U bent hier

Start bouw McDonald’s restaurant Prisma van start gegaan

Lansingerland/Zoetermeer, 15 juli 2015 - Vandaag is de start van de bouw van McDonald’s restaurant Prisma gevierd. Het nieuwe restaurant verwacht eind deze zomer haar deuren te openen en zal ruim 80 nieuwe arbeidsplaatsen in de directe omgeving bieden.

“De eerste heipalen zitten nu in de grond. Met de vestiging van dit nieuwe McDonald’s restaurant geven wij verdere invulling aan onze uitbreidingsplannen in Nederland. Toen de mogelijkheid zich enkele jaren geleden voordeed om in gesprek te gaan over deze locatie, hebben wij geen moment getwijfeld”, aldus Bas Klaassen, Director Development bij McDonald’s Nederland. “Dankzij een voortvarende samenwerking met onze partners en de gemeenten Lansingerland en Zoetermeer staan we vandaag hier. Op dit moment staan wij voor een leeg terrein, maar als alles volgens planning verloopt, openen wij hier halverwege oktober een prachtig nieuwe restaurant.”

 

V.l.n.r.: Bas Klaassen, Coen Kerkhoven en Mark Broks vieren ‘eerste paal’ nieuw McDonald’s restaurant Prisma

 

Het McDonald’s restaurant krijgt zo’n 180 zitplaatsen en een totale oppervlakte van 500 m2. In het restaurant worden verder alle bewezen duurzaamheidsinitiatieven toegepast; niet alleen zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen, maar ook LED-verlichting in het gehele restaurant, watervrije urinoirs en een zonneboiler.”

 

Lokale werkgelegenheid

De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van de gemeente Lansingerland en Zoetermeer zo’n 80 nieuwe arbeidsplaatsen op de lange termijn. McDonald’s Franchisenemer Mark Broks: “De werving voor nieuwe medewerkers is gestart en wij zijn dan ook per direct op zoek naar enthousiaste nieuwe medewerkers die het team willen versterken.”

 

Coen Kerkhoven, directeur van Maasstede Vastgoed Ontwikkeling: “Het Prisma bedrijvenpark, waar het restaurant is gevestigd, ligt op een unieke locatie aan de A12, waar de HSL de snelweg kruist. Tientallen bedrijven hebben zich al gevestigd op het bedrijvenpark. Het nieuwe McDonald’s restaurant is hier als comfortabele eetgelegenheid een prachtige aanvulling op en zorgt voor een verdere verlevendiging van de omgeving.”