Scouts vormen zelf hun oordeel over hoe de selectie van de ingrediënten op kwaliteit en smaak plaatsvindt, en hoe McDonald’s de kwaliteit en de voedselveiligheid waarborgt ‘van het land tot in het restaurant’. Ze leggen hun bevindingen vast in een onafhankelijk verslag, dat binnenkort te lezen en in de vorm van een videoverslag te zien is op www.qualityscouts.nl

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-09-30 00:00:00

Rotterdamse Daniela strijdt om plek in internationale Voice of McDonald's finale

Amsterdam, 13 september 2011 – Vanaf vandaag strijdt Daniela Silva Semedo uit Rotterdam met haar videoclip in de Europese competitie van Voice of McDonald’s. Onlangs won de 19-jarige medewerkster van McDonald’s restaurant Rotterdam Stadionweg de Nederlandse finale van Voice of McDonald’s – een zangcompetitie voor alle McDonald’s medewerkers wereldwijd. Daniela nam daarna een professionele videoclip op, van het nummer ‘If I ain’t got you’ van Alicia Keys. Met deze clip hoopt zij de internationale finale in Orlando, in april 2012, te bereiken. Om een plekje in de finale te kunnen veroveren, heeft Daniela genoeg stemmen nodig. Van 13 september t/m 2 oktober kan er gestemd worden op haar clip, via www.vom-southerneurope.com 

Optreden op 538

Om te vieren dat McDonald’s in Nederland veertig jaar bestaat, zendt Ruud de Wild van Radio 538 vandaag live zijn show uit vanuit McDonald’s restaurant Amsterdam Muntbergweg. Daniela mag in de show een optreden weggeven. Daniela: “Superspannend dat ik mag optreden voor zoveel luisteraars! Ik ga hetzelfde nummer als in mijn clip zingen: ‘If I ain’t got you’. Dit nummer vertelt echt een verhaal! Ik hoop natuurlijk ook stiekem dat ik na dit optreden de nodige stemmen ga halen.”

Stemmen hard nodig

Daniela strijdt als 1 van de 7 finalisten in de Zuid-Europese competitie. Uiteindelijk gaan er uit heel Europa 4 kandidaten door naar de internationale finale van Voice of McDonald’s. Op 5 oktober wordt bekend welke kandidaten dit zijn. Als Daniela haar Europese collega’s weet te verslaan met haar clip, zal zij in april 2012 de stap over de oceaan wagen voor de finale in Orlando. Daarmee maakt zij tevens kans op een hoofdprijs van 25.000 Amerikaanse dollar. Voice of McDonald’s is één van de manieren waarop McDonald’s medewerkers op een leuke manier stimuleert het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 226 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-09-13 00:00:00

McDonald's Nederland viert veertigste verjaardag

Van handgeschilde aardappels naar wifi en McDrive

Amsterdam, 13 september 2011– Vandaag viert McDonald’s Nederland haar 40ste verjaardag. In 40 jaar tijd is McDonald’s uitgegroeid van 1 restaurant in Zaandam (1971) tot een landelijke keten van 226 restaurants met meer dan 350.000 gasten per dag. Reden voor een feestje.

Om haar veertigste verjaardag met heel Nederland te vieren, trakteert McDonald’s iedereen vandaag op een gratis Hamburger bij een bestelling vanaf 1 euro. In het restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam dragen de medewerkers vanaf vandaag de nieuwe kleding. Daarnaast kan iedereen vanaf nu de McDonald’s app downloaden. Hiermee hebben alle iPhone en Android gebruikers voortaan alle informatie over McDonald’s bij de hand, zoals het dichtstbijzijnde restaurant, de producten en voedingswaarden en de nieuwste acties.

Eerste in Europa

McDonald’s heeft in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.

Het eerste McDonald’s restaurant werd in 1971 geopend in Zaandam. Dit was tegelijkertijd het eerste McDonald’s restaurant in Europa. Op het menu stonden onder andere de Hamburger, de McKroket (die in 1990 opnieuw zou worden geïntroduceerd) en erwtensoep. De aardappels voor de Franse Frietjes werden destijds nog met de hand geschild.

Het aantal restaurants in Nederland groeide daarna snel en McDonald’s ging steeds met haar tijd mee. Inmiddels heeft McDonald’s in Nederland 226 restaurants. De laatste jaren heeft 75% van de restaurants een nieuw interieur gekregen en tegenwoordig kunnen gasten zelfs gebruik maken van gratis wifi en een Easy Order Kiosk. Ook het menu is door de jaren heen steeds gevarieerder geworden. Het werd de afgelopen jaren bijvoorbeeld uitgebreid met salades, wraps, vers fruit en drankjes als melk, water en  sap.

Prachtige leeftijd

McDonald’s is een trotse jarige. “Veertig jaar is een prachtige leeftijd. We zijn in die jaren enorm gegroeid, maar nog steeds staat kwaliteit in alle opzichten bij ons centraal. Of het nou gaat om de beleving van onze gasten en medewerkers of om onze producten.  Misschien is dat wel de reden van ons succes”, aldus Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland.

Om de dag extra feestelijk te maken, zal Radio 538-dj Ruud de Wild vanmiddag uitzenden vanuit het restaurant aan de Muntbergweg in Amsterdam. Op RuuddeWild.nl kunnen luisteraars meedoen aan een speciale McDonald’s quiz en leuke prijzen winnen.

Weetjes over 40 jaar McDonald's

> In 1983 kwamen de Chicken McNuggets op het menu.

> In 1986 konden kinderen voor het eerst een Happy Meal bestellen.

> In 1987 werd de allereerste McDrive in Nederland geopend. Er ontstonden die dag meteen enorme files.

> McDonald’s was in 1992 het eerste bedrijf in Nederland dat afval gescheiden inzamelde.

Over McDonald’s

In Nederland heeft McDonald’s 226 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-09-13 00:00:00

Top drie meest favoriete McDonald’s burgers bekend

Nederlanders stemmen massaal op de Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe

Amsterdam, 15 juli 2011 – De Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe zijn de drie favorieten die in de race zijn voor een comeback in de McDonald’s restaurants. Tot nu toe stemden ongeveer 60.000 Nederlanders uit 16 burgers op hun favoriet uit het verleden. Zij zijn uitgesproken in hun keuze: de koplopers kregen respectievelijk 14, 11 en 15 procent van de stemmen. De echte winnaar wordt bekend op 18 oktober. Stemmen op de top 3 kan tot en met 31 juli.

Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van McDonald’s in september van dit jaar, kunnen alle Nederlanders momenteel hun favoriete burger van vroeger terug het restaurant in stemmen via de actiewebsite www.yourburger.nl. Dat laten veel Nederlanders zich geen tweede keer zeggen, heeft McDonald’s gemerkt. Al vanaf het begin van deze actie stemmen zij massaal. Dit bewijst wat eerder al uit onderzoek is gebleken. Nederlanders willen hun favoriete burger erg graag terug.

Echte toppers

Dat juist de Greek Mac, de McBBQ en de McDeLuxe als favorieten uit de bus komen, verbaast McDonald’s niet. “Ook destijds waren dit al echte toppers. Nog vaak vragen mensen in de restaurants naar een van deze drie. Altijd jammer als we ze dan moeten teleurstellen. Ook wij kijken uit naar de comeback van de topfavoriet!”, aldus Nina Nomden, Manager Communicatie McDonald’s Nederland.

Hoofdprijs voor winnaar uit top 3

Radio 538 DJ Edwin Evers gaf in juni het startschot voor de ‘Return of your favorite burger’ campagne.  Hij koos toen al voor een van de burgers die nu in de top drie staan, namelijk de McDeLuxe. Op 18 oktober wordt duidelijk welke favoriet als winnaar uit de bus komt. Nederland mag nog één keer stemmen om zijn favoriet uit de top 3 terug het restaurant in te krijgen. Wie zijn stem uitbrengt op één van de finalisten, ontvangt in ieder geval korting op het menu van de winnende burger. Wie op de uiteindelijke winnaar stemt, maakt kans op een bijzondere hoofdprijs: een feestje met veertig vrienden bij McDonald’s, waar je van de winnende burger kunt genieten.  Stemmen kan tot en met 31 juli op www.yourburger.nl met je persoonlijke Hyves-, Facebook- of Twitterprofiel.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 227 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-07-15 00:00:00

18-jarige Daniela wint spetterende finale Voice of McDonald's

McDonald’s zangtalent onderweg naar internationale roem

Amsterdam, 29 juni 2011 – Gisteravond heeft de 18-jarige Daniela Silva Semedo uit Rotterdam de Nederlandse finale van Voice of McDonald’s gewonnen. Tijdens een spetterende liveshow in Panama te Amsterdam heeft Daniela de jury overtuigd van haar zangkwaliteiten met het nummer ‘Fallin’ van Alicia Keys. Juryleden Stacey Rookhuizen, Roger Corneille (Nederlandse winnaar van de derde editie van Voice of McDonald’s) en Jo Sempels (algemeen directeur McDonald’s Nederland) waren onder de indruk van Daniela’s performance en haar eigen stemgeluid. Met het winnen van de finale is Daniela verkozen tot het grootste zangtalent van alle 16.000 McDonald’s medewerkers in Nederland.

Alicia Keys

Daniela werkt in haar dagelijks leven bij McDonald’s restaurant Rotterdam Stadionweg. “Helemaal te gek dat ik de finale heb gewonnen, ik had het niet verwacht! Mijn inspiratie om te zingen haal ik uit zangeressen als Alicia Keys en Beyoncé. Daarom heb ik ook het nummer ‘Fallin’ gezongen. En nu mag ik een eigen clip gaan opnemen! Hopelijk ga ik het daarmee in de internationale competitie ver brengen”, aldus Daniela na afloop.

Finale in Orlando

Als Nederlandse winnaar van Voice of McDonald’s zal Daniela een professionele videoclip opnemen, die wordt ingezonden in de internationale competitie. Als zij de Zuid-Europese collega’s weet te verslaan met deze muziekvideo, zal Daniela de stap over de oceaan wagen voor de wereldwijde finale in Orlando. Daarmee maakt zij tevens kans op een hoofdprijs van 25.000 Amerikaanse dollar.

Ware artiesten

Jo Sempels, jurylid en algemeen directeur van McDonald’s Nederland, vertelt: “Fantastisch dat de finalisten als ware artiesten een knappe performance hebben neergezet. Ik ben ontzettend trots op het vele zangtalent binnen McDonald’s en het enthousiasme waarmee alle kandidaten hun audities hebben ingestuurd. Als organisatie stimuleren wij zulke talenten natuurlijk graag!” Met Voice of McDonald’s wil McDonald’s medewerkers op een leuke manier stimuleren het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken.

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Bij McDonald’s telt elk talent mee, ook zangtalent.

2011-06-29 00:00:00

Nederlandse finalisten Voice of McDonald's bekend

Bussen vol fans op naar finale in Amsterdam

Amsterdam, 23 juni 2011 – Vandaag zijn de zes Nederlandse finalisten van Voice of McDonald’s bekendgemaakt. Op 28 juni zullen Bobby uit Almelo, Daniela uit Rotterdam, Jennifer uit Rotterdam, Laura uit Heteren, Michael uit Den Haag en Stephanie uit Bodegraven het tegen elkaar opnemen in de landelijke finale van Voice of McDonald’s in Panama te Amsterdam. Tijdens een spetterende liveshow kiest de jury hét Nederlandse zangtalent van McDonald’s. Voice of McDonald’s is een talentenjacht voor alle medewerkers van McDonald’s over de hele wereld. Hiermee wil McDonald’s medewerkers op een leuke manier stimuleren het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken.

Op naar de liveshow

De finalisten bereikten een finaleplek door een auditiefilmpje in te sturen. Juryleden Stacey Rookhuizen (jonge ondernemer, oprichter van een platenlabel en talentscout), Roger Corneille (Nederlandse winnaar van de derde editie van Voice of McDonald’s) en Jo Sempels (algemeen directeur McDonald’s Nederland) beoordeelden hen op zangkwaliteit, creativiteit en performance. Op 28 juni mogen de finalisten hun zangtalent live op het podium aan de jury bewijzen.

Bussen vol fans

Bussen vol collega’s, vrienden en familie zullen met de finalisten afreizen naar Amsterdam om ze aan te moedigen tijdens de finale. Roger Corneille, Nederlandse winnaar van de derde editie van Voice of McDonald’s: “Ik kan me helemaal inleven in de spanning die de kandidaten voelen. Mijn advies is om maximaal te genieten van het optreden. En alle kansen die Voice of McDonald’s je biedt met twee handen aan te grijpen!”

Dromen waarmaken

Spannend is het zeker, want er staat heel wat op het spel voor de Nederlandse finalisten. De winnaar van de Nederlandse finale zal namelijk een professionele videoclip mogen opnemen en maakt kans op een optreden in de internationale finale in Orlando in 2012. Daarmee dingt hij of zij mee naar de internationale titel Voice of McDonald’s en een hoofdprijs van 25.000 Amerikaanse dollar.

Voice of McDonald’s vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. In de derde editie van Voice of McDonald’s wist Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree, het te schoppen tot de internationale finale in Orlando, Florida. In de aanloop naar de finale liet hij maar liefst 10.000 kandidaten achter zich.

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Bij McDonald’s telt elk talent mee, ook zangtalent.

2011-06-23 00:00:00

Olympic Day 2011

Jaarlijks wordt in meer dan 160 landen wereldwijd op donderdag 23 juni Olympic Day gevierd. Met deze dag wordt het ontstaan van de moderne Olympische Spelen herdacht. Honderdduizenden mensen van jong tot oud nemen deze dag deel aan runs, exposities, muziek, educatieve en uiteraard sportieve activiteiten.

Maar Olympic Day is niet alleen een feestdag. Het is ook een manier om fitheid en gezondheid te koppelen aan de Olympische idealen fair play, excelleren, vriendschap, doorzettingsvermogen, respect en sportiviteit. Vooral de laatste twintig jaar heeft Olympic Day bijgedragen aan de verspreiding van de Olympische idealen in alle uithoeken van de wereld.

Met het vieren van Olympic Day willen we niet alleen onze hedendaagse samenleving verbeteren, maar kunnen we ook de kampioenen van morgen inspireren.

Ook in Nederland wordt volop aandacht besteed aan de Olympische waarden. NOC*NSF, Olympisch Vuur, Gemeente Amsterdam, Gemeente Rotterdam en ook anderen organiseren hiervoor aankomende week (20 juni – 24 juni) diverse activiteiten.  Deze activiteiten zijn allereerst bedoeld om de Olympische waarden onder de aandacht te brengen van jongeren, maar zeker ook om hen enthousiast te maken voor de ambities van Nederland om in 2028 de Olympische en Paralympische Spelen te organiseren.

Op of rondom de Olympic Day vinden de volgende activiteiten plaats:

Olympic Day spreekbeurten

Een vijftigtal (oud) Olympiërs gaan naar hun oude basisschool of de basisschool van hun (klein)kinderen om op interactieve wijze les te geven over de Olympische waarden en te vertellen over hun Olympische ervaringen en de Olympische ambities van Nederland. De sporters zijn lid van het NVOD (Nederlandse Vereniging Olympische Deelnemers), het Topsportteam 2028, of van de huidige Olympische of Paralympische selectie. De spreekbeurten vinden vanaf dinsdag tot en met vrijdag plaats. Afgelopen dinsdag heeft oud Olympisch roeister Kirsten van de Kolk al een bezoek gebracht aan basisschool Gaandeweg in Zwanenburg.

Dromen van de Spelen: Kinderen uit groep 5 en 6 van het basisonderwijs mogen in de nacht van 22 op 23 juni overnachten in het Olympisch Stadion in Amsterdam en kunnen in de avond onder begeleiding van een oud Olympische sporter allerlei sporten beoefen in het stadion.

McDonald’s en Olympic Day

McDonald's is een officiële partner van de Olympische Spelen en een wereldwijde sponsor van Olympic Day. McDonald’s Nederland: “Olympic Day sluit aan bij wat McDonald’s met sponsoring wil uitdragen en waar het IOC voor staat: Een actieve levensstijl en voldoende lichaamsbeweging. McDonald’s geeft hier als familierestaurant op verschillende manieren gehoor aan. We zijn er trots op dat we ons al jaren weten te verbinden aan het stimuleren van sport bij kinderen. Onze samenwerking met NOC*NSF en het Jeugdsportfonds is één van de voorbeelden daarvan. Dit fonds zorgt ervoor dat kinderen die het thuis niet breed hebben, toch kunnen aansluiten bij een sportclub. McDonald’s vindt namelijk net als het Jeugdsportfonds dat ieder kind moet kunnen sporten.

Olympisch lesprogramma

Zo’n 65 brugklasleerlingen van het Hendrik Pierson College uit Zetten zijn in het Olympisch Stadion ter afsluiting van een Olympisch lesprogramma voor middelbare scholen. Het Hendrik Pierson College is één van de eerste scholen die dit speciale programma van Olympisch Vuur volgt.

Ondertekening MBO en HBO

Op Olympic Day treedt de gehele onderwijssector toe tot de Alliantie Olympisch Plan 2028. Guusje ter Horst (voorzitter HBO-raad) en Jan van Zijl (voorzitter MBO Raad) tekenen in het Olympisch Stadion in Amsterdam namens de onderwijssector het Charter Olympisch Plan 2028

Lancering Olympische kennisbank

Els van Breda Vriesman, voormalig IOC-lid en adviseur Olympische Kennis bij Olympisch Vuur, lanceert een kennisbank over de Olympische en Paralympische Spelen. Deze online kennisbank, ontwikkeld en beheerd door Olympisch Vuur, is via www.olympisch-vuur.nl/kennisbank vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in de effecten en mogelijkheden van Olympische en Paralympische Spelen. Tot nu toe bestond er in Nederland, maar ook in het buitenland, geen plek waar Olympische informatie gebundeld en voor iedereen beschikbaar was.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over NOC*NSF

Nederlands Olympisch Comité* Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de bundeling van de georganiseerde sport in Nederland. De negentig aangesloten landelijke sportorganisaties vertegenwoordigen samen ongeveer 27.000 verenigingen met in totaal ruim 4,7 miljoen georganiseerde sporters. 

2011-06-23 00:00:00

Nederlanders stemmen op favoriet uit verleden

‘Return of your favorite burger’ geeft Nederland favoriete burger terug

Amsterdam, 17 juni 2011 – Nederland kiest vanaf vandaag de meest populaire special burger van McDonald’s. Uit onderzoek van de restaurantketen blijkt namelijk dat veel Nederlanders hun favoriete burger graag weer eens willen proeven. Reden voor McDonald’s om, ter ere van haar veertigste verjaardag in Nederland, een speciale verkiezing te organiseren. Vanaf vandaag kan iedereen stemmen op de 16 favoriete burgers van de afgelopen jaren, zoals de McDeluxe, de Greek Mac of The Vegas Classic. De winnende burger komt vanaf 18 oktober tijdelijk terug in het assortiment van McDonald’s. Tegelijkertijd met de ‘Return of your Favorite Burger’ verkiezing, waarin een burger een comeback zal maken, houdt Radio 538 DJ Edwin Evers een zoektocht naar de favoriete comeback band. 

Favoriete burger 

Met de verkiezing ‘Return of your favorite burger’ komt McDonald’s tegemoet aan de behoefte van haar gasten. Omdat McDonald’s al 40 jaar bestaat in Nederland, krijgen de Nederlanders de kans hun favoriet het restaurant in te stemmen. Velen vinden het jammer dat die ene hele speciale burger maar tijdelijk verkrijgbaar is, heeft McDonald’s gemerkt: “Die hele speciale burgers hebben echt een eigen karakter waar onze gasten gek op zijn, blijkt uit onderzoek. Ze willen die burger graag weer eens proeven. We zijn dan ook erg benieuwd welke burger Nederland tot haar all time favorite kiest”, aldus Nina Nomden, manager communicatie McDonald’s Nederland. 

Koplopers

De verkiezing start met een keuze uit 16 burgers. McDonald’s heeft namelijk al circa 20 jaar regelmatig een speciale, eenmalige burger in het menu. Volgens McDonald’s waren deze 16, stuk voor stuk favorieten. Het is dan ook lastig te voorspellen welke burger bij Nederlanders het meest populair zijn. Via de actiewebsite www.yourburger.nl kan iedereen zijn favoriet kiezen, en tegelijkertijd al zien wat de koplopers zijn. Ook kan iedereen stemmen via stembussen in de restaurants. Op 15 juli worden de drie meest populaire burgers bekend gemaakt. Ook daar kan iedereen weer op stemmen.

Feestje

Op 18 oktober blijkt welke burger tijdelijk terug zal komen in het assortiment. Uit de stemmers op de winnende burger wordt een winnaar getrokken. Omdat McDonald’s dit jaar veertig wordt, mag de winnaar met veertig vrienden tijdens een feest in een van de restaurants als eerste genieten van de superfavoriet. Alle andere stemmers ontvangen een bon voor 20% korting op de meeste populaire burger, tijdens de eerste week dat de burger er weer is. 

Edwin Evers

Gedurende één week zal Radio 538 DJ Edwin Evers tijdens zijn radioshow ‘Evers Staat Op’, op zoek gaan naar een aantal bands die in de vergetelheid zijn geraakt, maar de potentie hebben weer helemaal favoriet te worden. Welke band dat is, zal blijken op 24 juni. 

Edwin Evers over zijn favoriete burger: “Ik ben voor de comeback van de McDeLuxe, want het woord ‘De Luxe’ spreek me sowieso aan, De Ciabatta Grande Salsa lijkt me ook wel wat, want het woord ‘Grande’ zit er in! Maar ik ben eigenlijk voor de comeback van alles, want laten we eerlijk zijn een beetje variatie kan natuurlijk nooit kwaad.’ 

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. McDonald’s bestaat dit jaar 40 jaar in Nederland.

2011-06-17 00:00:00

McDonald’s brengt duurzame vis naar miljoenen consumenten

McDonald’s introduceert vis gecertificeerd door het Marine Stewardship Council

Alle McDonald’s Filet-O-Fish in Europa dragen vanaf oktober 2011 het MSC-keurmerk

Amsterdam, 8 juni 2011 - McDonald’s Europa viert Wereld Oceanendag dit jaar op een bijzondere manier: al haar Europese restaurants zullen vanaf oktober visburgers met het duurzaamheidkeurmerk van de Marine Stewardship Council (MSC) aanbieden. In totaal hebben 7000 restaurants verspreid over 39 Europese markten het MSC Chain of Custody certificaat voor traceerbaarheid behaald. Deze ketencertificering waarborgt dat vis met het blauwe MSC-keurmerk van duurzame visserij komt en daar ook naar terug getraceerd kan worden.

McDonald’s als eerste bedrijf van de sector met MSC in zee

McDonald’s is met de MSC certificering van haar restaurants het eerste bedrijf in de fastfood sector dat gecertificeerd duurzame vis in heel Europa aanbiedt. Met deze stap bevestigt McDonald’s haar inzet voor een duurzaam inkoopbeleid: de MSC-certificering van restaurants is onderdeel van de wereldwijde ‘Sustainable Seafood Policy’ van McDonald’s. Het bedrijf werkt nauw samen met leveranciers om verbeteringen in het visserijbeheer te bevorderen. In het afgelopen jaar heeft McDonald’s zo’n 100 miljoen Filet-O-Fish burgers in haar Europese markten verkocht.

Vanaf oktober dit jaar zal ook McDonald’s Nederland het blauwe MSC-keurmerk op haar verpakkingen introduceren - dan kunnen de 3 miljoen gasten per week in de McDonald’s restaurants voor gecertificeerd duurzame vis kiezen. En de prijs gaat daardoor niet veranderen - er zijn geen extra kosten voor consumenten aan verbonden.

Steve Easterbrook, President van McDonald’s Europa: “McDonald’s stelt MSC-gecertificeerde vis beschikbaar tegen een betaalbare prijs aan miljoenen van onze gasten door heel Europa. Wij hebben voor MSC-certificering gekozen omdat de wereldwijd erkende en strenge MSC-standaard de kwaliteit van ons eigen duurzaamheidbeleid voor vis het beste waarborgt. Het feit dat vanaf oktober al onze Filet-O-Fish gecertificeerd zijn en het MSC-keurmerk mogen dragen, is het fantastische resultaat van het harde werk van onze medewerkers en leveranciers die zich inzetten om duurzaamheid in de praktijk te bevorderen.”

Rupert Howes, CEO van de Marine Stewardship Council: “McDonald’s keuze om in haar Europese restaurants uitsluitend witvisproducten te verkopen uit visserijen die aan de strenge duurzaamheideisen van de MSC-standaard voldoen, laat zien dat de leiders in de industrie daadkrachtig bijdragen aan het verduurzamen van de markt voor vis, schaal- en schelpdieren en daardoor ook bijdragen aan de gezondheid van de oceanen. Wij zijn blij dat McDonald’s Filet-O-Fish vanaf oktober het MSC-keurmerk draagt en duurzame vis daardoor zo breed beschikbaar wordt. Dit is een fantastisch succes en wij hopen dat andere bedrijven hen daarin zullen opvolgen.”

2011-06-08 00:00:00

Stacey Rookhuizen jureert in Voice of McDonald’s

Wereldwijde talentenjacht voor medewerkers van McDonald’s

Amsterdam, 31 mei 2011 – Vanaf vandaag start de zoektocht naar hét zangtalent van McDonald’s in Nederland. Stacey Rookhuizen zal optreden als jurylid en coach tijdens de vierde editie van Voice of McDonald’s: een talentenjacht voor alle medewerkers van McDonald’s wereldwijd. Hiermee wil McDonald’s medewerkers op een leuke manier stimuleren het beste uit zichzelf te halen en hun dromen waar te maken. Op 28 juni zal in een landelijke finaleshow de Nederlandse winnaar van Voice of McDonald’s bekend worden.

Dromen najagen

Stacey Rookhuizen weet als jonge ondernemer, oprichter van een platenlabel en talentscout als geen ander hoe het is om het beste uit jezelf te halen. “Uit eigen ervaring weet ik dat als je iets echt wilt, je er helemaal voor moet gaan. Dat spreekt me ook aan in Voice of McDonald’s: je droom najagen en het beste uit jezelf halen. Daarnaast is Voice of McDonald’s voor de medewerkers natuurlijk een groot feest. Ik kijk er dan ook naar uit om de nieuwe talenten van McDonald’s te ontdekken en te helpen ontwikkelen”, aldus Stacey Rookhuizen. Naast jurylid zal Stacey een coachende rol vervullen bij het maken van een videoclip voor de winnaar van de Nederlandse Voice of McDonald’s.

Op naar het grote podium

Voice of McDonald’s vindt dit jaar voor de vierde keer plaats. Alle 2,5 miljoen medewerkers van McDonald’s wereldwijd krijgen hiermee de kans het grote podium te betreden. Vanaf vandaag kunnen de Nederlandse medewerkers van McDonald’s een filmpje met hun auditie inzenden. Uiteindelijk kiest de jury vijf Nederlandse finalisten, die op 28 juni tijdens een event hun talenten mogen tonen in Panama te Amsterdam. De winnaar van de Nederlandse finale wordt gecoacht door Stacey Rookhuizen bij het opnemen van een professionele videoclip. De Nederlandse winnaar dingt uiteindelijk mee naar de internationale titel Voice of McDonald’s en maakt daarmee kans op 25.000 US dollar.

Zingende Restaurant Manager

Talent is er zeker te vinden bij McDonald’s in Nederland. Zo wist Roger Corneille, Restaurant Manager van McDonald’s restaurant Maasbree, het in de derde editie zelfs te schoppen tot de internationale finale in Orlando, Florida. In de aanloop naar de finale liet hij maar liefst 10.000 kandidaten achter zich. “Een event als Voice of McDonald’s maakt werken bij McDonald’s te gek. Op de werkvloer hebben we als team al veel plezier met elkaar en doen we dagelijks ons best voor onze gasten. Om dan opeens op een internationaal podium te mogen optreden, is geweldig om mee te maken”, aldus Roger. Het selecteren van de echte talenten wordt een pittige taak. Naast Stacey bestaat de jury uit het talent van vorig jaar, Roger Corneille en Jo Sempels, algemeen directeur van McDonald’s Nederland.

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel medewerkers hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgt McDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naar managementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is de McDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnen behalen. Bij McDonald’s telt elk talent mee, ook zangtalent.

2011-05-31 00:00:00

Belevenissen Quality Scouts van melk tot Milk Shake in Life 4 you

Amsterdam, 30 mei 2011 – In mei zagen vijf Quality Scouts met eigen ogen waar de Milk Shake vandaan komt, van het land tot in het restaurant. De belevenissen van de scouts zijn zondag 29 mei in het Lifestyleprogramma ‘Life 4 You’ van Carlo Boszhard en Irene Moors uitgezonden.

Er is veel onwetendheid over de producten van McDonald’s. Dat blijkt uit onderzoek onder 761 Nederlanders. Zo weten ruim 8 op de 10 respondenten niet dat de Franse Frietjes zijn gesneden uit hele aardappelen. Ook hebben Nederlanders er geen weet van dat de Hamburgers van McDonald’s van 100 procent rundvlees zijn gemaakt. Maar liefst 6 op de 10 Nederlanders denkt dat het rundvlees conserveringsmiddelen bevat. Om deze reden heeft McDonald’s het Quality Scouts-programma ontwikkeld: gewone consumenten krijgen een kijkje in de voedselproductieketen van McDonald’s en doen hier onafhankelijk verslag van.

De vijf scouts die een kijkje nemen achter de schermen van McDonald's

 

 

Van melk tot Milk Shake

Uit het onderzoek, uitgevoerd door No Ties in opdracht van McDonald’s, blijkt dat een derde van de respondenten denkt dat de Milk Shake van McDonald’s is gemaakt uit water met een melkpoeder. Maar liefst 62% denkt dat er aan de Milk Shakes conserveringsmiddelen zijn toegevoegd, terwijl dit niet het geval is. Vijf Quality Scouts bekijken vandaag en morgen met eigen ogen de keten van melk tot Milk Shake. De Scouts bezoeken de melkveehouder in het Friese Koudum, de zuivelfabriek in het Belgische Lummen en zien uiteindelijk in het restaurant hoe de Milk Shake wordt bereid. Ze krijgen volledig inzicht in de herkomst van de ingrediënten en op welke manier McDonald’s aandacht besteedt aan de kwaliteit en voedselveiligheid. Elke Scout schrijft een onafhankelijk verslag van zijn bevindingen, dat gepubliceerd wordt op de websites qualityscouts.nl en libelle.nl. Dit is het derde Quality Scouts-bezoek. Eerder bezochten consumenten de keten van de Franse Frietjes en de Hamburger.

Van dichterbij dan je denkt

Uit het onderzoek blijkt verder dat er veel onduidelijkheid is over de herkomst van de producten van McDonald’s. De helft van de Nederlanders heeft geen idee uit welke landen de ingrediënten voor de Franse Frietjes en het rundvlees voor de Hamburgers komen. Slechts 1 op de 6 respondenten weet dat het rundvlees, dat McDonald’s in Nederland voor de Hamburgers gebruikt, afkomstig is uit Nederland, Duitsland, Italië en Oostenrijk. 1 op de 4 Nederlanders weet dat de aardappels voor de Franse Frietjes van dichtbij komen, namelijk uit Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

Transparantie

“Wij merken dat veel mensen nog altijd geen idee hebben hoe onze producten bereid worden en waar de ingrediënten vandaan komen”, aldus Nina Nomden, manager communicatie McDonald’s Nederland. “Wij vinden transparantie over de herkomst en de bereiding van onze producten erg belangrijk, juist in een tijdperk waarin mensen steeds kritischer zijn ten opzichte van de oorsprong van voedsel. Daarom geven we consumenten inzicht in onze voedselproductieketen, van het land tot in het restaurant. Zelf ervaren hoe McDonald’s samenwerkt met haar leveranciers en aandacht besteedt aan kwaliteit werkt namelijk het allerbeste.”

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-05-30 00:00:00

McDonald’s restaurant Kampen winnaar Duurzaamste Fastservice Bedrijf 2011

Amsterdam, 16 mei 2011 – McDonald’s restaurant Kampen is uitgeroepen tot Duurzaamste Fastservice Bedrijf 2011. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt tijdens de finale in Aalsmeer. Franchisenemer Sjoerd-Jan Feenstra werd door juryvoorzitter Rob Geus geprezen om zijn passie, enthousiasme en gedrevenheid. Volgens de jury heeft Feenstra continue aandacht voor de verbetering van de bedrijfsvoering en voor de ontwikkeling van de medewerkers. Het restaurant werd verkozen uit ruim 375 bedrijven en werd onder andere beoordeeld op de onderwerpen energieverbruik, het voorkomen van zwerfafval, verpakkingen en personeelsbeleid.  

Foto: Sjoerd-Jan Feenstra ontvangt de hoofdprijs uit handen van winnaar van 2010

 

 

Trots

“Ik ben er ontzettend trots op dat wij onszelf Duurzaamste Fastservice Bedrijf mogen noemen,” aldus Sjoerd-Jan Feenstra. “Duurzaamheid is terug te vinden in alle facetten van de bedrijfsvoering van McDonald’s. We nemen energiebesparende maatregelen, we recyclen 98% van ons afval en alle restaurants maken gebruik van 100% groene stroom. Maar verantwoord ondernemen zie je bij ons ook terug in hoe we met ons personeel omgaan. Zo vinden we het belangrijk om de combinatie van werken en leren onder onze medewerkers te stimuleren en bieden we ze de mogelijkheid om diverse trainingen en opleidingen te volgen.”  

Groen bouwen

In 2010 werd McDonald’s restaurant Kampen verbouwd volgens de laatste bouwstandaarden met aandacht voor innovatie en duurzaamheid. Het restaurant beschikt over technieken die bijdragen aan een reductie van naar schatting 13 ton CO2-uitstoot en vermindering van energiegebruik. Zo wordt er met speciale Low Oil Volume friteuses maar liefst 40 procent aan frituurolie bespaard. Ook is het nieuwe restaurant voorzien van LED-verlichting en bewegingsensoren in onder andere toiletten wat een verdere energiebesparing van in totaal zo’n 30% oplevert. De wastafels in de toiletten zijn voorzien van sensorkranen en in het herentoilet zijn vier watervrije urinoirs geplaatst. Bij elkaar zorgt dit voor een waterbesparing van  bijna 500.000 liter drinkwater per jaar.

Duurzaam ondernemerschap

Sjoerd-Jan Feenstra is Franchisenemer van vijf McDonald’s restaurants in Kampen, Zwolle en Heerde. Feenstra staat in zijn omgeving bekend als actief ondernemer. Zo is hij bestuurslid bij Koninklijke Horeca Nederland, Jong Management en Ronald McDonald Huis Zwolle. Daarnaast houdt hij zich in samenwerking met de gemeente actief bezig met het organiseren van acties tegen zwerfafval. Hij doet dit door te praten met buurtbewoners en het informeren van scholieren op scholen. In de vijf restaurants van Feenstra zijn ruim 450 mensen werkzaam. 22 medewerkers volgen een opleiding aan de McDonald’s Academy, het opleidingsinstituut van McDonald’s waar medewerkers een erkend MBO-diploma kunnen halen.

2011-05-16 00:00:00

Moeders in Ronald McDonald Huizen verwend met moederdagontbijt

9 mei 2011 - Gisteren werden alle moeders die in de Ronald McDonald Huizen door het hele land verblijven, verrast met een moederdagontbijt. Het ontbijt werd gesponsord door McDonald’s.

De moeders logeren in de Huizen om dicht bij hun zieke kind te kunnen zijn dat is opgenomen in het ziekenhuis. Overal in Nederland verzorgden lokale McDonald’s restaurants een overheerlijk McBreakfast voor de moeders in het Ronald McDonald Huis bij hen in de buurt en zorgen ook voor de bezorging van de ontbijtjes.

 

Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal uit.

Hoofdsponsor

McDonald’s is al 29 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds. McDonald’s Nederland doet jaarlijks een vaste bijdrage aan het Kinderfonds, franchisenemers staan een vast percentage van hun omzet af en franchisenemers en restaurants organiseren op eigen initiatief fondsenwervende acties. De gasten van McDonald’s doneren kleingeld in de collecteboxen op de counter; in 2010 bijna €400.000. Jaarlijks wordt een landelijke campagne gehouden om gasten om een extra donatie aan het Kinderfonds te vragen. In 2010 leverde deze actie €165.858 op.

De steun van McDonald’s is niet louter financieel. In de Raad van Toezicht van het Ronald McDonald Kinderfonds en in de besturen van alle Ronald McDonald locaties hebben vertegenwoordigers van McDonald’s zitting.

2011-05-09 00:00:00

Fruitig feestje in een flesje

McDonald’s introduceert Smoothie van 100% fruit

Amsterdam, 12 april 2011 – Vandaag introduceert McDonald’s in Nederland de Smoothie: een fruitig feestje in een flesje. De Smoothie is gemaakt met verse aardbei en banaan en bestaat uit 100% fruit, zonder extra toevoegingen. Met dit fruitdrankje speelt McDonald’s in op de trend waarin een gevarieerd en gezond voedingspatroon voor ouders en kinderen steeds belangrijker wordt. Genieten van fruit wordt bovendien ‘fun’ voor de jonge gasten van McDonald’s. Want de Smoothie wordt geïntroduceerd in het Rio Happy Meal. Rio is een vrolijke, nieuwe 3D-animatiefilm van de makers van Ice Age. De nieuwe Smoothie krijgt daarom een speciale, kleurrijke Rio-verpakking.

Gevarieerde keuze

De introductie van de Smoothie past binnen de strategie van McDonald’s om gasten steeds de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze te bieden, ook in het Happy Meal. ‘Wij merken dat vooral moeders het belangrijk vinden dat hun kinderen uit een gevarieerd menu kunnen kiezen. Met de Smoothie haken we op die behoefte in. We hebben de laatste jaren meer verantwoorde keuzes toegevoegd aan ons Happy Meal, zoals worteltjes en vers fruit. En we proberen gezinnen op een leuke en speelse manier van ons groente- en fruitaanbod te laten genieten, bijvoorbeeld door de producten in een vrolijke verpakking aan te bieden. Zo kunnen onze gasten een gezonde keuze maken, voor zichzelf én voor hun kinderen’, vertelt Nina Nomden, manager communicatie McDonald’s Nederland.

 

Fruitmix in een flesje

De Smoothie biedt zowel kinderen als volwassenen een verantwoord tussendoortje gemaakt van vers fruit. McDonald’s werkt voor de Smoothie samen met Chiquita. ‘Wij selecteren alleen het beste kwaliteitsfruit. De Smoothie zit boordevol met voedingsstoffen en vitamines en is ook nog eens lekker fris van smaak’, aldus Hans Liekens, directeur out-of-home van Chiquita Europa. Na de feestelijke introductie in het Rio Happy Meal blijft de Smoothie in het assortiment van McDonald’s, in een kleurrijke verpakking. De Smoothie is ook los verkrijgbaar voor één euro.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Ruim 16.000 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over Chiquita

Chiquita is al meer dan 100 jaar een toonaangevende expert in het aanbieden van kwaliteitsfruit, waardoor mensen overal en op elk moment kunnen genieten van vers fruit. Met nieuwe en innoverende fruitproducten wil Chiquita het hart en de glimlach van alle consumenten veroveren. Chiquita stelt ongeveer 23.000 mensen te werk in meer dan 70 landen wereldwijd.

 
2011-04-12 00:00:00

Tiel en Waalwijk hebben de beste McDonald’s teams van Nederland

Spannende strijd in Sterrenslag finale op de onderdelen Grill en McDrive

Amsterdam, 11 april 2011 – Afgelopen zaterdag werden de medewerkers van McDonald’s restaurants Tiel en Waalwijk uitgeroepen tot het ‘Beste Team van Nederland’. Zij wonnen de grote McDonald’s Sterrenslag finale in Amsterdam, op het onderdeel Grill (Tiel) en McDrive (Waalwijk). Sterrenslag is een competitie tussen teams van medewerkers uit alle McDonald’s restaurants in Nederland. 36 teams streden zaterdag tegen elkaar in een spannende finale in Amsterdam op verschillende onderdelen. Zo was er bijvoorbeeld een titel te behalen op de onderdelen Counter, Franse Frietjes en Lobby. Sterrenslag is een voorbeeld hoe McDonald’s training van haar medewerkers op een leuke en interactieve manier in de praktijk brengt.

De teams van McDonald's restaurants Tiel (links) en Waalwijk (rechts)

 

 

Teamspirit

De medewerkers van McDonald’s restaurants Tiel en Waalwijk waren de sterkste op de onderdelen Grill en McDrive. Zij werden streng beoordeeld op onder andere snelheid, kwaliteit en servicegerichtheid. Franchisenemer Renske van Mameren van McDonald’s restaurants Tiel en Waalwijk vertelt: ‘Ik ben enorm trots dat deze teams hebben gewonnen. De teams uit Tiel en Waalwijk zijn ontzettend hecht en gemotiveerd en dat was ook in de competitie terug te zien. De titel ‘Beste Team van Nederland’ staat daarom echt symbool voor het plezier op de werkvloer en de teamspirit in onze restaurants.’ De twee winnende teams vertellen: ‘Het was te gek om aan Sterrenslag mee te doen! Je merkte dat alle deelnemers erg fanatiek waren. De sfeer was super en wij zijn dan ook met z’n allen echt voor deze titel gegaan!’

Het werk beter én leuker maken

De Sterrenslag competitie 2010/2011 ging in oktober van start, met maar liefst 587 teams (er konden meerdere teams uit één restaurant deelnemen). 36 teams eindigden uiteindelijk in de zinderende finale. Thema’s als gastvriendelijkheid, samenwerking en communicatie stonden op deze dag centraal. Niet alleen de kennis, maar ook de snelheid van de teamleden werd op de proef gesteld. Sterrenslag is een voorbeeld van hoe McDonald’s het werk beter en leuker maken hand in hand wil laten gaan. Bij McDonald’s staat niet alleen plezier op de werkvloer centraal, ook organiseren de restaurants regelmatig feesten, sportactiviteiten en andere crewuitjes buiten werktijd. Daarnaast zijn training en opleiding belangrijke speerpunten voor McDonald’s als werkgever. 

Alle winnaars op een rij

De volgende teams wonnen de titel het ‘Beste Team van Nederland’ op de volgende onderdelen:

> Counter (achter de kassa): McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein

> Grill: McDonald’s restaurant Tiel

> BOP (het deel in de keuken waar onder andere de kip- en visproducten worden bereid): McDonald’s restaurant Hoogvliet

> Franse Frietjes: McDonald’s restaurant Hardenberg

> Lobby: McDonald’s restaurant Den Haag Binckhorst

> McDrive: McDonald’s restaurant Waalwijk

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker. McDonald’s is bovendien uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

2011-04-11 00:00:00

Hoogvliet heeft het beste McDonald’s team van Nederland

Spannende strijd in Sterrenslag finale op onderdeel BOP

Amsterdam, 11 april 2011 – Afgelopen zaterdag werden de medewerkers van McDonald’s restaurant Hoogvliet uitgeroepen tot het ‘Beste Team van Nederland’. Zij wonnen de grote McDonald’s Sterrenslag finale in Amsterdam, op het onderdeel BOP (het deel in de keuken waar onder andere de kip- en visproducten bereid worden). Sterrenslag is een competitie tussen teams van medewerkers uit alle McDonald’s restaurants in Nederland. 36 teams streden zaterdag tegen elkaar in een spannende finale in Amsterdam op verschillende onderdelen. Zo was er bijvoorbeeld een titel te behalen op de onderdelen Franse Frietjes, de Grill en de McDrive. Sterrenslag is een voorbeeld hoe McDonald’s training van haar medewerkers op een leuke en interactieve manier in de praktijk brengt. 

Het team van McDonald's restaurant Hoogvliet

 

 

Teamspirit

De medewerkers van McDonald’s restaurant Hoogvliet waren de sterkste op het onderdeel BOP. Zij werden streng beoordeeld op onder andere snelheid, kwaliteit en servicegerichtheid. Restaurant Manager Monica de Pina Semedo van McDonald’s restaurant Hoogvliet vertelt: ‘Ik ben enorm trots dat ons team heeft gewonnen. Het team uit Hoogvliet is ontzettend hecht en gemotiveerd en dat was ook in de competitie terug te zien. De titel ‘Beste Team van Nederland’ staat daarom echt symbool voor het plezier op de werkvloer en de teamspirit in ons restaurant.’ Het winnende team vertelt: ‘Het was te gek om aan Sterrenslag mee te doen! Je merkte dat alle deelnemers erg fanatiek waren. De sfeer was super en wij zijn dan ook met z’n allen echt voor deze titel gegaan!’

Het werk beter én leuker maken

De Sterrenslag competitie 2011 ging in oktober 2010 van start, met maar liefst 587 teams (er konden meerdere teams uit één restaurant deelnemen). 36 teams eindigden uiteindelijk in de zinderende finale. Thema’s als gastvriendelijkheid, samenwerking en communicatie stonden op deze dag centraal. Niet alleen de kennis, maar ook de snelheid van de teamleden werd op de proef gesteld. Sterrenslag is een voorbeeld van hoe McDonald’s het werk beter en leuker maken hand in hand wil laten gaan. Bij McDonald’s staat niet alleen plezier op de werkvloer centraal, ook organiseren de restaurants regelmatig feesten, sportactiviteiten en andere crewuitjes buiten werktijd. Daarnaast zijn training en opleiding belangrijke speerpunten voor McDonald’s als werkgever.

Alle winnaars op een rij

De volgende teams wonnen de titel het ‘Beste Team van Nederland’ op de volgende onderdelen:

> Counter (achter de kassa): McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein

> Grill: McDonald’s restaurant Tiel

> BOP (het deel in de keuken waar onder andere de kip- en visproducten worden bereid): McDonald’s restaurant Hoogvliet

> Franse Frietjes: McDonald’s restaurant Hardenberg

> Lobby: McDonald’s restaurant Den Haag Binckhorst

> McDrive: McDonald’s restaurant Waalwijk

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker. McDonald’s is bovendien uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

2011-04-11 00:00:00

Rotterdam Zuidplein heeft het beste McDonald’s team van Nederland

Spannende strijd in Sterrenslag finale op onderdeel Counter

Amsterdam, 11 april 2011 – Afgelopen zaterdag werden de medewerkers van McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein uitgeroepen tot het ‘Beste Team van Nederland’. Zij wonnen de grote McDonald’s Sterrenslag finale in Amsterdam, op het onderdeel Counter (achter de kassa). Sterrenslag is een competitie tussen teams van medewerkers uit alle McDonald’s restaurants in Nederland. 36 teams streden zaterdag tegen elkaar in een spannende finale in Amsterdam op verschillende onderdelen. Zo was er bijvoorbeeld een titel te behalen op de onderdelen Franse Frietjes, de Grill en de McDrive. Sterrenslag is een voorbeeld hoe McDonald’s training van haar medewerkers op een leuke en interactieve manier in de praktijk brengt.  

Het team van McDonald's restaurant Rotterdam Zuidplein

 

 

Teamspirit

De medewerkers van McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein waren de sterkste op het onderdeel Counter. Zij werden streng beoordeeld op onder andere snelheid, kwaliteit en servicegerichtheid. Restaurant Manager Mustapha Andour van McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein vertelt: ‘Ik ben enorm trots dat ons team heeft gewonnen. Het team uit Rotterdam is ontzettend hecht en gemotiveerd en dat was ook in de competitie terug te zien. De titel ‘Beste Team van Nederland’ staat daarom echt symbool voor het plezier op de werkvloer en de teamspirit in ons restaurant.’ Het winnende team vertelt: ‘Het was te gek om aan Sterrenslag mee te doen! Je merkte dat alle deelnemers erg fanatiek waren. De sfeer was super en wij zijn dan ook met z’n allen echt voor deze titel gegaan!’

Het werk beter én leuker maken

De Sterrenslag competitie 2011 ging in oktober 2010 van start, met maar liefst 587 teams (er konden meerdere teams uit één restaurant deelnemen). 36 teams eindigden uiteindelijk in de zinderende finale. Thema’s als gastvriendelijkheid, samenwerking en communicatie stonden op deze dag centraal. Niet alleen de kennis, maar ook de snelheid van de teamleden werd op de proef gesteld. Sterrenslag is een voorbeeld van hoe McDonald’s het werk beter en leuker maken hand in hand wil laten gaan. Bij McDonald’s staat niet alleen plezier op de werkvloer centraal, ook organiseren de restaurants regelmatig feesten, sportactiviteiten en andere crewuitjes buiten werktijd. Daarnaast zijn training en opleiding belangrijke speerpunten voor McDonald’s als werkgever.

Alle winnaars op een rij

De volgende teams wonnen de titel het ‘Beste Team van Nederland’ op de volgende onderdelen:

> Counter (achter de kassa): McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein

> Grill: McDonald’s restaurant Tiel

> BOP (het deel in de keuken waar onder andere de kip- en visproducten worden bereid): McDonald’s restaurant Hoogvliet

> Franse Frietjes: McDonald’s restaurant Hardenberg

> Lobby: McDonald’s restaurant Den Haag Binckhorst

> McDrive: McDonald’s restaurant Waalwijk

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker. McDonald’s is bovendien uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

2011-04-11 00:00:00

Hardenberg beste McDonald’s team van Nederland

Spannende strijd in Sterrenslag finale op onderdeel Franse Frietjes

Amsterdam, 11 april 2011 – Afgelopen zaterdag werden de medewerkers van McDonald’s restaurant Hardenberg uitgeroepen tot het ‘Beste Team van Nederland’. Zij wonnen de grote McDonald’s Sterrenslag finale in Amsterdam, op het onderdeel Franse Frietjes. Sterrenslag is een competitie tussen teams van medewerkers uit alle McDonald’s restaurants in Nederland. 36 teams streden zaterdag tegen elkaar in een spannende finale in Amsterdam op verschillende onderdelen. Zo was er bijvoorbeeld een titel te behalen op de onderdelen Counter, de Grill en de McDrive. Sterrenslag is een voorbeeld hoe McDonald’s training van haar medewerkers op een leuke en interactieve manier in de praktijk brengt.

Het team van McDonald's restaurant Hardenberg

 

 

Teamspirit

De medewerkers van McDonald’s restaurant Hardenberg waren de sterkste op het onderdeel Franse Frietjes. Zij werden streng beoordeeld op onder andere snelheid, kwaliteit en servicegerichtheid. Franchisenemer Reinier Hiddink van McDonald’s restaurant Hardenberg vertelt: ‘Ik ben enorm trots dat ons team heeft gewonnen. Het team uit Hardenberg is ontzettend hecht en gemotiveerd en dat was ook in de competitie terug te zien. De titel ‘Beste Team van Nederland’ staat daarom echt symbool voor het plezier op de werkvloer en de teamspirit in ons restaurant.’ Het winnende team vertelt: ‘Het was te gek om aan Sterrenslag mee te doen! Je merkte dat alle deelnemers erg fanatiek waren. De sfeer was super en wij zijn dan ook met z’n allen echt voor deze titel gegaan!’

Het werk beter én leuker maken

De Sterrenslag competitie 2011 ging in oktober 2010 van start, met maar liefst 587 teams (er konden meerdere teams uit één restaurant deelnemen). 36 teams eindigden uiteindelijk in de zinderende finale. Thema’s als gastvriendelijkheid, samenwerking en communicatie stonden op deze dag centraal. Niet alleen de kennis, maar ook de snelheid van de teamleden werd op de proef gesteld. Sterrenslag is een voorbeeld van hoe McDonald’s het werk beter en leuker maken hand in hand wil laten gaan. Bij McDonald’s staat niet alleen plezier op de werkvloer centraal, ook organiseren de restaurants regelmatig feesten, sportactiviteiten en andere crewuitjes buiten werktijd. Daarnaast zijn training en opleiding belangrijke speerpunten voor McDonald’s als werkgever. 

Alle winnaars op een rij

De volgende teams wonnen de titel het ‘Beste Team van Nederland’ op de volgende onderdelen:

> Counter (achter de kassa): McDonald’s restaurant Rotterdam Zuidplein

Grill: McDonald’s restaurant Tiel

BOP (het deel in de keuken waar onder andere de kip- en visproducten worden bereid): McDonald’s restaurant Hoogvliet

Franse Frietjes: McDonald’s restaurant Hardenberg

Lobby: McDonald’s restaurant Den Haag Binckhorst

McDrive: McDonald’s restaurant Waalwijk

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’s restaurants in Nederland werken ruim 16.000 mensen, wat McDonald’s tot een belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’s hun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding en ontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken. Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants, maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Veel medewerkers van McDonald’s groeien door binnen het bedrijf. Zo zijn twintig van de vijftig topbestuurders binnen de internationale McDonald’s organisatie ooit begonnen als restaurantmedewerker. McDonald’s is bovendien uitgeroepen tot ‘Great Place to Work’.

2011-04-11 00:00:00

Leroy Hogenhout uit Vuren is beste McDonald’s Crewtrainer van Nederland

Spannende strijd tijdens ‘Crewtrainer van het Jaar’ competitie

Amsterdam, 11 april 2011 – Leroy Hogenhout van McDonald’s restaurant Vuren mag zichzelf de beste Crewtrainer van Nederland noemen. Leroy sleepte de titel afgelopen zaterdag in de wacht tijdens de spannende ‘Crewtrainer van het Jaar’ finale in Amsterdam. ‘Crewtrainer van het Jaar’ is een competitie tussen alle Crewtrainers uit de 225 McDonald’s restaurants in Nederland. De competitie is een voorbeeld hoe McDonald’s training van haar medewerkers op een leuke en interactieve manier in de praktijk brengt.

Leroy Hogenhout van McDonald's restaurant Vuren, Crewtrainer van het Jaar.

 

 

 

Renske van Mameren, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Vuren: ‘Ik ben ontzettend trots op Leroy. Als Crewtrainer heeft Leroy een belangrijke functie binnen ons restaurant. Door zijn heldere communicatie en een enorme McDonald’s kennis weet hij medewerkers op een zeer goede wijze te motiveren en stimuleren in hun werkzaamheden. Daarnaast is hij zeer betrokken en wordt hij enorm gewaardeerd door zijn collega’s.’

Winnaar Leroy vertelt: ‘Super dat ik mijzelf de beste Crewtrainer van Nederland mag noemen! Het was een spannende finale, alle deelnemers waren even fanatiek. Maar bovenal was de sfeer erg goed en was het een leuke ervaring om mee te doen.’ Leroy ging niet alleen met de titel ‘Crewtrainer van het Jaar’ naar huis, maar hij won ook een award, een waardecheque ter waarde van 500 euro en hij mag 2 dagen stage lopen op de afdeling Training & Opleiding van McDonald’s Nederland.

Het werk beter én leuker maken

Aan de competitie deden meer dan 1000 Crewtrainers uit het hele land mee. Uiteindelijk eindigden er 36 in de finale, welke in quizvorm werd gespeeld. Thema’s als gastvriendelijkheid, samenwerking, communicatie en product- en organisatiekennis stonden op deze dag centraal. Niet alleen de kennis, maar ook de snelheid van de Crewtrainers werd op de proef gesteld. De ‘Crewtrainer van het Jaar’ competitie is een voorbeeld van hoe McDonald’s het werk beter en leuker maken hand in hand wil laten gaan. Bij McDonald’s staat niet alleen plezier op de werkvloer centraal, ook organiseren de restaurants regelmatig feesten, sportactiviteiten en andere crewuitjes buiten werktijd.

2011-04-11 00:00:00

Quality Scouts weten wat voor vlees McDonald’s in de kuip heeft

Vijf onafhankelijke consumenten onderzoeken herkomst van de hamburger

Amsterdam, 25 maart – Voor de tweede keer namen vijf McDonald’s gasten deel aan een succesvol Quality Scouts-bezoek. Tijdens deze dag konden de Quality Scouts ervaren hoe de voedselproductieketen van het vlees van McDonald’s nu werkelijk in elkaar steekt. Quality Scouts zijn gewone consumenten uit heel Nederland, die een dag op pad gaan om zelf de keten bij McDonald’s te bekijken: van ingrediënt op het land tot product in het restaurant. Daarvan doen zij vervolgens onafhankelijk verslag. Zo wil McDonald’s de herkomst van de producten laten zien en zichtbaar maken hoeveel aandacht er wordt besteed aan de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding van de producten. 

Quality Scout Annelie Brummer (50) vertelt: “Ik hoor allemaal verschillende verhalen over de herkomst van het vlees, daarom wilde ik graag weten welke ingrediënten er precies in het vlees zitten en wat er verder voor nodig is om een verse hamburger te serveren.” De Quality Scouts kregen tijdens het scoutbezoek de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij vleesfabriek OSI Food Solutions in Günzburg in Duitsland. Daarna brachten ze een bezoek aan een melkveehouderij in het Friese Koudum om te ontdekken wat de herkomst van het rundvlees is. Aan het eind van het bezoek konden de Scouts in de keuken van McDonald’s restaurant Joure met eigen ogen zien hoe het vlees uiteindelijk bereid wordt tot een Hamburger of Big Mac. Annelie concludeert: “Er worden van begin tot eind enorm hoge eisen aan alle producten gesteld.” Quality Scout Wendy van Buren (35) voegt hieraan toe: “Wat mij het meest heeft verbaasd is dat er echt 100% rundvlees in de hamburgers zit, zonder extra toevoegingen.”

Onafhankelijk verslag

Via hun ontmoetingen met de boer, de leverancier en het restaurantpersoneel van McDonald’s vormen de Quality Scouts zelf hun oordeel over hoe de selectie van de ingrediënten op kwaliteit en smaak plaatsvindt, en hoe McDonald’s de kwaliteit en de voedselveiligheid waarborgt ‘van het land tot in het restaurant’. De Quality Scouts leggen hun bevindingen vast in een onafhankelijk verslag, dat vanaf eind april te lezen is op www.qualityscouts.nl en in Libelle. 

Quality Scouts-programma

Gewone consumenten uit heel Nederland konden zich via Libelle en www.mcdonalds.nl aanmelden voor het Quality Scouts-programma. De Scouts worden niet betaald en mogen geen banden met McDonald’s hebben. Ook is een wezenlijke interesse in voeding belangrijk en de welwillendheid om een dag onbetaald op pad te gaan en hiervan verslag te doen. In de loop van het jaar zullen binnen het Quality Scouts-programma verschillende ketens onder de loep worden genomen.

Meer informatie over het volgende scoutbezoek is te vinden op www.mcdonalds.nl.

Good Food Fast

De introductie van het Quality Scouts-programma sluit aan op de McDonald’s strategie Good Food Fast. Kwaliteit op alle fronten staat daarin centraal. McDonald’s wil haar gasten steeds een hoge kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden. Met het Quality Scouts-programma wil McDonald’s gasten zelf laten zien en ervaren dat de ingrediënten met zorg zijn geselecteerd en bereid, en dat zij voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-03-25 00:00:00

Vijf mcjuniorclub.nl-bezoekers winnen Wii-prijzenpakket

Vernieuwde website McJuniorclub stimuleert creativiteit en bewegen

Amsterdam, 9 maart 2011 – Vandaag zijn de vijf winnaars van het unieke Wii-prijzenpakket bekend gemaakt. Zij ontvangen als een van de eerste kinderen in Nederland een Wii-prijzenpakket met daarin een Nintendo Wii en de allernieuwste uDraw GameTablet. Dit prijzenpakket wordt uitgereikt door McDonald’s ter ere van de lancering van de vernieuwde website mcjuniorclub.nl.

Bijschrift foto: Rosan van den Brink, één van de prijswinnaars, neemt samen met haar broertje het prijzenpakket in ontvangst bij McDonald’s restaurant Veenendaal Drive.

De vernieuwde site voor de jonge gasten van McDonald’s stimuleert kinderen op een leuke manier om te leren, creatief bezig te zijn en te bewegen. De vijf prijswinnaars kregen het pakket uitgereikt, omdat zij op de nieuwe site een rebus oplosten. Met de uDraw GameTablet kunnen kinderen naar hartenlust tekenen, kleuren en schrijven op hun Nintendo Wii. De tekentablet voor de Nintendo Wii is pas sinds 4 maart in Nederland verkrijgbaar.

Nina Nomden, manager communicatie McDonald’s Nederland, is blij met de vernieuwde website van mcjuniorclub.nl: “Wij willen al onze gasten, dus ook onze jonge gasten, een unieke beleving meegeven bij McDonald’s. Daarnaast vinden wij een balans tussen gevarieerd eten en voldoende bewegen belangrijk. Daarom hopen we via mcjuniorclub.nl creativiteit en beweging op een leuke manier te stimuleren bij kinderen.”

De site mcjuniorclub.nl is opgebouwd als een klein dorp met daarin verschillende elementen zoals een bioscoop met filmpjes, een speeltuin met online games en een sportveld met beweegtips. De website is in samenwerking met Nickelodeon ontwikkeld.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door zo’n 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-03-09 00:00:00

Fun, beweging en creativiteit op vernieuwde mcjuniorclub.nl

McDonald’s vernieuwt website voor jonge gasten

Amsterdam, 10 februari 2011 – Vandaag lanceert McDonald’s de compleet vernieuwde website mcjuniorclub.nl. Met de vernieuwde site, die gevuld is met interactieve spelletjes, wil McDonald’s als familierestaurant haar jonge gasten ‘fun’ bieden. Daarnaast heeft de site als doel creativiteit en beweging op een leuke manier te stimuleren. De vernieuwde site sluit daarmee aan bij de McDonald’s strategie Good Food Fast waarin kwaliteit op alle fronten centraal staat.

Bijzonder aan de website is dat deze entertainment biedt aan kinderen en tegelijkertijd spelenderwijs spel, sport en creativiteit stimuleert. Op de website kunnen kinderen creatief bezig zijn, spelen en ontdekken op een interactieve manier. De website is opgebouwd als een klein dorp met daarin verschillende elementen zoals een bioscoop met filmpjes, een speeltuin met online games en een sportveld met beweegtips. De website is in samenwerking met Nickelodeon ontwikkeld.

Tekenen op je Wii

Om creativiteit onder kinderen extra onder de aandacht te brengen, verloot McDonald’s een aantal Nintento Wii pakketten met daarbij de allernieuwste uDraw GameTablet en twee uDraw games. Hiermee kunnen gemakkelijk tekeningen gemaakt worden op de Nintendo Wii. Kinderen die op mcjuniorclub.nl een rebus oplossen, maken  kans op één van deze speciale Wii pakketten. Het uDraw GameTablet is in Nederland pas vanaf maart verkrijgbaar. McDonald’s mag met de lancering van de vernieuwde website het tekentablet nu al exclusief weggeven. Deze actie loopt tot en met 2 maart.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

2011-02-10 00:00:00

Dyanne Beekman showt exclusieve kledinglijn McDonald’s

Nieuwe bedrijfskleding laat medewerker stijl en trots uitstralen

Amsterdam, 14 januari 2011 – Donderdag 13 januari presenteerde Dyanne Beekman in een modeshow de kledinglijn die zij exclusief voor de medewerkers van McDonald’s heeft ontworpen. De stijlvolle, nieuwe bedrijfskleding werd door acht modellen geshowd op de catwalk in het Singer Theater te Laren. Zowel McDonald’s als Dyanne Beekman vindt het belangrijk dat de kleding comfortabel zit en dat medewerkers de kleding met trots kunnen dragen. Daarom spelen medewerkers zelf een belangrijke rol bij het uiteindelijke ontwerp en houdt Dyanne Beekman rekening met hun wensen, die uit de draagproef naar voren komen. Medewerkers kunnen door kleine veranderingen hun eigen uitstraling binnen het team creëren. 

Dyanne Beekman: “Ik heb de kleding zo ontworpen dat de McDonald’s medewerker echt stijl en trots kan uitstralen. Natuurlijk staat de functie van bedrijfskleding voorop: de kleding heeft een comfortabele pasvorm met een elegante en toch stoere uitstraling, is ademend, gemaakt van zacht materiaal en daardoor prettig om in te werken. Tegelijkertijd  heeft de kleding een eigentijdse en modieuze look gekregen met moderne applicaties op de blouses. De mouwen zjin lang of kunnen worden opgestroopt. Voor de dames is er een cap met afneembare strik. De medewerkers van McDonald’s kunnen met de nieuwe bedrijfskleding echt zichzelf zijn binnen het team.”

De filosofie van Dyanne Beekman sluit aan bij het beleid van McDonald’s als betrokken werkgever. De kleding moet goed zitten, maar er ook voor zorgen dat medewerkers zich kunnen uiten zoals ze zijn. “Medewerkers kunnen variëren in de manier waarop zij de kleding dragen. Ook tonen de maten XS en XL hetzelfde en is de kleding zodanig ontworpen dat de kleding voor mannen en vrouwen een verschillende uitstraling heeft”, aldus Dyanne Beekman. McDonald’s en Dyanne Beekman verwachten de nieuwe crewkledinglijn in de loop van de tweede helft van 2011 te introduceren in de restaurants.

Van zonneklep tot stijlvolle blouses

Jo Sempels, algemeen directeur McDonald’s Nederland: “Ik ben ontzettend trots op de nieuwe kledinglijn die vandaag is gepresenteerd. De kleding is zeer stijlvol en biedt medewerkers de gelegenheid persoonlijkheid uit te stralen. We willen er zo aan bijdragen dat onze medewerkers hun dagelijkse werk met plezier en trots kunnen doen.” McDonald’s heeft de crewkleding – voor de inmiddels 15.500 medewerkers – in de afgelopen 40 jaar steeds aangepast aan de tijdgeest. De kleding ontwikkelde zich van roodwit gestreepte blouse met zonneklep (bekend uit de McDonald’s commercial uit1987 “Ze zei ‘meneer’ tegen me”) tot oversized polo. Herkenbaarheid voor gasten en representatie staan in de McDonald’s kledingstijl altijd centraal. Anno 2011 zullen de McDonald’s medewerkers stijlvolle, blauw/wit geruite blouses en overhemden met bijpassende cap en schort gaan dragen. 

McDonald’s als werkgever

In de 225 McDonald’srestaurants in Nederland werken ruim 15.500 mensen, wat McDonald’s toteen belangrijke werkgever maakt. Veel crewleden hebben bij McDonald’shun eerste baan en McDonald’s ziet dan ook de training, opleiding enontwikkeling van de medewerkers als een van de belangrijkste taken.Niet alleen om hen optimaal te laten functioneren in de restaurants,maar ook om bij te dragen aan hun persoonlijke en professioneleontwikkeling. Met een uitgebreid intern opleidingssysteem zorgtMcDonald’s ervoor dat medewerkers kunnen doorgroeien naarmanagementfuncties. Een belangrijk onderdeel van dit systeem is deMcDonald’s Academy, waar medewerkers een officieel mbo-diploma kunnenbehalen.

Over de Beekman Group

De Beekman Group bestaatvijftien jaar en is ontstaan uit Beekman Styling, het bedrijf datDyanne Beekman oprichtte met een ‘mission statement’: ‘versterking vanhet individu middels imageconsulting en stylingadvies’. De BeekmanGroup omvat verschillende divisies: Beekman Styling; de kledingmerkenDYANNE, CHRISTIAN bydyanne en Beekman International, debedrijfskledingdivisie van de Beekman Group; de tak Events ontwikkeltevenementen, waaronder Fashion in Focus. Ten slotte zijn de divisiesMicrotv en Televisie respectievelijk verantwoordelijk voor hetsamenwerkingsverband met www.wehkamp.nl en het programma Look of Love(RTL 4). De onderneming heeft een breed draagvlak: van imagoconsultingvoor bedrijven tot stylingadvies en van workshops totbedrijfstrainingen op maat voor jong en oud.

2011-01-14 00:00:00

Gasten McDonald’s zamelen 165.858 euro in voor Ronald McDonald Kinderfonds

Wenskaarten voor actie ontworpen door kinderen uit Ronald McDonald Huizen

Amsterdam, 12 januari 2011 – Vandaag werd bekend dat de gasten van alle McDonald’s restaurants in Nederland in totaal 165.858 euro hebben gedoneerd gedurende de jaarlijkse geldinzamelingscampagne voor het Ronald McDonald Kinderfonds. In de maand december kregen gasten van alle McDonald’s restaurants in Nederland drie wenskaarten cadeau bij een donatie van 1 euro of meer aan het Kinderfonds. De wenskaarten waren ontworpen door kinderen die zelf te maken hebben gehad met een Ronald McDonald Huis of locatie. De gehele opbrengst van de actie gaat naar het Ronald McDonald Kinderfonds.

Marc van den Tweel, directeur Ronald McDonald Kinderfonds: “Wij zijn ontzettend blij dat zoveel McDonald’s gasten het Kinderfonds een warm hart toedragen. Dankzij dit bedrag hebben straks nog meer kinderen in het ziekenhuis hun vader en moeder dicht bij zich. De ouders logeren in een Ronald McDonald Huis en zijn binnen enkele minuten bij hun zieke kind. Een enorm fijn en veilig gevoel voor ouders en kind!” McDonald’s is al 28 jaar hoofdsponsor van het Ronald McDonald Kinderfonds en zet met de jaarlijkse campagne het goede werk van het Kinderfonds extra in de schijnwerpers.

Wenskaarten

De jonge ontwerpers van de wenskaarten waren Vera Tegelaar (5) uit Almere, Quinty Veldhuis (8) uit Weerselo en Megan Claeys (10) uit Lelystad. Hun tekeningen werden als mooiste gekozen uit een wenskaartenontwerpwedstrijd. Alle drie hadden zij zelf ooit te maken met het Ronald McDonald Kinderfonds. Vera was zelf patiëntje van VU medisch centrum en vaste bezoeker van Ronald McDonald VU Kinderstad. Quinty is een oud-patiëntje van het UMC Groningen, haar ouders logeerden in Ronald McDonald Huis Groningen. Megan is de zus van een oud-patiëntje in het Leids UMC en vaste bezoekster van de Daktuin, onderdeel van Ronald McDonald Huiskamer Leiden.

Over McDonald’s 

In Nederland heeft McDonald’s 225 restaurants, die wekelijks door ruim 3 miljoen gasten worden bezocht. Meer dan 15.500 medewerkers vormen de kern van de organisatie. Het streven naar kwaliteit in alle facetten van de bedrijfsvoering staat centraal. Dit heeft McDonald’s vertaald in de visie Good Food Fast. McDonald’s wil iedere gast op elk gewenst moment de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze bieden.

Over het Ronald McDonald Kinderfonds

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit.

2011-01-12 00:00:00

Chantal Janzen reikt Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uit

Chantal Janzen reikt Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uit

Den Haag, 8 januari 2011 – Vandaag is de Ronald McDonald Kinderfonds Vrijwilligers Award uitgereikt aan Ronald Dalebout. Hij ontving de Award uit handen van Chantal Janzen na afloop van de musical Petticoat. Jaarlijks organiseert McDonald’s, als hoofdsponsor van het Kinderfonds, de uitreiking van de Vrijwilligers Award om alle vrijwilligers te bedanken voor hun onmisbare werk en inzet van het afgelopen jaar. Ronald Dalebout is vrijwilliger van Ronald McDonald Huis Den Haag. Kinderfondsambassadeur Yvon Jaspers presenteerde het jaarlijkse vrijwilligersevenement in het World Forum Theater in Den Haag.

Alle 1.400 vrijwilligers werden in het zonnetje gezet: zij mochten als dank voor hun inzet de musical Petticoat bijwonen. Na afloop van de musical werd de Award uitgereikt, waarvoor vijf finalisten waren geselecteerd door een vakjury. Tijdens de musical konden alle collega-vrijwilligers stemmen op het meest bijzondere vrijwilligersinitiatief van 2010. Het initiatief van Ronald om een succesvolle eindejaarsactie te organiseren, waarbij een recordaantal flessen wijn werd verkocht ten bate van Ronald McDonald Huis Den Haag, is tijdens het jaarlijkse evenement als meest bijzondere initiatief gekozen. 

Ronald is geen reguliere vrijwilliger in Ronald McDonald Huis Den Haag, maar bestuurslid. Ook dat is een vrijwillige functie. De jury waardeerde Ronald, omdat hij naast zijn bestuurstaken ook nog tijd vond voor het opzetten van de wijnverkoop, die maar liefst 30.000 euro opleverde. Met het winnen van de Vrijwilligers Award heeft Ronald een cheque ter waarde van 7.500 euro gewonnen voor een dagje uit naar keuze met alle collega-vrijwilligers van het eigen Ronald McDonald Huis.

McDonald’s en het Ronald McDonald Kinderfonds

McDonald’s is al 28 jaar als hoofdsponsor nauw betrokken bij het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan gezinnen met een ziek of gehandicapt kind. In Nederland zijn 15 Ronald McDonald Huizen. Hier logeren gezinnen vlak bij het ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Ronald McDonald Huiskamers kunnen gezinnen even ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport en Ronald McDonald Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of er met het hele gezin even helemaal uit. Meer dan 1.400 vrijwilligers zetten zich op een bijzondere manier in voor het Ronald McDonald Kinderfonds.

2011-01-08 00:00:00