U bent hier

VOOR ÉÉN DAG OP DE FIETS DOOR DE McDRIVE MET LEONTIEN VAN MOORSEL

Altijd al een keer op de fiets door de McDrive willen gaan? Op woensdag 17 juni kan het bij McDonald’s restaurant Breukelen! McDonald’s opent daar voor één keer samen met oud-wielrenster Leontien van Moorsel een McBike Thru voor fietsende gasten. Met de actie vraagt McDonald’s aandacht én werft ze samen met haar gasten geld voor HomeRide, de sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, die dit jaar plaatsvindt op 27 en 28 juni. McDonald’s is al vanaf de eerste HomeRide in 2011 hoofdsponsor van het wielerevenement, een tocht van 500 kilometer van Groningen naar Maastricht die leidt langs verschillende Ronald McDonald Huizen.

 

Leontien van Moorsel fietst als eerste door de McBike Thru

 

Debbie de Wagenaar, directielid McDonald’s Nederland, legt uit waarom McDonald’s de McBike Thru heeft georganiseerd: “McDonald’s is ruim 30 jaar een trouwe partner van het Ronald McDonald Kinderfonds en is nu voor de vijfde editie trotse hoofdsponsor van de HomeRide. Dit jaar wilden we iets speciaals doen om extra aandacht te vragen voor de HomeRide. De McDrive is normaalgesproken alleen toegankelijk voor auto’s. Toch horen we vaak van gasten dat zij graag eens op de fiets door de McDrive willen. Voor deze ene keer stellen we onze McDrive daarom open voor fietsers. Een ludieke manier om HomeRide onder de aandacht te brengen én extra fondsen te werven.” Marja van Bijsterveldt, Directeur Ronald McDonald Kinderfonds, vult aan: “HomeRide is al sinds de eerste editie in 2011 een groot succes. Met de tocht hopen we ieder jaar weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen en de betrokkenheid van mensen bij ons werk te vergroten. Dankzij de steun van onze hoofdsponsor McDonald’s en alle andere betrokken partners, deelnemers en vrijwilligers kunnen wij de afstand tussen ouders en hun zieke kind verkleinen door ouders een gastvrij thuis dichtbij hun zieke kind te bieden.”

 

Leontien van Moorsel bestelt op haar fiets bij de McDrive. Bekijk hier de GoPro video van de bestelling.

 

Fietsen voor het goede doel

Oud-wielrenster Leontien van Moorsel opende de McBike Thru bij McDonald’s restaurant Breukelen door als eerste op de fiets een bestelling te doen. De McBike Thru is van zonsopgang tot zonsondergang opengesteld voor fietsers. Bezoekers kunnen naast een donatie, ook hun steentje bijdragen aan de HomeRide door te fietsen op de hometrainers die in het restaurant aanwezig zijn. Voor iedere gefietste kilometer op de hometrainers doneert McDonald’s Nederland één euro aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Oud-wielrenster Leontien van Moorsel, die ook aanwezig zal zijn bij de start van de HomeRide 27 juni, spreekt vol lof over het initiatief: “Er zijn zoveel mensen die zich belangeloos inzetten voor het Kinderfonds. Of dat nou in de Huizen is als vrijwilliger, of door hun sportieve grenzen op te zoeken tijdens de HomeRide. Ik vind het belangrijk dat hier aandacht voor is. Deze actie helpt daarbij.”