U bent hier

Topkoks koken met McDonald's ingrediënten

 

De food documentaireserie Kwaliteit & Herkomst is een serie afleveringen waarin de kwaliteit en (lokale) herkomst van de ingrediënten van iconische McDonald’s producten centraal staan. Topchefs kunnen zelf in de keten van McDonald’s zien waar de McDonald’s ingrediënten vandaan komen en hoe deze verwerkt worden, voordat zij er zelf mee aan de slag gaan. Zij krijgen de mogelijkheid om de kwaliteit en herkomst van de ingrediënten te beoordelen en mogen ongecensureerd hun mening geven en vragen stellen.  

 

In de onderstaande video's zie je de verschillende afleveringen. 

 

2-Sterrenchef Edwin Vinke tovert onze Filet-O-Fish om tot een sterrengerecht

In een nieuwe aflevering van de Food-docuserie gaat sterrenchef Edwin Vinke de uitdaging aan om (met de ingrediënten) van de Filet-O-Fish een gastronomisch gerecht te maken. Edwin is eigenaar van restaurant De Kromme Watergang in Zeeland, door Michelin bekroond met maar liefst 2 sterren! Hij gebruikt alle ingrediënten van onze Filet-O-Fish en wat kruiden en bloemen uit zijn eigen tuin om een prachtig gerecht te maken, waar hij zijn gasten mee verrast. Bekijk hier hoe deze culinaire grootheid onze Filet-O-Fish omtovert! 

 

 

Sterrenchef Steven Klein Nijenhuis maakt sterrengerecht van de ingrediënten van de Maestro Burger Angus Beef

In deze aflevering wordt topchef Steven Klein Nijenhuis, eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Onder de Linden, uitgedaagd. De challenge? Een sterrengerecht maken van alle ingrediënten van de Maestro Burger Angus beef. Nuchter en avontuurlijk als Steven is, neemt hij de uitdaging met beide handen aan. 

 

 

 

Sterrenchef Niven Kunz maakt sterrengerecht van ingrediënten Franse Frietjes van McDonald’s

In deze eerste aflevering gaat topchef Niven Kunz, eigenaar van het door Michelin bekroonde restaurant Niven in Rijswijk de uitdaging aan om met de ingrediënten van de Franse Frietjes en andere McDonald’s ingrediënten een sterrengerecht te maken.

 

 

 

Big Mac – Steak tartare van Chefkok Jaimie van der Heije

Van icoon tot haute cuisine… Topchef Jaimie van Heije, van het gelijknamige restaurant in Ouderkerk aan de Amstel en Signature Chef van restaurant Moon in Amsterdam, laat zien hoe!

 

 

 

 

Onze salade – Gazpacho van Ijsbergsla en een frisse groentensalsa van Chef de Cuisine Ruben Dekker

Een gastronomisch gerecht maken met de ingrediënten van de salades van McDonald’s? Chef de Cuisine Ruben Dekker van Le Garage (Amsterdam) neemt de uitdaging aan en kookt de sterren van de hemel.

 

 

 

 

McFlurry – The Hidde(n) McFlurry van toppatissier Hidde de Brabander

Lukt het toppatissier Hidde de Brabander, 24-Kitchen chef en eigenaar van patisserielabel Dreams of Magnolia, om met de ingrediënten van onze befaamde McFlurry een culinair dessert te maken?

 

 

De McMuffin Bacon & Egg wordt omgetoverd in The Spicy Lindehof Breakfast door SHV-Meesterkok Soenil Bahadoer

Een masterpiece! Meesterkok Soenil Bahadoer van het met 2 Michelinsterren bekroonde restaurant De Lindehof in Nuenen, cheft het en maakt een sterrengerecht van de ingrediënten van de McMuffin Bacon & Egg.

 

 

 

 

How-to video Steak Tartare

Weten hoe topchef Jaimie van Heije met de ingrediënten van de Big Mac een heerlijke steak tartare maakt? In deze how-to kun je het zien!

 

 

 

How-to video Gazpacho

Sla net als Chef de Cuisine Ruben Dekker je slag en leer hoe je van de ingrediënten van onze salades een haute cuisine gerecht bereidt. Bekijk de How-to video hieronder:

 

 

 

How-to Hidde(n) McFlurry

Zien hoe 24Kitchen chef en toppatissier Hidde de Brabander met de ingrediënten van de iconische McFlurry een grandioos dessert maakt? In deze how-to laat hij het zien!

 

 

How-to McMuffin Bacon & Egg

SVH Meesterkok Soenil Bahadoer maakt The Spicy Lindehof Breakfast van onze McMuffin Bacon & Egg. In deze How-to zie je hoe hij dat doet!